Saturday 21 July
SITE NAVIGATOR
Home (Professional)
    Dutch Urology
       Vacaturebank
SITE MAP
Browse the UROlog website

INFO SUPPORTED BY
     OUR SPONSORS
Prostaat, De Meest Gestelde Vragen Alles wat U altijd al over de prostaat wilde weten
Heldere antwoorden op veelgestelde vragen
Geschreven door UROlog redacteur en uroloog Joop Noordzij
Bestel het boek via bol.com
E-MAIL UROLOG
HONcode accreditation seal. We comply with the HONcode standard for health trust worthy information: verify here.
 
 

In samenwerking metVacaturebank

Op deze plaats worden vigerende vacatures voor urologische formatieplaatsen, voor urologen, chefs-de-clinique en assistenten (AGNIO's) vermeld, voor zover de redaktie bekend. Ook 'vacatures' andersom, bijvoorbeeld basisartsen die een urologische AGNIO-plaats zoeken, zijn welkom.

Hebt U een vacature, of zoekt U een baan, meldt het aan ons e-mail adres: email@urolog.nl

Deventer Ziekenhuis, Deventer - 19/06/10
Wij zoeken een

UROLOOG 0,8-1,0 FTE

MET RUIME UROLOGISCH CHIRURGISCHE ERVARING

Werken in een topklinisch ziekenhuis verrijkt uw professie en stimuleert uw ambities. Binnen het Deventer Ziekenhuis komt daar nog een dimensie bij: de aangename schaal-grootte. De leden van de medische staf kennen elkaar en werken samen in een open en constructieve sfeer. U kunt uw vak in de volle breedte beoefenen; met ruimte voor wetenschappelijk onderzoek en deelname aan opleidings- en managementactiviteiten. In Deventer en omgeving is het prima wonen met alle gewenste faciliteiten, veel natuur en een gevarieerd onderwijs- en cultuuraanbod.

Kijk voor meer informatie op: www.dz.nl/werk/

Het Deventer Ziekenhuis is een STZ ziekenhuis waarin de topklinische kwaliteit en persoonlijke aandacht voor cliënt, medewerker en arts centraal staan. U participeert in de VSD (Vrijgevestigde Specialisten Deventer). Deze stafmaatschap kent afspraken over o.a. werklastverdeling en inkomensharmonisatie.
Gelre Ziekenhuizen, Apeldoorn - 12/06/10
Gelre ziekenhuizen is één van de grotere ziekenhuizen in Nederland. Wij streven voortdurend naar verbetering en innovatie, bijvoorbeeld door opleiding en onderzoek een prominente plaatste geven. Dat komt onder meer tot uitdrukking in onze status vanTopklinisch Ziekenhuis. In samenhang met de eerste en derdelijnsgezondheidszorg vormen wij een transmuraal zorgnetwerk in de regio Apeldoorn - Zutphen, waar onze twee ziekenhuizen, buitenpoliklinieken in Lochem en Epe en een Diagnostisch Centrum in Apeldoorn zich bevinden. In 2009 is in Apeldoorn een volledig gerenoveerd en vernieuwd ziekenhuis in gebruik genomen, dat aan alle eisen voldoet die aan een hedendaags ziekenhuis mogen worden gesteld. In Zutphen wordt een compleet nieuw ziekenhuis gebouwd, dat in oktober 2010 in gebruik wordt genomen. Gelre ziekenhuizen wil een hooggewaardeerde ziekenhuisorganisatie zijn die bij patiënten en zorgverleners bekend staat als deskundig, betrokken, bereikbaar en behulpzaam. Hoog in het vaandel van Gelre ziekenhuizen staat de zorg voor het welzijn en de ontwikkeling van haar medewerkers.

Wij zoeken een

Uroloog 1 fte

De functie
In verband met uitbreiding binnen de maatschap Urologie van Gelre ziekenhuizen ontstaat er een vacature voor een vijfde uroloog. De maatschap bestaat uit dhr. D.F. Eijken, dhr. W. IJzerman, dhr. O.B. Stroosma en dhr. P.J. Zwaan. Poliklinische en klinische patiëntenzorg vindt plaats in zowel Apeldoorn als Zutphen. De urologie binnen Gelre Ziekenhuizen wordt in de volle breedte uitgeoefend, met als speerpunten: uro-oncologie, functionele urologie en endo-urologie. Er wordt multidisciplinair samen-gewerkt met verschillende vakgroepen zoals de kindergeneeskunde en gynaecologie.

Uw profiel
Wij zoeken een enthousiaste, dynamische, allround uroloog met laparoscopische ervaring, die het vak in de volle breedte uitoefent.Tevens vragen wij een duidelijke inbreng voor de ontwikkeling van het vak urologie in de regio in al zijn facetten. De maatschap streeft naar het verkrijgen van een opleidingserkenning. Van u wordt verwacht daar actief aan bij te dragen. Daarnaast verwachten wij een deelname in managementtaken.

Ons aanbod
Toetreding tot de maatschap vindt plaats volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Geïnteresseerd
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de leden van de maatschap Urologie, bereik-baar onder tel: 055- 581 1348 of de voorzitter van de toelatingscommissie Dr. H.W. Bolhuis, chirurg, tel: 055-581 8135. Uw sollicitatie voorzien van uw CV kunt u uiterlijk binnen 14 dagen na publicatie bij voorkeur per e-mail richten aan dhr. E. Franzen, hoofd HRM, e-mailadres: f.palsgraaf@gelre.nl, of per post sturen naar Gelre ziekenhuizen, Postbus 9014, 7300 DS Apeldoorn. Zie ook www.gelreziekenhuizen.nl
VU medisch centrum, Amsterdam - 22/05/10
er is altijd een medisch specialist die precies weet wat er gebeuren moet.

Samen werken aan beter maken en beter worden
In VU medisch centrum maak je deel uit van meer dan zesduizend betrokken en bevlogen vakmensen, die in kleine teams samen-werken om onze patiënten de zorg te geven die zij nodig hebben. Onze academische aanpak op bijzonder hoog niveau zorgt voor de kennis die daarvoor nodig is. Al die kennis en het toepassen ervan is altijd gericht op beter maken en beter worden. Zo dragen we bij aan de medische kennis van morgen.

Hoogleraar-afdelingshoofd urologie (m/v)
Als hoofd van de afdeling urologie, divisie IV, bent u verantwoordelijk voor zowel patiëntenzorg als opleiding en onderzoek op het gebied van de urologie. U superviseert de patiëntenzorg, zowel poli-klinisch als klinisch. U stimuleert, initieert en coördineert het wetenschappelijk onderzoek binnen de afdeling. U fungeert als (plaatsvervangend) opleider voor het specialisme urologie. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor het onderwijs aan studenten geneeskunde.

U herkent zich in de kernwaarden van VUmc: betrokkenheid, zorgvuldigheid en ambitie. U bent in staat om leiding te geven aan een multidisciplinair team en om goede contacten te ontwikkelen en te behouden met collega's van andere afdelingen. U heeft aantoonbare managementervaring en beschikt over uitstekende leidinggevende en communicatieve vaardigheden. Uw affectie voor het onderwijs blijkt o.a. uit ervaring met het geven van medisch onderwijs. Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en het verwerven van grants beschikt u over een track record. U bent in staat om de relatie tussen pre-klinisch en klinisch onderzoek uit te bouwen. U heeft affiniteit met de speerpunten van het wetenschappelijk onderzoek van de afdeling: prostaatkanker en verouderingsgerelateerde andrologische aandoeningen. Daarbij bent u in staat om verbreding van het onderzoekspakket te realiseren/stimuleren binnen de speerpunten van de afdeling urologie. Ten slotte heeft u affiniteit en ervaring met de opleiding van arts-assistenten tot medisch specialist.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO UMC. Hierbij behoort het aanbieden van een assessment. Informatie kunt u verkrijgen bij prof. dr. A.R.J. Girbes, voorzitter divisie IV en voorzitter benoemingsadviescommissie, telefoon (020) 444 39 24.

Bij voorkeur ontvangen wij de sollicitaties online, via www.vumc.nl. U kunt deze vacature dan opzoeken in het menu 'vacatures' en klikken op de link 'solliciteer'. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u uw sollicitatiebrief en cv o.v.v. vacaturenummer D4.2010.00042 mailen of per post versturen naar VUmc, t.a.v. prof. dr. A.R.J. Girbes, Postbus 7057, 1007 MB Amsterdam, e-mail ARJ.Girbes@VUmc.nl. Interesse in deze of een andere baan bij VU medisch centrum, ga dan naar vumc.nl/werken.
Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Amsterdam - 24/04/10
In het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis zijn een oncologisch ziekenhuis en een centrum voor wetenschappelijk kanker-onderzoek in één organisatie geïntegreerd. Deze combinatie staat borg voor permanente innovatie in onderzoek en behandelmethodes. Alle 2000 medewerkers zetten zich in voor het hoofddoel: door kennis de genezing van kanker bevorderen. Dankzij de nauwe samenwerking tussen onderzoekers en artsen worden resultaten van research effectief vertaald in klinische behandel-methoden.

STIMULEREND WERK OP TOPNIVEAU
Het NKI-AVL biedt een stimulerende werkomgeving voor ieder die wil excelleren op zijn of haar vakgebied en zich met zaken van levensbelang wil bezighouden. In research zijn wetenschappers betrokken bij biologisch kankeronderzoek dat internationaal hoog staat aangeschreven. Een uitdaging die wetenschappers met de beste kwalificaties aantrekt. Het ziekenhuis vervult een landelijke functie als centrum voor topreferente en topklinische zorg. Jaarlijks worden zo'n 6.500 patiënten opgenomen en zo'n 100.000 patiënten poliklinisch behandeld. Nieuwe behandelmethoden, de multidisciplinaire aanpak per ziektebeeld én de kleinschaligheid maken het ziekenhuis tot een unieke, inspirerende werkomgeving. De patiënt staat centraal en kan dan ook rekenen op optimale voorlichting, begeleiding en ondersteuning. Daarnaast fungeert het ziekenhuis als opleidings- en nascholingscentrum voor (para)medici en verpleegkundigen.

Het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) zoekt per 1 oktober 2010 voor de afdeling urologie een

UROLOOG MET BEWEZEN BELANGSTELLING VOOR DE UROLOGISCHE ONCOLOGIE (VACATURENUMMER 2010/028)

De functie:
De afdeling urologie van het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis bestaat uit vier voltijdse urologen, die zich bezig-houden met de behandeling van alle urologische tumoren en met de urologische gevolgen van behandelingen van kanker in het algemeen.
De werkzaamheden worden gekarakteriseerd door een sterk multidisciplinair karakter met alle medische en paramedische disciplines.
Het ziekenhuis beschikt over geavanceerde behandelmogelijkheden en de afdeling urologie streeft ernaar zowel nationaal als internationaal een voor-aanstaande plaats in te nemen wat betreft behandeling, onderzoek en onder-wijs op het gebied van de urologische tumoren. Zij wordt daarbij direct ondersteund door drie verpleegkundig specialisten, een fellow urologische oncologie en een assistent in opleiding tot specialist. Verder zijn er assistenten niet in opleiding tot specialist die voor de dagelijkse zaalwerkzaamheden zorgen.

Wat vraagt het NKI-AVL?
Van de nieuwe collega wordt bewezen belangstelling in de urologische oncologie verwacht, blijkend uit publicaties en/of een proefschrift. Tevens wordt belangstelling voor basaal en/of klinisch gerelateerd onderzoek verlangd.

Wat biedt het NKI-AVL?
Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de AMS-regeling. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen. U kunt rekenen op ondersteuning bij het vinden van woonruimte in of rond Amsterdam. Het NKI-AVL is goed bereik-baar per auto en openbaar vervoer.

Eerst meer weten?
Voor meer informatie over de functie kunt u onze website bezoeken of con-tact opnemen met prof. dr. S. Horenblas, uroloog, telefoon (020) 512 25 59.

Meteen solliciteren?
Uw sollicitatiebrief en curriculum vitae kunt u als bijlagen toevoegen aan het webformulier op onze site www.werkenbijhetnki.nl. Klik op de vacature waarop u wilt solliciteren. Daar treft u onderaan een sollicitatiebutton die naar het webformulier leidt. Na het verzenden van het formulier ontvangt u dan spoedig een reactie van ons. Indien bovenstaande niet mogelijk is, kunt u uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae sturen naar het e-mailadres work@nki.nl met vermelding van het vacaturenummer in de onderwerpregel van de e-mail.
Bronovo Ziekenhuis, Den Haag - 09/01/10
Bronovo is een algemeen ziekenhuis met 415 bedden waar patiënt en medewerker centraal staan. Wij vormen een kwaliteitsziekenhuis, zowel objectief als in de beleving van de patiënt, met een menselijke maat. Medewerkers kennen de patiënt én elkaar. Vrijwel alle specialismen worden uitgeoefend. Bronovo heeft een alliantie met het Leids Universitair Medisch Centrum en fungeert als Teaching Hospital voor artsen in opleiding. Tevens zijn er opleidingsmogelijkheden voor zes specialismen: cardiologie, heelkunde, interne geneeskunde, klinische chemie, obstetrie/ gynaecologie, ziekenhuisfarmacie, evenals opleidingen voor huisartsengeneeskunde, tropen-geneeskunde en opleidingen voor verpleeg-kundig en paramedisch personeel.
In het moderne gebouw, gelegen aan de noord-rand van Den Haag. werken ruim 1.100 medewerkers en 100 specialisten samen aan gezondheidszorg vanuit het motto 'De kracht van samen zorgen'. De organisatie voert een goed sociaal beleid met aandacht voor scholing en persoonlijke ontwikkeling. Door een sterk net-werk met andere zorgaanbieders wordt samen-hangende zorg geboden. Bronovo vormt samen met Verpleeghuis Nebo en Gezondheidscentrum Wassenaar de Stichting Bronovo-Nebo.
Het Regionaal Hartrevalidatiecentrum maakt deel uit van Bronovo. Binnen de stichting werken circa 1.500 medewerkers. Zowel Bronovo als Verpleeghuis Nebo is NIAZ-geaccrediteerd. Het Bronovo participeert in de Coöperatie van samenwerkende ziekenhuizen West-Nederland met het Medisch Centrum Haaglanden, het Lange Land Ziekenhuis en het Groene Hart Ziekenhuis.

Binnen de vakgroep urologie ontstaat wegens uitbreiding van werkzaamheden een vacature voor 1 fte uroloog
De nieuwe collega zal gaan samenwerken met E.A.H.M. toosten en C.H.M. Rikken.

Wij zoeken een jonge, enthousiaste uroloog met goede communicatieve vaardigheden die het vak in de volle breedte kan uitoefenen met daarnaast ervaring dan wel bereidheid tot verdere verdieping in de laparoscopische urologie.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met een van beide urologen, telefoon 070 - 312 41 41 of met de heer drs. J.G.M. Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur, telefoon 070 - 312 42 37.
Nederlandse Vereniging voor Urologie - 19/11/09
De Nederlandse Vereniging voor Urologie zoekt

KANDIDATEN M/V VOOR EEN OPLEIDINGSPLAATS UROLOGIE IN 2013

Urologie is een mooie combinatie van denken en doen: een uroloog begeleidt zijn patiënt vanaf de eerste diagnostiek, behandelt met medicamenteuze, minimaal invasieve of open chirurgische therapie en verzorgt zelf de follow-up.

De Nederlandse Vereniging voor Urologie nodigt jaarlijks kandidaten uit te solliciteren naar een opleidingsplaats urologie, ditmaal voor het jaar 2013.
Aan de opleiding urologie zal een tweejarige vooropleiding algemene heelkunde voorafgaan, aan te vangen per 1 januari 2011.
Kandidaten dienen vóór 23 april 2010 het basis-artsexamen met goed gevolg te hebben afgelegd.
Het inschrijfformulier en uitgebreide informatie over de procedure kunt u vinden op www.nvu.nl of aanvragen bij het Bureau NVU. Het inschrijfformulier dient UITERLIJK 15 februari 2010 te zijn geretourneerd aan het Bureau NVU te Utrecht.
Inlichtingen zijn te verkrijgen via het Bureau NVU, Postbus 20078, 3502 LB UTRECHT, tel.: (030) 2823218 of via de e-mail: nvu@xs4all.nl
Centraal Militair Hospitaal, Utrecht - 14/11/09
Het Ministerie van Defensie is verantwoordelijk voor de geneeskundige verzorging van al het actief dienend militair personeel. Het Centraal Militair Hospitaal (CMH) is een kleinschalig, goed geoutilleerd ziekenhuis dat tweedelijns gezondheidszorg biedt aan militairen. Alle poortspecialismen zijn daarvoor aanwezig. De fysieke eisen die aan de militair worden gesteld, vereisen soms specifieke medische kennis en begeleiding. Het CMH heeft hiervoor alle expertise in huis. Naast tweedelijns zorg is het CMH verantwoordelijk voor opvang en behandeling van militairen die gerepatrieerd worden na verwonding of ziekte opgelopen tijdens uitzending.

Het CMH heeft nauwe samenwerkingsverbanden met het naastgelegen Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht). Bij het CMH ligt de nadruk op poliklinische activiteiten, dagbehandeling en kortdurende opnames (short-stay). Voor complexere zorg, zoals robotgeassisteerde laparoscopische chirurgie, hart-bewaking, intensive, high en medium care en spoedeisende hulp gaan patiënten naar het UMC Utrecht.

Het CMH zoekt per 1 januari een fulltime uroloog

Afdeling omschrijving:
De afdeling Urologie levert poliklinische en klinische multidisciplinaire zorg voor militaire patiënten en werkt nauw samen met het UMC Utrecht. De afdeling heeft in het CMH toegang tot een complete endo-urologische uitrusting, een moderne digitale röntgenafdeling alsmede een onlangs gerenoveerd operatiekamercomplex.

Functie omschrijving:
Urologen in het CMH krijgen een 0-aanstelling in het UMC Utrecht en maken daarmee deel uit van het samenwerkingsverband met het UMC Utrecht. U voert circa 0,4 VTE van uw werkzaamheden uit in het UMC Utrecht. Het afdelingshoofd aldaar is Prof. dr. J.L.H.R. Bosch. De bereikbaarheidsdiensten worden in samenwerking met de afdeling Urologie van het UMC Utrecht geregeld. Het CMH zoekt een enthousiaste Uroloog met belangstelling voor alle aspecten van het vakgebied en met bijzondere interesse in oncologie. Ervaring met moderne endoscopische en laparoscopische technieken is een pré. U beschikt over goede contactuele vaardigheden en bent bereid actief te participeren in de medische staf en ziekenhuisorganisatie van het CMH. Daarnaast is er de verwachting dat u zich verdiept in de militair medische expertise op uw vakgebied. Samen met uw collegae geeft u op professionele wijze verdere vorm aan de zorg voor de krijgsmacht. Omdat het CMH een militaire organisatie is, wordt er van u verwacht dat u een basis militaire opleiding volgt en dat u zich verdiept in het specifieke karakter van de organisatie.

Functie eisen:
U bent ingeschreven als Uroloog en in het bezit van de Nederlandse nationaliteit. Ook collegae die binnenkort hun opleiding tot uroloog afronden worden uitgenodigd te solliciteren. Goede communicatieve vaardigheden worden verwacht gezien de complexiteit van de functie.

Arbeidsvoorwaarden:
In beginsel krijgt u een militaire aanstelling in de rang van kolonel. Daarnaast zijn de voor medisch specialisten gebruikelijke toelages van toepassing.

Solliciteren:
De sollicitatiecommissie bestaat uit de collegae van het CMH en het afdelingshoofd van de afdeling Urologie van het UMC Utrecht. Voor meer informatie over deze functie kunt u terecht bij: Prof. dr. J. L. H.R. Bosch en/of drs. M. T.W.T. Lock te bereiken via het secretariaat op tel. 088-7558079. Uw sollicitatie met curriculum vitae kan gericht worden aan:
Centraal Militair Hospitaal
Afdeling P&O
T.a.v. majoor PG. van den Kerkhoff
Postbus 90 000
3509 AA Utrecht
E-mail: PG.vd.Kerkhoff@mindef.nl
Isala Klinieken, Zwolle - 14/11/09
De Isala klinieken in Zwolle zijn met ca. 5500 medewerkers en 1100 bedden het grootste niet-academische ziekenhuis in Nederland en aangesloten bij de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).
In een professionele werkomgeving bieden wij basiszorg voor de bevolking van Zwolle en directe omgeving, en specialistische topzorg voor de bewoners van de regio tussen Groningen, Nijmegen en Utrecht. De Isala klinieken zijn volop in beweging. Onderzoek en opleiding krijgen veel aandacht. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om specialistische cursussen te volgen, zowel intern bij Isala Academie als extern. In 2014 worden de patiëntgerichte eenheden ondergebracht in een nieuwe, eigentijdse huisvesting op één locatie.
Een baan bij Isala klinieken betekent jezelf ontwikkelen, grenzen verleggen en excelleren in je vakgebied.

De maatschap Urologie bestaat uit zeven urologen, die werkzaam zijn binnen de Isala klinieken, het Diaconessenhuis in Meppel en op de buitenpoli in Kampen. Werkzaamheden van arts-assistenten worden zowel klinisch als poliklinisch binnen de Isala klinieken verricht.
De afdeling kenmerkt zich door een fijne werksfeer met goede onderlinge contacten tussen de specialisten, arts-assistenten en het ondersteunend personeel.
We participeren in de Urologie-opleiding binnen het noordelijk cluster. Alle subspecialismen van het vak worden beoefend, zodoende is dit een uitstekende werkplek voor ANIOS die een specialisatie in Urologie overwegen. Verder wordt het doen van onderzoek niet alleen gefaciliteerd, maar vooral ook gestimuleerd.

Uw profiel:
Tot het takenpakket behoren:
 • zelfstandig poli-spreekuren houden
 • eigen verrichtingen
 • meedraaien op de OK onder supervisie
 • patiëntenbegeleiding op de afdeling.
Hiervoor zoeken wij
een zelfstandig ingestelde (bijna) basisarts met affiniteit voor urologie
De arts die wij zoeken vindt het prettig om mee te denken en te praten over de ontwikkelingen binnen het vakgebied en de uitoefening hiervan binnen de Isala klinieken.

Arbeidsvoorwaarden:
Wij bieden:
  een dynamisch werkklimaat;
 • een fulltime contract voor de duur van één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is ingedeeld conform de CAO Ziekenhuizen. Inschaling is afhankelijk van relevante werkervaring;
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een volledige verhuiskostenvergoeding.

  Binnen de Isala klinieken is een arts-assistentenvereniging die zeer actief is en veel organiseert voor en door arts-assistenten.

  Voor meer gedetailleerde informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de heer J.W. van Capelle, uroloog, t (038) 424 70 22.

  Solliciteer bij voorkeur via www.isalawerkt.nl of stuur uw reactie voor 1 januari 2010 aan de Isala klinieken, t.a.v. Human Resources/Recruitment, Postbus 10400, 8000 GK Zwolle, o.v.v. vacaturenummer B09.001.
Vlietland Ziekenhuis, Schiedam - 01/08/09
Het Vlietland Ziekenhuis is een van de modernste ziekenhuizen van Nederland.
Het ambieert hoogstaande patiëntgerichte zorg in regionale multidisciplinaire samenwerking.
Deze ambitie zal de komende jaren verder worden uitgebouwd.

Binnen het Vlietland Ziekenhuis is er momenteel de volgende vacature:

Uroloog, m/v (0,8 - 1 fte)

voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de urologen de heer D.L. Liem of mevrouw H.E. Wilkens

Bent u geïnteresseerd in deze vacature?
Voor de volledige vacatureomschrijvingen kijk op www.vlietland-ziekenhuis.nl U kunt ook contact opnemen via het algemene nummer van het ziekenhuis, 010-8939393.

Vlietland Ziekenhuis, Vlietlandplein 2, 3118 JH, Schiedam.
Albert Schweitzer ziekenhuis, Dordrecht - 01/08/09
Met meer dan 1000 erkende bedden en circa 3500 medewerkers is het Albert Schweitzer ziekenhuis een van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland. Op vier locaties: Amstelwijck, Dordwijk, Sliedrecht en Zwijndrecht bouwen wij samen aan een vooraanstaand medisch specialistisch bedrijf voor de Dordtse regio. Daarin combineren wij topklinische zorg met zorg om de hoek. Wij zijn tevens een opleidingsziekenhuis en hebben vrijwel alle specialisaties en disciplines in huis, met 240 medisch specialisten en 120 arts-assistenten.
Klantgerichtheid staat centraal: de behoeften en wensen van de patiënt zijn zowel startpunt als eindpunt van onze hoogwaardige medische en verpleegkundige zorg.
In onze decentrale organisatie hebben medewerkers een grote mate van verantwoordelijkheid worden ieders capaciteiten ten volle benut. De communicatie is open en direct.
Het Albert Schweitzer ziekenhuis is als geassocieerd lid aangesloten bij de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).

De maatschap
Urologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis zoekt wegens het neerleggen van de urologische praktijk door een van de maatschapsleden per 1 januari 2010 een

Allround Uroloog m/v

die een fulltime baan ambieert en bereid is op verschillende locaties te werken. (vac.nr. NG 0907114)

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een ziekenhuis met vier locaties. De urologie wordt op drie locaties poliklinisch en op twee locaties klinisch uitgeoefend. De maatschap De maatschap Urologie bestaat uit vier urologen en een vaste arts-urologie. De urologie wordt in de volle breedte uitgeoefend, inclusief laparoscopie. In samenwerking met het Maasstad ziekenhuis wordt daar gestart met prostaatchirurgie met de da Vinci-operatierobot. Er is een multidisciplinair bekkenbodemcentrum, opgezet door de afdelingen gynaecologie en urologie. Recent is gestart met neuromodulatie.

Onze vraag
De uroloog die wij zoeken heeft laparoscopische ervaring. Eventuele ervaring met de da Vinci-operatierobot strekt tot aanbeveling. Goede contactuele eigenschappen zijn gewenst en gemakkelijke omgang met verplegend en administratief personeel zijn belangrijk in onze maatschap. In ons ziekenhuis wordt participatie in bestuurlijke activiteiten en onderwijs op prijs gesteld. Interesse in wetenschappelijk onderzoek is, mede gezien de mogelijke toekenning van de urologenopleiding in de toekomst, gewenst.

Ons aanbod
Praktijkovername vindt plaats volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten en onder voorwaarde van deelname aan het collectief van vrijgevestigde medisch specialisten Albert Schweitzer ziekenhuis.

Uw interesse
Inlichtingen over de functie kunt u inwinnen bij P.A . Wertheimer, uroloog, telefoonnummer 078-6542624 of bij de heer A.B. van Doorn, voorzitter van de Vereniging Medische Staf, telefoonnummer 078-6523267.

Informatie over het Albert Schweitzer ziekenhuis vindt u op www.asz.nl.

Wijze van solliciteren
Uw schriftelijke sollicitatie kunt u met vermelding van het vacaturenummer - NG 0907144-tot uiterlijk 3 weken na het verschijnen van dit blad richten aan de heer A.B. van Doorn, voorzitter van de Vereniging Medisch Staf, p/a Albert Schweitzer ziekenhuis, t.a.v. HR services, bureau Werving & Selectie, Postbus 444, 3300 AK DORDRECHT of via e-mail: sollicitaties@asz.nl
Ziekenhuis De Tjongerschans, Heerenveen - 11/07/09
In de stedendriehoek Drachten - Heerenveen - Sneek wordt per 1 januari 2010 een nieuwe urologische maatschap opgericht (7,1 FTE). Momenteel is er al een samenwerkingsverband met verdeling van aandachtsgebieden en diensten. De omvang van de ziekenhuizen is middelgroot en de overleglijnen zijn kort. De contacten met de huisartsen zijn uitstekend. Er wordt geparticipeerd in de opleiding van coassistenten.

De Tjongerschans is een middelgroot ziekenhuis in Heerenveen met een regiofunctie voor ruim 100.000 inwoners in een aantrekkelijke woonomgeving. Alle basisspecialismen zijn vertegenwoordigd. De Tjongerschans is volop in ontwikkeling waarbij doelmatigheid, vraaggestuurde zorg, kwaliteit en managementparticipatie door de medische staf belangrijke thema's zijn.

Files zijn ons onbekend en de leefomgeving is prima. Binnen slechts één uur bent u in Amsterdam of Utrecht.

Wegens uitbreiding van de urologie te Heerenveen ontstaat er per 1 januari 2010 een vacature voor een

fulltime uroloog m/v

Wij zoeken een uroloog die het specialisme in de volle breedte uitoefent. Aandachtsgebieden kunnen nader worden ontwikkeld cq uitgebreid. Het streven is te voorzien in een volledig palet van topkwaliteit.
Wij verwachten van u een positieve houding, u bent prestatiegericht zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Daarnaast communiceert u open en duidelijk op alle niveaus en u bent bereid te participeren in medische of organisatorische commissies. Ook assistenten die de opleiding begin 2010 zullen voltooien, worden uitgenodigd te reageren.
Het betreft een vrije vestiging in maatschapverband. Goodwill en toetreding vinden plaats volgens de richtlijnen van de OMS.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of mailen
Christian Koolenbrander (0513) 68 53 50 c.koolenbrander@tjongerschans.nl Erik Roos (0515) 48 89 32 e.roosldantonius-sneek.nl Sjieuwke Smorenburg (0512) 58 83 67 s.smorenburg@nijsmellinghe.nl Uw schriftelijke reactie kunt u, vergezeld van een curriculum vitae, binnen 5 weken na verschijnen van deze advertentie richten aan: Ziekenhuis De Tjongerschans ter attentie van Drs. R.J.W. Beijers, voorzitter Raad van Bestuur, Postbus 10500, 8440 MA Heerenveen.
Ziekenhuis StJansdal, Harderwijk - 18/04/09
Stel, je komt in het ziekenhuis te liggen. Om welke reden dan ook. Of dit overkomt iemand die je lief is. Hoe zou jij dan willen dat je - of je naaste - werd bejegend en verzorgd? Iedereen die in de zorg werkt, zou zichzelf deze vraag moeten stellen. Wanneer alle medewerkers van een ziekenhuis de patiënten op een manier behandelen die ze zelf ook op prijs zouden stellen, dan is de zorg optimaal.
Marja Ruijsink

'Wij vinden het vanzelfsprekend dat je voor elkaar zorgt. Vandaar de tip. Wil jij ook werken in een ziekenhuis waar je écht betrokken kunt zijn? Waar je je kunt inzetten voor de mensen in de regio? Dan ben jij zeker op je plek bij ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk.'

Voor de maatschap Urologie zijn wij per I oktober a.s. op zoek naar een
Uroloog m/v
fulltime

De vakgroep
De maatschap Urologie telt momenteel drie urologen. Wij zijn een jonge en enthousiaste maatschap, volop bezig met de nieuwste technieken, waaronder laparoscopie. Hier-voor beschikken wij over een laparoscopisch theater. Alle moderne technieken worden door ons toegepast. Daar-naast hebben wij een eigen ESWL-apparaat met onbeperkte toegang. Uw interesse in deze technieken geldt als een pre. Werken in onze bruisende en productieve maatschap vindt plaats op basis van gelijkwaardigheid.

Profiel
Wij zoeken een enthousiaste uroloog die het vak in de volle breedte wil uitoefenen. Wij verwachten van u een open houding, deskundigheid, het vermogen tot innoveren, patiëntgerichte zorg en het goed kunnen werken in teamverband. Wij zijn een perifere maatschap waarin innovatief werken een vast onderdeel is. Flexibiliteit is daarin een onvoorwaardelijk element. Wij vinden het vanzelfsprekend dat u ook deelneemt aan activiteiten van de medische staf en ten behoeve van het ziekenhuis.

Wij bieden
De gevraagde uroloog is aanvankelijk werkzaam in loon-dienst en wordt gehonoreerd volgens de AMS-regeling. Bij gebleken geschiktheid vindt eventueel toetreding tot de maatschap plaats.

Informatie en sollicitatie
Voor informatie kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouwA.A.M. Minnee-van Leeuwen, (0341) 46 38 75, of met de heer J.A.I. Voorburg, lid Raad van Bestuur, (0341) 46 35 00. Algemene informatie over Ziekenhuis St Jansdal vindt u op onze website www.stjansdal.nl.

Wij ontvangen uw sollicitatiebrief en cv bij voorkeur op het e-mailadres Medisch.Specialisten@stjansdal.nl. Indien gewenst kunt u ook per post reageren. Stuur uw mail of brief vóór 9 mei a.s. naar de afdeling Personeel & Organisatie,t.a.v.mevrouw A.J. Adams-van Hierden, hoofd Personeel & Organisatie, Postbus 138, 3840 AC Harderwijk, onder vermelding van vacaturenummer 2009.073.

HagaZiekenhuis, Den Haag - 14/03/09
Het HagaZiekenhuis is lid van de stichting Topklinische Ziekenhuizen en biedt vrijwel alle medische specialismen. Ruim 3700 medewerkers en 220 specialisten werken vanuit de kernwaarden Zorgzaamheid, Innovatie en Samenwerking aan zorg met een menselijke maat. Het Ziekenhuis is gevestigd op de locaties Leyweg en Sportlaan, Juliana Kinderziekenhuis en de buitenpolikliniek Wateringse Veld.

De maatschap Urologie (locatie Sportlaan en Leyweg) biedt peri juli 2009 plaats aan

een nieuwe collega voor de afdeling Urologie (o.8 FTE) van het HagaZiekenhuis.

Onze behoefte
De maatschap Urologie bestaat momenteel uit vijf urologen. Mede door een toename van de vraag om zorg zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Gezien de leeftijdsopbouw van de maatschap gaat de voorkeur uit naar een jongere collega. Van onze nieuwe collega verwachten wij een belangrijke bijdrage van de verdere ontwikkeling en versterking van de aandachtsgebieden oncologie en de laparoscopische chirurgie. Vanzelfsprekend beschikt onze nieuwe collega over uitstekende communicatieve eigenschappen en een sterke affiniteit met servicegerichte patiëntenzorg en opleiding.

Onze antwoorden
Informatie verschaft de heer
dr. R.F. Kropman: via (070) 2100000 piepernummer 3085, of de heer
dr. A.B. de Jongste, voorzitter van de selectiecommissie: (070) 2100000 piepernummer 6004.

Uw sollicitatie
Schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae tot 4 april aan het HagaZiekenhuis, Raad van Bestuur t.a.v. Mevrouw D.M. van Leeuwen, Postbus 40551, 2504 LN Den Haag, o.v.v. 'Uroloog' of via: d.vanleeuwen@hagaziekenhuis.nl.

Uw werkkring
Binnen de maatschap Urologie is oncologie één van de speerpunten van het HagaZiekenhuis. Hier wordt urologie in de volle breedte van het vak uitgeoefend. Iedere uroloog beheerst een eigen aandachtgebied zoals; kinderurologie, steenbehandeling, oncologie, endoscopie, functionele urologie, 'sexual medicine' en behandeling van incontinentie in het bekkenbodemcentrum.

One Lieve Vrouwe Gasthuis, Amsterdam - 12/07/08
Het BovenIJ Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis in Amsterdam Noord met 313 bedden en 26 specialismen. Er werken bijna 900 medewerkers en 70 specialisten. Het BovenIJ Ziekenhuis combineert de charme van kleinschaligheid met gebruik van moderne medische technologieën bij diagnostiek en behandeling. Het BovenIJ beschikt over een goed geoutilleerde SEH en heeft een poortfunctie voor de bewoners van Amsterdam Noord en omstreken. De sfeer is vriendelijk en open. De doelstelling van het ziekenhuis is het aanbieden van een zo goed mogelijke medisch specialistische behandeling met de daarbij behorende verpleegkundige zorg.

Ziekenhuis Amstelland is een algemeen ziekenhuis en vervult een belangrijke zorgfunctie voor de regio én voor de joodse gemeenschap in Nederland. Met 255 bedden en ruim 750 medewerkers biedt het ziekenhuis medische en verpleegkundige zorg van hoge kwaliteit in een patiëntvriendelijke en kleinschalige omgeving. Jaarlijks verzorgen we ruim 18.000 opnames (inclusief dagbehandelingen). Vorig jaar is de nieuwbouw van een omvangrijk aantal afdelingen voltooid en in gebruik genomen. In dit nieuwe gedeelte zijn onder meer poliklinieken, het uitgebreide operatiecomplex, een nieuwe IC en de afdelingen ‘Vrouw & Kind’ en ‘Dagverpleging’ gehuisvest. Een groot deel van de overige afdelingen, waaronder defunctieafdelingen en de laatste poliklinieken, zijn zeer onlangs of worden in de nu lopende bouwfase volledig gerenoveerd.

Door veranderingen in het Ziekenhuis Amstelland en uitbreiding van de formatie in het BovenIJ ziekenhuis zoeken wij per 01-01-2009 een

Uroloog (1,0 FTE)

De maatschap urologie bestaat uit vier urologen, werkzaam in het BovenIJ ziekenhuis en het Ziekenhuis Amstelland. Het specialisme wordt vrijwel in de volle breedte uitgeoefend, maar binnen de maatschap bestaat wél ruimte voor subspecialisatie. De nieuwe collega zal zijn/haar werkzaamheden in beide ziekenhuizen gaan uitoefenen.

Profiel: Wij zoeken een ambitieuze en enthousiaste collega, bij wie collegialiteit en ondernemerschap op het lijf geschreven zijn. In de huidige maatschap bestaat een prettige en constructieve samenwerking en wij verwachten dat de nieuwe collega hierin volledig kan meegaan. De kandidaat zal de urologie in de volle breedte gaan uitoefenen, waarbij belangstelling voor en ervaring met minimaal invasieve technieken en functionele urologie tot aanbeveling strekt. In beide ziekenhuizen wordt bereidheid om te participeren in stafwerkzaamheden en ziekenhuiscommissies op prijs gesteld.

Toetreding tot de maatschappij vindt plaats volgens de richtlijnen van de Orde van Medische Specialisten. Bij de selectieprocedure zijn leden van de beide raden van bestuur en leden van de beide medische staven betrokken.

Nadere informatie wordt graag verstrekt door dhr. Y. Reisman (tel 020-3474775) en dhr. R. Vleeming (020-6346223), urologen.

Uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae kunt u tot 14 november 2008 richten aan:
BovenIJ ziekenhuis, t.a.v. dhr. D. van Goor, bestuurder/algemeen directeur a.i., Postbus 37610, 1030 BD, Amsterdam en Ziekenhuis Amstelland, t.a.v. dhr. J.C. Broertjes, lid van de raad van bestuur, Postbus 328, 1180 AH, Amstelveen.
Kijk op onze websites: www.bovenij.nl en www.zha.nl

One Lieve Vrouwe Gasthuis, Amsterdam - 12/07/08
Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam is het enige, grote algemene ziekenhuis dat letterlijk en figuurlijk midden in het hectische hoofdstedelijke leven staat. In het OLVG werken circa 2600 medewerkers en bijna alle belangrijke specialismen zijn vertegenwoordigd. Als Teaching Hospital bij het AMC heeft het OLVG opleiding en onderzoek hoog in het vaandel staan. Het OLVG maakt deel uit van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) en koppelt topklinische zorg aan een grote mate van gastvrijheid. Toonaangevend en vernieuwend zijn hierbij de sleutelwoorden. De maatschap urologie bestaat uit zeven urologen en is van oudsher werkzaam in het OLVG en in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ). Beide ziekenhuizen beschikken over de opleidingsbevoegdheid voor het niet-academische deel van de opleiding tot uroloog en hechten veel waarde aan de kwaliteit hiervan.

Door het vertrek van dr. T.J.M. Schlatmann ontstaat een vacature voor een

uroloog (0.8 fte)

De kandidaat zal volledig werkzaam zijn in het OLVG.
De voorkeur gaat uit naar een wetenschappelijk geëngageerde, bij voorkeur gepromoveerde, collega. Naast kennis van de algemene urologie strekken kennis en belangstelling in de endoscopische technieken en de laparoscopie tot aanbeveling. De behandeling van urolithiasis vormt een van de speerpunten in onze groep.
Kortom: we zoeken het 'schaep met de vijf pootent

Gezien de samenstelling van de maatschap worden met name kandidaten die binnenkort hun opleiding afronden of recent hebben afgerond uitgenodigd te solliciteren.

Aanstelling vindt plaats in volledig dienstverband van het OLVG.

Inlichtingen worden gaarne verstrekt door de heer dr. G. van Andel, uroloog, telefoon 020- 599 3054 of de heer dr. D.J. Hemrika, voorzitter Raad van Bestuur, telefoon 020- 599 3028.
Belangstellenden worden verzocht hun sollicitatie, voorzien van curriculum vitae, binnen vier weken na het verschijnen van deze advertentie te richten aan dr. D.J. Hemrika, voorzitter Raad van Bestuur van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, Postbus 95500, 1090 HM Amsterdam.

KIJK OOK OP WWW.OLVG.NL

Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem - 13/05/08
Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is een modern en goed geoutilleerd centrumziekenhuis, waarin bijna alle specialismen aanwezig zijn. Er werken in het ziekenhuis circa 1500 medewerkers en er zijn 348 bedden in gebruik. In het ziekenhuis is een goed samenwerkingsklimaat en er zijn opleidingen voor interne geneeskunde, huisartsgeneeskunde en heelkunde. Tevens zijn er in affiliatie met het UMC St. Radboud te Nijmegen co-schappen voor diverse specialismen.
Het Slingeland Ziekenhuis is een financieel en organisatorisch gezond ziekenhuis. Groot genoeg om alles in huis te hebben, klein genoeg om overzichtelijk en persoonlijk te zijn. Ons ziekenhuis ligt in de Achterhoek in een zeer goede woonomgeving. Meer informatie over het Slingeland Ziekenhuis kunt u vinden op internet: www.slingeland.nl.

In verband met uitbreiding van de vakgroep urologie wordt gezocht naar een fulltime

UROLOOG M/V

De urologie wordt in de volle breedte uitgeoefend in maatschapverband met de heer A.D.H. Geboers en de heer E.W.J. Taubert. Van de kandidaat wordt een brede belangstelling voor de complete urologie verwacht. Speciale interesse en ervaring in laparoscopische urologie strekt tot aanbeveling. Collegae die binnenkort de opleiding hopen te voltooien nodigen wij eveneens uit om te solliciteren.

De maatschap urologie in het Slingeland Ziekenhuis bestaat uit twee personen. Er is een samenwerkingsverband met afspraken over de verdeling van weekenddiensten met de collegae uit het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk. Gesprekken over een fusie van beide maatschappen zijn in een vergevorderd stadium. De heer J.L. Bruins en de heer R.A.H. Stukart, urologen te Winterswijk, worden betrokken bij de selectie van een geschikte kandidaat.

De maatschap urologie maakt deel uit van de stafmaatschap vrijgevestigd specialisten van het Slingeland Ziekenhuis. Toetreding tot de maatschap zal plaatsvinden conform de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met de heer A.D.H. Geboers, uroloog (telefoon 0314-329572) en de heer C.M. van Dun, directeur patiëntenzorg snijdende specialismen (telefoon 0314-329164).

Uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae kunt u tot drie weken na het verschijnen van dit blad richten aan de heer C.M. van Dun, directeur patiëntenzorg snijdende specialismen van het Slingeland Ziekenhuis, Postbus 169, 7000 AD Doetinchem.

Meander Medisch Centrum, Amersfoort - 26/04/08
MEANDER, EEN MEDISCH CENTRUM MET GEZONDE AMBITIES

Meander Medisch Centrum staat garant voor uitstekende ziekenhuiszorg. Dat doen we met zo'n 200 medisch specialisten, ruim 3000 professionele medewerkers en talloze vrijwilligers. We leveren zorg op vier locaties in Amersfoort, Baarn en Soest. We werken daarbij nauw samen met onder meer huisartsen, verpleeg- en verzorgingshuizen en de regionale zorgverzekeraar.

We willen een laagdrempelige, patiënt-gerichte organisatie zijn en stellen ons open voor overleg met alle betrokkenen. We hebben immers geen andere dan medische geheimen. We hebben de ambitie, in samenwerking met universitaire centra, onze rol als opleidingsziekenhuis verder uit te bouwen. Zo kunnen we onze patiënten specialistische behandelingen aanbieden die steeds geënt zijn op de laatste ontwikkelingen in de medische wetenschap en technologie. Een ambitie die ons verplicht voortdurend te investeren in de kwaliteit en deskundigheid van onze medewerkers.

De wens steeds te vernieuwen geldt niet alleen voor onze werkwijze; in 2012 staat er een nieuwe Amersfoortse vestiging van ons ziekenhuis aan de Maatweg. Kortom, we werken hard aan de toekomst van de zorg in onze regio. Ook u kunt aan die toekomst meebouwen! De vakgroep Urologie van Meander Medisch Centrum oefent het vak uit in al haar facetten. Laparoscopie en oncologie zijn speerpunten van het ziekenhuis en worden door ons op hoog niveau gepraktiseerd. Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet. Daarnaast werken we intensief samen met de gynaecologen in onze bekkenbodemwerkgroep; een ééndagsdiagnostiektraject voor patiënten met incontinentieklachten. De vakgroep telt momenteel vijf urologen. Wij bieden klinische en poliklinische zorg op locatie Amersfoort Lichtenberg. In Baarn bieden we ieder één dagdeel per week poliklinische zorg en doen we kleine verrichtingen. De vakgroep kenmerkt zich door een intensieve samenwerking. Daarnaast heeft elke uroloog specifieke aandachtsgebieden.

In verband met uitbreiding van de praktijk bestaat er binnen de maatschap Urologie een vacature voor een allround

uroloog m/v

Van onze nieuwe collega verwachten we een flexibele en ondernemende instelling. U beschikt over goede communicatieve eigenschappen en bent een teamspeler die bereid is te participeren in het onderwijs aan co-assistenten en arts-assistenten. Ook managementtaken en stafactiviteiten behoren tot uw werkterrein. Bijzondere interesse in de bekkenbodempathologie en/of andrologie alsmede belang-stelling voor wetenschappelijk onderzoek strekken tot aanbeveling.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dr. A. Kooistra, uroloog, te bereiken via telefoonnummer 033 — 850 50 50. Ook kunt u contact opnemen met de heer C.W. Meijers, lid van de Raad van Bestuur, via telefoonnummer 033 — 850 50 50.

Uw schriftelijke sollicitatie kunt u tot 14 dagen na het verschijnen van deze advertentie richten aan: Raad van Bestuur Meander Medisch Centrum, t.a.v. de heer C.W. Meijers, Postbus 1502, 3800 BM Amersfoort.

Ook kandidaten die hun opleiding eind 2008 afronden nodigen wij uit te reageren.

Nij Smellinghe, Drachten - 19/04/08
In de stedendriehoek Drachten - Heerenveen - Sneek wordt een nieuwe urologische maatschap opgericht (7,1 FTE). Grote urologische ingrepen worden gezamenlijk uitgevoerd door een vast team van de drie locaties. De omvang van de ziekenhuizen is middelgroot en de overleglijnen zijn kort. Sneek en Drachten staan bij herhaling in de top 10 van beste ziekenhuizen. De contacten met de huisartsen zijn uitstekend. In Heerenveen wordt momenteel 'state of the art' apparatuur aangeschaft.

Voor de locaties Drachten en Heerenveen ontstaat per 1 juni 2008 binnen dit samenwerkingsverband van Zuid-Friese ziekenhuizen een vacature voor een

fulltime uroloog m/v

Wij zoeken een uroloog die het specialisme in de volle breedte uitoefent met als aandachtsgebieden de oncologie en de laparoscopie. U gaat participeren in het team voor grote oncologie op de drie locaties. U kunt meedoen met vrijwel alle laparoscopische ingrepen in Drachten. Alteen de laparoscopische radicale prostatectomie ontbreekt in ons palet en het opstarten hiervan is gewenst.

Wij verwachten van u een positieve houding, u bent prestatiegericht zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Daarnaast communiceert u open en duidelijk op alle niveaus. Bovenal bent u een teamplayer.

Uw uiteindelijke hoofdvestiging wordt de sportstad Heerenveen.

Op alle locaties wordt geparticipeerd in de opleiding van co-assistenten. Ook assistenten die de opleiding nog niet hebben afgerond, maar deze in de loop van 2008 zullen voltooien, worden uitgenodigd te reageren.

Het betreft een vrije vestiging in maatschapverband met Sneek en Drachten. Goodwill en toetreding vinden plaats volgens de richtlijnen van de OMS.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of mailen met de leden van de maatschap te Drachten: telefoon (0512) 58 83 65. Christa Jansen c.jansen@nijsmellinghe.nl
Sjieuwke Smorenburg
Website www.nijsmellinghe.nl/specialisme/urologie
Uw schriftelijke reactie kunt u vergezeld van een curriculum vitae binnen 3 weken na verschijnen van dit blad richten aan: Ziekenhuis De Tjongerschans, ter attentie van Drs. R. Beijers, directeur, Postbus 10500, 8440 MA Heerenveen.

Atrium Medisch Centrum, Heerlen - 15/03/08
Atrium Medisch Centrum is het toonaangevende medisch centrum voor Parkstad Limburg, waarin de patiënt verzekerd is van innovatieve zorg op menselijke maat. De zorg wordt professioneel en efficiënt georganiseerd en is optimaal toegankelijk in een inspirerende werkomgeving. Atrium MC is één van de grootste algemene opleidingsziekenhuizen van Nederland. De ambities worden zichtbaar in de bouw van een nieuw behandelcentrum en polikliniekgebouw, waarin ruimte is voor de meest geavanceerde techniek.

In deze dynamische werk- en leefomgeving is binnen de maatschap Urologie vanwege uitbreiding van de werkzaamheden plaats voor een enthousiaste

uroloog

met goede beheersing van de laparoscopische technieken, danwel met de capaciteit om dit binnen afzienbare termijn te bereiken; de kandidaat zal daartoe in de gelegenheid worden gesteld. In juli 2008 worden twee nieuwe endosuite-operatiekamers ten behoeve van laparoscopie in gebruik genomen. Vooral ook degenen die in staat en bereid zijn de opleiding urologie over enkele jaren op zich te nemen, worden uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie over de responstermijn en de contactpersonen vindt u op onze website www.atriummc.nl. U kunt ook contact opnemen met het secretariaat van de selectiecommissie, tel. (045) 5766310. Atrium Medisch Centrum Parkstad, Postbus 4446, 6401 CX Heerlen.

Antonius Ziekenhuis, Sneek - 01/03/08
Het Antonius Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis dat met een capaciteit van ruim 300 bedden een zo volledig mogelijk pakket aan medisch-specialistische zorg biedt. Alle gangbare specialismen zijn aanwezig. Het Antonius Ziekenhuis richt zich primair op de zorg voor de ruim 100.000 inwoners van Zuidwest-Friesland en de Noordoostpolder. Kenmerkend voor het ziekenhuis is een informele en plezierige sfeer, waarin door de medewerkers met grote betrokkenheid hoogwaardige zorg wordt verleend.

De maatschap urologie van het Antonius Ziekenhuis Zuidwest-Friesland te Sneek zoekt op korte termijn een enthousiaste

Anios urologie (m/v)

De vakgroep urologie bestaat uit 3 urologen op één locatie en oefent de urologie in brede zin uit. Het Antonius Ziekenhuis participeert in de opleiding van co-assistenten uit het UMCG.

Functie-inhoud
U verzorgt de diagnostiek en behandeling van zowel klinische als poliklinische patiënten. Avond- nacht en weekenddiensten behoren niet tot uw takenpakket. U werkt full-time.

Wij bieden
Een prettige werkomgeving Dagelijkse werkzaamheden vinden plaats onder supervisie van de urologen Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform de CAO-Ziekenhuizen (FWG 65)

Wij vragen

 • Een enthousiaste basisarts met affiniteit voor urologie (ervaring of keuze co-schap strekt tot aanbeveling)
 • Wij bieden een ideale gelegenheid nader kennis te maken met de urologie, onze voorkeur gaat dan ook uit naar kandidaten die de opleiding tot uroloog ambiëren.

Informatie en sollicitatie
Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer E.P.M. Roos of mevrouw M. Bekker (urologen), telefoonnummer 0515-488400.
Uw schriftelijke sollicitatie kunt u, vergezeld van uw CV, binnen 2 weken richten aan de heer E.P.M. Roos, uroloog, Antonius Ziekenhuis Sneek, Postbus 20.000, 8600 BA, Sneek of per e-mail naar eroos@antonius-sneek.nl

Het Deventer Ziekenhuis, Deventer - 23/02/08
Het Deventer Ziekenhuis is een van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen, dat opleiden en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en de relatie patiënt - zorgverlener centraal stelt.

De Deventer urologen zoeken een vierde collega (m/v, o.8 tot 1.0 fte)

DE WERKPLEK
Het Deventer Ziekenhuis heeft patiëntgerichtheid, kwaliteit, opleiding en intercollegiale samenwerking hoog in het vaandel staan. De vroegere maatschappen zijn sinds 2000 verenigd in een Stafmaatschap. Dit heeft de interdisciplinaire samenwerking bevorderd. Het Deventer Ziekenhuis beschikt over een groot aantal specialistenopleidingen en is lid van de Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen.

U gaat werken binnen de vakgroep Urologie, die deel uitmaakt van de geharmoniseerde stafmaatschap van het Deventer Ziekenhuis. Het Deventer Ziekenhuis dat opleiden als een van haar speerpunten heeft. De vakgroep Urologie heeft al ruim 40 jaar opleidingsbevoegdheid en participeert in de cluster Nijmegen.
De vakgroep draagt ook bij aan de opleiding van co-assistenten, in samenwerking met het UMC Groningen. Het Deventer Ziekenhuis betrekt in augustus 2008 een splinternieuw ziekenhuis aan de Rielerenk, naast het eveneens nieuwe Radiotherapeutisch Instituut. Deventer is een oude Hanzestad, makkelijk bereikbaar, centraal gelegen aan de IJssel, bij spoor- en snelwegen in het grotendeels ongerepte Salland.

UW BAGAGE
U kunt de Urologie in volle omvang allround uitoefenen. U heeft ervaring met urologische laparoscopie. U heeft een patiëntgerichte attitude en bezit goede contactuele vaardigheden. U bent bereid en in staat om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en innovering van de afdeling. U bent in staat een hoog productie- en kwaliteitsniveau te combineren met een empathische patiëntenbenadering. Een actieve participatie in de ziekenhuisorganisatie, de medische staf en vakoverschrijdende activiteiten wordt op prijs gesteld. U bent bereid actief te participeren in de opleidingsactiviteiten van de vakgroep. Wetenschappelijke belangstelling en prestaties strekken tot aanbeveling.

INFORMATIE EN SOLLICITATIE
Uw schriftelijke sollicitatie, voorzien van curriculum vitae, kunt u vóór 31 maart 2008 zenden naar het Deventer Ziekenhuis, t.a.v. mevrouw C.J.W. Hirchler-Schulte, voorzitter Raad van Bestuur, Postbus 5001, 7400 GC Deventer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de urologen Guido Buijs, Else Joustra of Fons Ypma, telefoon: (0570) 64 68 90. Op www.dz.nl treft u meer informatie aan over onze organisatie.

Antonius Ziekenhuis, Sneek - 23/02/08
Het Antonius Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis dat met een capaciteit van ruim 300 bedden een zo volledig mogelijk pakket aan medisch-specialistische zorg biedt. Alle gangbare specialismen zijn aanwezig.
Het Antonius Ziekenhuis richt zich primair op de zorg voor de ruim 100.000 inwoners van Zuidwest-Friesland en de Noordoostpolder. Kenmerkend voor het ziekenhuis is een in formele en plezierige sfeer, waarin door de medewerkers met grote betrokkenheid hoogwaardige zorg wordt verleend.

In verband met het vertrek naar het buitenland van collega Zinke, ontstaat er binnen de maatschap urologie in het Antonius Ziekenhuis te Sneek per 1 mei 2008 een vacature. Wij zoeken een enthousiaste, allround

Uroloog (± 1,0 fte)

De maatschap urologie bestaat momenteel uit 3 personen (2,6 fte) maar er wordt gewerkt aan een Zuid-Friese "A7-maatschap" in oprichting (samenwerking met de ziekenhuizen Drachten en Heerenveen). De diensten worden in samenwerking met de urologen van het Medisch Centrum Leeuwarden verricht.
De urologie wordt in de volle breedte uitgeoefend, speciale aandacht gaat uit naar de behandeling van nierstenen (in oprichting "Niersteen Centrum Fryslân"). Het Antonius Ziekenhuis is een middelgroot perifeer ziekenhuis met grote ambities en een uitstekende werksfeer en participeert in de opleiding van co-assistenten uit het UMCG.
Toetreding zal plaatsvinden volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Inlichtingen
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Bekker, of de heer E.P.M. Roos, urologen, telefoon 0515-488400 en bij de heer Dr. W.J. van der Kam, algemeen directeur, telefoon 0515-488221.

Uw sollicitatie kunt u, vergezeld van curriculum vitae, tot drie weken na verschijning van deze advertentie richten aan de heer Dr. W.L. van der Kam, algemeen directeur, Antonius Ziekenhuis Sneek, Postbus 20.000, 8600 BA Sneek.

Nederlandse Vereniging voor Urologie, Utrecht - 05/01/08
De Nederlandse Vereniging voor Urologie zoekt

KANDIDATEN MN VOOR EEN OPLEIDINGSPLAATS UROLOGIE IN 2011

De Nederlandse Vereniging voor Urologie nodigt jaarlijks kandidaten uit te solliciteren naar een opleidingsplaats urologie, ditmaal voor het jaar 2011. Aan de opleiding urologie zal een tweejarige vooropleiding algemene heelkunde voorafgaan, aan te vangen per 1 januari 2009.

Kandidaten dienen vóór 30 mei 2008 het basis-artsexamen met goed gevolg te hebben afgelegd. Het inschrijfformulier en uitgebreide informatie over de procedure kunt u vinden op www.nvu.nl of aanvragen bij het Bureau NVU. Het inschrijfformulier dient UITERLIJK 1 maart 2008 te zijn geretourneerd aan het Bureau NVU te Utrecht.

Inlichtingen zijn te verkrijgen via het Bureau NVU, Postbus 20078, 3502 LB Utrecht, tel.: (030) 2823218/417, e-mail: nvu@xs4all.nl

Sint Anna Ziekenhuis, Geldrop - 29/12/07
Voor de gecombineerde urologische praktijk in het Sint Anna Ziekenhuis te Geldrop en het Maxima Medisch Centrum Veldhoven bestaat voor de locatie Geldrop, vanwege beëindiging van de praktijk door T.T.H. Jansen met ingang van 1-7-2008 een vacature voor een

Uroloog (m/v) 1,0 fte

Wij zoeken een enthousiaste, jonge collega die het vak in de volle breedte wenst uit te oefenen. Ervaring en interesse in bepaalde deelgebieden, bij voorkeur functionele urologie en endo-urologie, strekt tot aanbeveling. De mogelijkheid om bepaalde deelgebieden te ontwikkelen bestaat. Tevens wordt een actieve en ondernemende vertegenwoordiging richting ziekenhuisorganisatie, initiatie van zorgvernieuwing en managementparticipatie verwacht.

De maatschap Urologie van het Sint Anna Ziekenhuis te Geldrop en de maatschap Urologie van het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven zullen op 1-7-2008 associëren. Hierdoor zal een nieuwe maatschap bestaande uit 6 urologen (5,625 fte) ontstaan.

Overname van de praktijk zal geschieden volgens de richtlijnen van de Orde van Medische Specialisten.

Bij de selectieprocedure is een adviescommissie van de medische staf betrokken.

Nadere inlichtingen worden graag verstrekt door de heer dr. R.J. Roorda MBA, voorzitter raad van bestuur, tel. 040-2864828, A. Sonneveld, tel. 040-2864865 en P. F.C.M. Braam, tel. 040-8888395.

Uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae kunt u tot vier weken na het verschijnen van de advertentie richten aan de heer dr. R.J. Roorda MBA, voorzitter raad van bestuur, Bogardeind 2, 5664 EH Geldrop.

MC Jan van Goyen, Amsterdam - 01/12/07
Het Medisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam is een modern ingericht dagbehandelcentrum waarin verschillende specialismen zijn ondergebracht. Tienduizenden patiënten vinden jaarlijks hun weg naar de kliniek, waar aandacht voor de patiënt centraal staat bij het verlenen van hoogwaardige medische zorg.

Voor het Medisch Centrum Jan van Goyen zoeken wij een enthousiaste

Uroloog m/v

die zich, naast de reguliere urologische zorg, gaat richten op een aantal specifieke aandachtsgebieden, waaronder de incontinentie. Andere aandachtsgebieden zijn bespreekbaar. Initiatieven met betrekking tot nieuwe therapeutische mogelijkheden worden gestimuleerd. De personele ondersteuning en facilitaire voorzieningen zijn uitstekend te noemen. Flexibele werktijden behoren tot de mogelijkheden, beschikbaarheid voor een avondspreekuur wordt van u verwacht. Deze functie is goed te combineren met een functie elders.

Kerntaken
Het verlenen van kwalitatief hoogstaande urologische zorg invulling geven aan de reguliere urologische zorg Ontwikkelen van een specifiek aandachtsgebied. Hierbij zijn volgende persoonskenmerken van belang:

 • Patiëntvriendelijke en servicegerichte instelling
 • Aandacht voor kwaliteit
 • De drive om de afdeling urologie tot een succes te maken

De werving en selectieprocedure voor deze vacatures wordt verzorgd door MediCare Professionals. Informatie over deze functies kan worden verkregen bij mevrouw Esther Ulmann, consultant bij MediCare Professionals, telefoonnummer 06-124 29 809 e-mail: estherulmann@medicareprofessionals.nl
Schriftelijke sollicitaties kunt u binnen 3 weken sturen naar:
MediCare Professionals, t.a.v. E. C. Ulmann, Villa Oud Cruijsbergen, Franse Kampweg 6, 1406 NW Bussum.

Academisch Ziekenhuis, Maastricht - 24/11/07
Als academisch ziekenhuis streeft het azM voortdurend naar verbetering van de organisatie om optimale kansen te bieden voor de verdere uitbouw van taken op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Vanuit zijn centrale ligging in Europa speelt het azM een vooraanstaande rol in de ontwikkeling van de academische gezondheidszorg binnen de (Eu)regio.

De medische afdeling Urologie maakt deel uit van de Resultaat Verantwoordelijke Eenheid Operatieve Geneeskunde. Ze telt in totaal zeven medische stafleden. Daarnaast zijn zes arts-assistenten werkzaam. Naast de algemene urologie houden zij zich bezig met top-klinische zorg, in het bijzonder de diagnostiek en behandeling van functiestoornissen van de lage urinewegen inclusief de neuro-urologie. Daarnaast bestaat speciale aandacht voor de geavanceerde oncologische urologie, endo-urologie en de kinderurologie.

Binnen deze afdeling bestaat per 1 januari 2008 plaatsingsmogelijkheid voor een

Arts-assistent in opleiding tot uroloog (v/m) 100%

Vacaturenummer 2007.158/06
Het betreft een aanstelling voor de duur van 2 jaar binnen het azM.

De functie
Na eerder gedurende minstens twee jaar een door de MSRC erkende (voor)-opleiding chirurgie te hebben gevolgd, doorloopt u een door de MSRC goedgekeurd vierjarig opleidingsschema urologie. Een deel van uw opleiding zal plaatsvinden in een ander ziekenhuis van het opleidingscluster Maastricht-Eindhoven-Heerlen.

Functie-eisen
U bent in het bezit van een diploma basisarts en heeft minstens twee jaar door de MSRC erkende chirurgische (voor)opleiding genoten.

Arbeidsvoorwaarden
De CAO Universitair Medische Ziekenhuizen (CAO UMC) is van toepassing.

Informatie
Voor nadere informatie over de functie en de afdeling kunt u contact opnemen met prof. dr. Ph. van Kerrebroeck, hoofd medische afdeling Urologie, telefoon 043 - 387 72 58. Voor vragen over de arbeidsvoorwaarden kunt u contact opnemen met mevrouw S. Steegmans, personeelsconsulent Operatieve Geneeskunde, telefoon 043 - 387 44 94.

Sollicitaties
Schriftelijke sollicitaties dienen met vermelding van vacaturenummer, zowel op brief als envelop, binnen 1 week na het verschijnen van deze advertentie te worden gericht aan het academisch ziekenhuis Maastricht, Service Centrum, afdeling Werving en Selectie, ter attentie van mevrouw S. Steegmans, personeelsconsulent Operatieve Geneeskunde, Postbus 5800, 6202 AZ Maastricht.
Informatie over het azM en werken in het azM vindt u op www.azm.nl

Diakonessenhuis, Utrecht - 24/11/07
Met 150 medisch specialisten biedt het Diakonessenhuis kwalitatief hoogwaardige zorg op de locaties Utrecht, Zeist en Doorn. Voor diverse specialismen wordt een deel van de opleiding verzorgd. Daarnaast bestaat er een affiliatieovereenkomst met de Universiteit Utrecht voor de medische studenten.

Door 3 fulltime werkzame urologen wordt het vak in de volle breedte uitgeoefend. Er zijn plannen om te komen tot regionale maatschapvorming met de urologen van het Antonius ziekenhuis/Mesosgroep.

Binnen de maatschap Urologie is wegens uitbreiding van de werkzaamheden plaats voor een:

UROLOOG (fulltime)

Wij zoeken:
- Een uroloog met een hoog ambitieniveau, bij voorkeur gepromoveerd;
- Een kandidaat met vaardigheden in de laparoscopische urologische chirurgie of de bereidheid deze te ontwikkelen.
Binnen het kader van de voorgenomen regionale maatschapvorming wordt belangstelling voor opleidingsaspecten op prijs gesteld.

Praktijkoverdracht en toetreding tot de maatschap zullen plaatsvinden volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten (OMS). Er zal een selectiecommissie worden samengesteld uit de Medische Staf en het management van het ziekenhuis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de leden van de maatschap in Utrecht, de heer I. Hoekstra (030-2566918), mevrouw K.C. van Dalen (030-2566878) of de heer A.G. van Rhijn (030-2566622), of met de voorzitter van de toelatingscommissie, de heer drs. F.J. Rynja MBA, medisch directeur Diakonessenhuis (030) 256 6774.

Uw schriftelijke sollicitatie, vergezeld van uw curriculum vitae, kunt u tot drie weken na het verschijnen van dit blad sturen naar het Diakonessenhuis t.a.v. mevrouw drs. G.M.A. Verschuren, hoofd stafdienst PO&O, Bosboomstraat I, 3582 KE Utrecht.

Zorg met ambitie
Kwalitatief hoogwaardige en toegankelijke zorg bieden. Dat is de doelstelling van het Diakonessenhuis, een moderne ziekenhuisorganisatie met vestigingen in Utrecht, Zeist en Doorn. Zo'n doelstelling is alleen te realiseren in een open en stimulerend werkklimaat, waar samenwerking, opleidingen, scholing en ontwikkeling vanzelfsprekend zijn. Bij het Diakonessenhuis krijgt u dan ook ruimte om te komen met initiatieven. Want elk idee om de zorg te verbeteren is waardevol. Zorg met ambitie: daar geven we samen vorm aan.

Kijk op www.diakonessenhuis.nl voor meer informatie.

Zaans Medische Centrum, Zaandam - 13/10/07
Dagelijks ontmoeten duizend patiënten de medische wereld van het Zaans Medisch Centrum. We realiseren ons dat zo'n ontmoeting een enorme impact kan hebben. Daarom kunnen onze patiënten rekenen op uitstekende innovatieve medisch-specialistische zorg. Om in te spelen op onze groeiende, centrale zorgfunctie voor de Zaanstreek, investeren we in de toekomst: in de opleiding van specialisten en verpleegkundigen, in nieuwe behandeltechnieken en in een grootschalige nieuw- en verbouw.

UROLOOG m/v (1 fte)

Wegens beëindigen van de praktijk door Th.F. van Weel ontstaat per 1 juni 2008 een vacature voor uroloog, in maatschapsverband met L.S.Y. Fung Kon Jin.

Profiel
Gezocht wordt naar een allround uroloog met goede contactuele vaardigheden, die het vak in de volle breedte wil uitoefenen.

Informatie
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot L.S.Y. Fung Kon Jin, medisch manager urologie, telefoon (075) 650 27 17; mw. dr. W. Mulder, chirurg en voorzitter toelatingscommissie, telefoon (075) 650 20 32; of dr. R.J.M. Dillmann, voorzitter Raad van Bestuur, telefoon (075) 650 24 12.

Sollicitatie
Stuur uw schriftelijke sollicitatie vergezeld van een curriculum vitae binnen vier weken na het verschijnen van deze advertentie aan het Zaans Medisch Centrum, t.a.v. dr. R.J.M. Dillmann, voorzitter Raad van Bestuur, postbus 210, 1500 EE Zaandam. Bij de sollicitatieprocedure is een selectiecommissie van de medische staf betrokken. Praktijkovername en toetreding tot de maatschapen verlopen volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Catharina-ziekenhuis, Eindhoven - 29/09/07
Het Catharina-ziekenhuis is één van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen in Nederland. Het ziekenhuis is innovatief en ambitieus. We streven naar een inspirerende en richtinggevende rol in de gezondheidszorg. Een baan in het Catharina ziekenhuis geeft volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Voor secundaire arbeidsvoorwaarden kennen we een meerkeuzesysteem.

De maatschap Urologie zoekt voor de duur van één jaar een jonge, enthousiaste

ANIOS Urologie

Je hebt je opleiding geneeskunde afgerond en bent beschikbaar in het kalenderjaar 2008. Als arts-assistent niet in opleiding ben je volledig betrokken bij de pre-, per- en post-operatieve zorg voor patiënten. Je neemt deel aan overige urologiewerkzaamheden en hebt contact met alle afdelingen.

De maatschap Urologie van het Catharina-ziekenhuis maakt deel uit van een regio-maatschap samen met de urologen van het Maxima Medisch Centrum Eindhoven en het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Binnen deze maatschap wordt de urologie in de volle breedte uitgeoefend.

Inlichtingen
Inlichtingen over deze functie kunt u inwinnen bij één van de urologen van de maat-schap, locatie Catharina-ziekenhuis, dr. A.J.M. Hendrikx of dr. E.L. Koldewijn, tel. (040) 239 70 40.

Sollicitatie
Uw schriftelijke sollicitatie kunt u binnen drie weken na het verschijnen van de advertentie richten aan het Catharina-ziekenhuis, dienst HRM, postbus 1350, 5601 ZA Eindhoven of per e-mail aan petra.d.jager@cze.nl.

Kijk voor meer informatie en een uitgebreide functiebeschrijving op www.catharina-ziekenhuis.nl

Michelangelolaan 2
Postbus 1350 5602 ZA Eindhoven
(040) 239 91 11
www.catharina-ziekenhuis.nl

Ziekenhuis Bernhoven, Oss - 18/08/07
Wegens vertrek van drs. L.M.C.L. Fossion ontstaat in ziekenhuis Bernhoven per 1 januari 2008 een vacature voor een

vijfde Uroloog

U heeft interesse de urologie in de volle breedte uit te oefenen met als speciaal aandachtsgebied de laparoscopische urologie. U maakt deel uit van een maatschap urologie die, in en buiten de regio, in hoog aanzien staat.

De bovenlokale maatschap bestaat uit A.J. Smans, A.Q.H.J. Niemer, A.P.M. Verhuist, L.H.C. Donkers. Toetreding tot de maatschap en overdracht van de praktijk geschiedt volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Informatie
Inlichtingen omtrent de vacature worden graag verstrekt door: A.J. Smans, 0413-229731 en A.Q.H.J. Niemer, 0413-381704. R. Peters, voorzitter Raad van Bestuur, 0412-621045.

Bij de sollicitatieprocedure is een benoemingsadviescommissie van Raad van Bestuur en medische staf betrokken. Een assess-ment kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteren
Uw schriftelijke reactie, vergezeld van uw curriculum vitae, ontvangen wij gaarne binnen 3 weken na publicatie, gericht aan: ziekenhuis Bernhoven, t.a.v. R. Peters, voorzitter Raad van Bestuur, Postbus 10, 5340 BE Oss.

Ziekenhuis Bernhoven is ontstaan uit een fusie van de ziekenhuizen in Oss en Veghel. Het ziekenhuis heeft toestemming voor vervangende nieuwbouw in Uden-noord. De voorbereidingen voor de nieuwbouw zijn in volle gang. Het ziekenhuis heeft een verzorgingsgebied van 250.000 inwoners. In Bernhoven werken circa 720 leden van de medische staf en 2700 medewerkers.

Martini Ziekenhuis, Groningen - 02/06/07
Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel durft te kiezen. Wij zijn een modern algemeen zieken-huis voor onze patiënten. Onze speerpunten hierbij zijn de jonge, sportieve en inwendige mens. Het gevolg is een multidisciplinaire aanpak gerelateerd aan de dynamiek van de doelgroep. Wij, zo'n 1.300 medewerkers en 89 specialisten, spannen ons dagelijks in om dit mogelijk te maken. Als opleidingsziekenhuis voor diverse medisch specialismen hecht het IJsselland Ziekenhuis grote waarde aan innovatie en nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Wij bieden ondernemende men-sen een prettige werksfeer met openheid, respect voor elkaar en goede ontplooiingsmogelijkheden.

Voor onze maatschap Urologie zoeken wij:

2 Urologen m/v

Wat wordt uw functie?
In verband met uitbreiding van de facilitaire voorzieningen en de werkzaamheden kan per direct de bestaande vacature van een derde Uroloog worden ingevuld. Door verminderen van de werkzaamheden van de huidige Urologen, de heren D. Eland en E.C. Timmer, ontstaat ruimte voor uitbreiding met een vierde Uroloog.

Wat vragen wij?
Wij zijn op zoek naar enthousiaste en ambitieuze jonge Urologen die in staat zijn het vakgebied in volle omvang uit te oefenen en die bereid zijn de laparoscopische urologie te initiëren. Daarnaast beschikt u over goede contactuele eigenschappen en heeft u de bereidheid deel te nemen aan stafcommissies. Gezien de flexibiliteit in de uitbreiding wordt ook aan arts-assistenten in de laatste jaren van hun opleiding gevraagd te solliciteren.

Uw toekomstige werkplek
De polikliniek en OK zijn naar landelijke maatstaven zeer goed geoutilleerd en worden ondersteund door een enthousiaste groep medewerkers, bestaande uit polikliniek-assistenten en verpleegkundigen. De klinische afdeling Urologie beschikt over 18 bedden met een zeer professioneel verpleegkundig team.

Wat bieden wij?
Er is een weekendregeling van kracht met de maatschap Urologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Buiten kantooruren wordt er samengewerkt met de maatschap Chirurgie voor eerste probleemopvang. Toetreding tot de maatschap verloopt volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Wilt u meer weten?
Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de bovengenoemde Urologen, bereikbaar via telefoonnummer 010 - 258 51 98, met de heer dr. R.P.R. Groenendijk, Chirurg en voorzitter Bestuur Vereniging Medische Staf, bereikbaar via telefoon-nummer 010 - 258 50 77, of met de heer J.C.G.D. Kiemel, voorzitter van de Raad van Bestuur met telefoonnummer 010 - 258 53 22.
Uw schriftelijke reactie kunt u binnen drie weken richten aan het IJsselland Ziekenhuis, t.a.v. de Raad van Bestuur, Postbus 690, 2900 AR Capelle aan den IJssel.

info: www.ysl.nl

ZNA, België - 16/06/07
ZNA - de grootste gezondheidszorgorganisatie van België - is een samenwerkingsverband van 10 ziekenhuizen, verspreid over (groot) Antwerpen. Kwaliteit en toegankelijkheid zijn onze kernwaarden, samenwerking is het sleutelwoord.

ZNA zoekt een

vrije assistent urologie

voltijds, voor de Raad van Heelkunde van haar site ZNA Middelheim.
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kan u terecht bij dr. Peter Van Erps, Uroloog ZNA Middelheim, tel. 0032 3 280 24 20, petervanerps@zna.be

Hebt u interesse voor de functie vrije assistent urologie, gelieve dan zo snel mogelijk uw kandidatuur met cv te richten aan: Hellen Arits
ZNA Rekrutering en Selectie
Lange Beeldekensstraat 267
2060 Antwerpen
tel. 0032 3 217 79 90 hellen.arits@zna.be
www.zna.be

Martini Ziekenhuis, Groningen - 02/06/07
Uroloog (1 fte)

De maatschap urologie zoekt, wegens vacature, een enthousiaste collega met goede contactuele eigenschappen en wetenschappelijke interesse, die de opleiding actief ondersteunt en in bestuurlijke taken actief participeert. Een aandachtsgebied strekt tot aanbeveling. Ook diegenen in het laatste jaar van de opleiding nodigen wij van harte uit te solliciteren.

Ziekenhuis van de 21ste eeuw
In 2007 gaat het nieuwe Martini Ziekenhuis open, met uiteindelijk 570 bedden, 20 IC-bedden en 13 operatiekamers. Door een flexibele opzet kan het ziekenhuis ook in de toekomst inspelen op de wensen van patiënten en professionals. Bijzonder gebruik van kleuren en licht geeft het gebouw een warme en menselijke uitstraling. In het Martini Care Business Center is ruimte voor nieuwe initiatieven.

Specialisme/Centrum
Het centrum urologie werkt als zelfstandige eenheid, aangestuurd door medisch coördinator (maatschapslid) en centrum-manager. Met het betrekken van de nieuwbouw in 2007 worden de activiteiten van de maatschap daar gecentreerd. De verpleegkundigen werken zowel op de verpleegafdeling als op de polikliniek. Binnen ons teaching hospital participeert de maatschap in de medisch specialistische opleiding en het coassistentenonderwijs samen met het UMCG.

Topklinisch opleidingsziekenhuis
Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis met het Brandwonden-centrum als bijzondere functie. Vorig jaar registreerden wij 272.752 polikliniekbezoeken en 46.158 opnames waarvan 21.544 in dag-behandeling. Daaruit blijkt dat het Martini Ziekenhuis voor patiënten uit 'stad en ommeland' een vertrouwd adres is.
In 2005 heeft het Martini Ziekenhuis het kwaliteitskeurmerk van het NIAZ ontvangen.

Belangstelling?
Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.martiniziekenhuis.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met:

 • Dr. S.H.J. Donders, secretaris Toelatingscommissie, tel. (050) 524 68 70
 • Drs. H.S. Wiarda, medisch coördinator Urologie, (050) 524 73 51.
Uw schriftelijke sollicitatie en curriculum vitae kunt u sturen naar het secretariaat van de Toelatingscommissie van het Martini Ziekenhuis, ter attentie van mw. G.K. van Dis, secretaresse Toelatingscommissie/Raad van Bestuur, Postbus 30033, 9700 RM Groningen. Graag ontvangen wij uw brief binnen drie weken na plaatsing van deze advertentie.
Gelre ziekenhuizen, Apeldoorn - Zutphen - 12/05/07
Gelre ziekenhuizen vormt, in samenhang met de eerste en derdelijnsgezondheidszorg, een transmuraal zorgnetwerk in de regio Apeldoorn - Zutphen, waar onze drie ziekenhuislocaties en een buitenpolikliniek zich bevinden. Met ongeveer 3300 medewerkers en ruim 180 medisch specialisten is Gelre ziekenhuizen één van de grotere ziekenhuizen in Nederland. Speerpunten van beleid zijn: ICT-ontwikkeling, ketenzorg en uitbreiding van medisch specialistische opleidingen. Ook de vernieuwing van de huisvesting is van groot belang. Gelre ziekenhuizen wil een hooggewaardeerde ziekenhuisorganisatie zijn die bij patiënten en zorgverleners bekend staat als deskundig, betrokken, bereikbaar en behulpzaam. Hoog in het vaandel van Gelre ziekenhuizen staat de zorg voor het welzijn en de ontwikkeling van haar medewerkers.

Uroloog m/v
1 fte

De functie
In verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van collega A.G.A. de Vlaam ontstaat er per 1 oktober 2007 binnen de maatschap urologie een vacature voor een allround uroloog. De maatschap bestaat verder uit D.F. Eijken, W. IJzerman en P.J. Zwaan en is werkzaam op de locaties Apeldoorn en Zutphen.
De urologie wordt in de volle breedte uitgeoefend. Er wordt multidisciplinair samengewerkt met verschillende vakgroepen zoals de kindergeneeskunde en gynaecologie.
In Apeldoorn zullen we binnenkort de volledig vernieuwde locatie in gebruik nemen. De nieuw-bouw in Zutphen zal over drie jaar gereed zijn.

Uw profiel
Wij zoeken een enthousiaste, dynamische allround uroloog, die het vak in de volle breedte uitoefent en bereid is de laparoscopische urologie binnen Gelre ziekenhuizen te ontwikkelen. Tevens wordt er een duidelijke inbreng gevraagd voor de ontwikkeling van het vak urologie in de regio in al zijn facetten. U zult voornamelijk werkzaam zijn op de locatie Zutphen. U bent bereid tot deelname aan managementactiviteiten. Mogelijkheden om in deeltijd te werken zijn bespreekbaar. Ook kandidaten die binnenkort de opleiding zullen afronden worden uitgenodigd te reageren.

Ons aanbod
Toetreding tot de maatschap vindt plaats volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Geïnteresseerd
Nadere inlichtingen worden graag verstrekt door de leden van de maatschap Urologie, bereikbaar onder tel: 055-581 1348 of de voorzitter van de toelatingscommissie de heer Dr. H.W. Bolhuis, chirurg, tel: 055-581 8135. Uw schriftelijke sollicitatie voorzien van uw CV kunt u tot 3 weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan de heer E Franzen, hoofd Personeelszaken, Postbus 9014, 7300 DS Apeldoorn of per e-mail aan jongd@gelre.nl

Antonius Ziekenhuis, Sneek - 28/04/07
Het Antonius Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis dat met een capaciteit van ruim 300 bedden een zo volledig mogelijk pakket aan medisch specialistische zorg, onderzoek en behandeling biedt. Alle gangbare specialismen zijn aanwezig. Het Antonius Ziekenhuis richt zich primair op de zorg voor de ruim 100.000 inwoners van Zuidwest Friesland. Kenmerkend voor het ziekenhuis is een informele en plezierige sfeer, waarin door de medewerkers met grote betrokkenheid hoogwaardige zorg wordt verleend.

De maatschap urologie van het Antonius Ziekenhuis te Sneek zoekt in verband met uitbreiding van de maatschap een derde

Uroloog (± 0,8 fte)

Wij zoeken een enthousiaste allround collega. Ervaring strekt tot aanbeveling.

De praktijk wordt uitgeoefend in maatschapsverband met de urologen mw. M. Bekker en dhr. E.P.M. Roos. De maatschap beschikt (na uitbreiding) in totaal over 2,6 fte formatie en maakt deel uit van de overkoepelende stafmaatschap welke participeert in een locaal initiatief. Regionale samenwerking en overleg vinden regelmatig plaats.
De diensten worden in samenwerking met de urologen van het MCL Leeuwarden verricht.

Toetreding zal plaatsvinden volgens de richtlijnen van de Orde Medisch Specialisten.

Voor informatie kunt u contact opnemen met E.P.M. Roos, uroloog. tel 0515-488400.

Uw sollicitatie kunt u, vergezeld van curriculum vitae, tot drie weken na verschijning van deze advertentie richten aan de heer Dr. W.1. van der Kam, algemeen directeur, Antonius Ziekenhuis Sneek, Postbus 20.000, 8600 BA Sneek.

Máxima medisch centrum, Doetinchem - 24/03/07
Maxima Medisch Centrum is een vernieuwend en ondernemend ziekenhuis met topklinische functies. Het ziekenhuis is lid van de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen. Onze 3500 medewerkers, onder wie 185 specialisten, zijn werkzaam op twee locaties: Eindhoven en Veldhoven. Ons ziekenhuis telt 865 bedden.

We bieden een uitdagende werkomgeving die is gericht op continu verbeteren. Twaalf specialistische en daarnaast tal van andere opleidingen zorgen voor een stimulerend opleidingsklimaat.

We hechten grote waarde aan innovatie, teamgeest en eerlijkheid. Om dit te bereiken, schenken we veel aandacht aan zelfontplooiing en open communicatie.

In onze manier van werken ligt het accent op aandacht voor de mens, respect voor de ander, betrouwbaarheid en toegankelijkheid. Binnen de maatschap urologie locatie Veldhoven bestaat wegens het overlijden van mr. W. Zwiers, een vacature voor een

UROLOOG (m/v)
0,875 fte
Wij zoeken een enthousiaste, jonge collega die de urologie in de volle breedte wenst uit te oefenen. De mogelijkheid bestaat interesses in deelgebieden verder te ontwikkelen. Ervaring met laparoscopische chirurgie en endo-urologie strekt tot aanbeveling. Tevens wordt een positieve attitude en actieve bijdrage ten aanzien van opleiding, wetenschappelijk onderzoek en managementparticipatie verwacht. Op korte termijn is een uitbreiding van de maatschap met 0,5 fte te verwachten.

Met de maatschap urologie van Maxima Medisch Centrum locatie Eindhoven vormt de maatschap urologie Maxima Medisch Centrum locatie Veldhoven een resultaatverantwoordelijke eenheid.

Met de urologen van het St. Annaziekenhuis in Geldrop is overeenstemming om tot maatschapsvorming te komen.

Overname van de praktijk zal geschieden volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Bij de selectieprocedure is een adviescommissie van de medische staf betrokken.

Nadere inlichtingen worden graag verstrekt door de heer dr. R.N.J. van 't Hullenaar, voorzitter raad van bestuur, tel. (040) 888 91 36 of door een van de leden van de maatschap urologie: P.F.C.M. Braam, dr. W.J. Levens en E.L. Nanlohy-Manuhutu.

Uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae kunt u tot twee weken na het verschijnen van de advertentie richten aan Máxima Medisch Centrum, t.a.v. de raad van bestuur, de heer dr. R.H.J. van 't Hullenaar, Postbus 7777, 5500 MB Veldhoven.

Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem - 02/12/06
Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem heeft 448 bedden en circa 1500 medewerkers in dienst. Er werken ongeveer 100 medisch specialisten, waarbij vrijwel alle specialismen vertegenwoordigd zijn. De korte communicatielijnen en het sociaal coachend leiderschap bieden alle mogelijkheden voor de ontplooiing van de medewerkers. Het Slingeland Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis. Er zijn opleidingen voor interne genees-kunde, de klinische psychologie, huis-artsen en de tropenopleiding heelkunde, maar wij hebben ook opleidingen voor verpleegkundigen, operatie-assistenten, anesthesiemedewerkers, radiologisch laboranten, GZ-psychologen en diverse paramedische beroepen.
De Achterhoek biedt een groene, veilige en vooral prettige woonomgeving. Doetinchem vervult in de Achterhoek een centrumfunctie en heeft alles te bieden op het gebied van cultuur, ontspanning en recreatie. Het Slingeland Ziekenhuis ligt aan de rand van Doetinchem in een bosrijke omgeving.

Wij zijn op zoek naar een

ANIOS UROLOGIE m/v

voor gemiddeld 36 uur per week voor de duur van 2 jaar.

De functie
In deze functie verricht u werkzaamheden, onder supervisie van de urologen, op de poliklinische spreekuren en assisteert u bij verrichtingen van de urologen. Daarnaast assisteert u tijdens de urologische operaties en verricht u werkzaamheden op de verpleegafdeling.

Wij vragen
Een enthousiaste basisarts met ambities voor de urologie.

Wij bieden
De CAO-ziekenhuizen is van toepassing. De functie is ingeschaald in FWG 64/65, salaris minimaal € 33.576,00 en maximaal € 52.692,00 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband. Inschaling is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring. U ontvangt 5% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag en een werkgeversbijdrage voor de levensloopregeling van 0,5% per maand. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en sollicitatie
Wilt u meer informatie over de functie, dan kunt u contact opnemen met de heer dr. A.D.H. Geboers, telefoon (0314) 32 95 70 of de heer dr. E.W.J. Taubert, telefoon (0314) 32 95 71, beide urologen. U kunt uw schriftelijke sollicitatie uiterlijk 13 december sturen naar het Slingeland Ziekenhuis, afdeling Personeel, Organisatie & Opleidingen, ter attentie van mevrouw M. Bottinga, personeelsfunctionaris, Postbus 169, 7000 AD Doetinchem. U kunt ook per e-mail reageren: po@slingeland.nl . Op www.slingeland.nl vindt u meer informatie over het Slingeland Ziekenhuis.

Catharina-ziekenhuis, Eindhoven - 25/11/06
Geavanceerde techniek & hoogwaardige zorg
Het Catharina-ziekenhuis is één van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen stz in Nederland. Het ziekenhuis is innovatief en ambitieus. We streven naar een inspirerende en richtinggevende rol in de gezondheidszorg. De aanwezige kennis en kunde delen we graag met anderen. Een baan in het Catharina-ziekenhuis geeft volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Voor secundaire arbeidsvoorwaarden kennen we een meerkeuzesysteem.

De maatschap Urologie zoekt voor de duur van 1 jaar een jonge, enthousiaste

Uroloog

U dient uw opleiding te hebben afgerond. Wij bieden u de mogelijkheid om urologische aandachtsgebieden verder te ontwikkelen.

De maatschap Urologie van het Catharina-ziekenhuis maakt deel uit van een regiomaatschap samen met de urologen van het Maxima Medisch Centrum Eindhoven en het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Binnen deze maatschap wordt de urologie in de volle breedte uitgeoefend. Uitbreiding van de maatschap met een 9de uroloog is in voorbereiding.
Kijk voor meer informatie en een uitgebreide functiebeschrijving op www.catharina-ziekenhuis.nl

Michelangelolaan 2
Postbus 1350, 5602 ZA Eindhoven
(040) 239 91 11
www.catharina-ziekenhuis.nl

Inlichtingen
Inlichtingen over deze functie kunt u inwinnen bij één van de urologen van de maatschap, locatie Catharina-ziekenhuis, dr. A.J.M. Hendrikx, dr H.J.E.J. Vrijhof, dr. M.J.A.M. de Wildt of dr. E.L. Koldewijn, telefoonnummer (040) 239 70 40.

Sollicitatie
Uw schriftelijke sollicitatie kunt u binnen drie weken na het verschijnen van de advertentie richten aan het Catharina-ziekenhuis, dienst HRM, postbus 1350, 5602 ZA Eindhoven of per e-mail aan petra.d.jagerij@cze.nl.

Slotervaartziekenhuis, Amsterdam - 09/09/06
Het Slotervaartziekenhuis is een algemeen ziekenhuis in Amsterdam-West met een aantal speerpunten en een belangrijke opleidingsfunctie. Het werkklimaat kenmerkt zich door collegialiteit en respect voor de specifieke kennis en kunde van elke discipline. De lijnen zijn kort, de sfeer is informeel. Het ziekenhuis heeft de continuïteit van zijn medische dienstverlening ook voor de toekomst veiliggesteld door het tekenen van een intentieovereenkomst met de Stichting Cordaan en de woningcorporaties Het Oosten en De Key.

Wij hebben plaats voor één of twee Urologen (beschikbare formatie ca. 1,5 fte)

De urologie wordt in het Slotervaartziekenhuis in de volle breedte beoefend. De vakgroep heeft recent de beschikking gekregen over een nieuwe polikliniek en behandelruimten voorzien van de modernste faciliteiten.
Aanstelling in dienstverband conform de AMS. Parttime werken is bespreekbaar.

Meer weten?
Nadere inlichtingen over de praktijk en mogelijkheden kunt u krijgen bij mevrouw M. Bekker, uroloog, telefoon 020 512 5107 of bij de heer Ph. A. Engelen, directeur patiëntenzorg, telefoon 020 512 4446.

Solliciteren
Assistenten in het laatste jaar van hun opleiding zijn uitgenodigd om te reageren.
Uw sollicitatiebrief kunt u sturen aan de heer Ph.A. Engelen, directeur patiëntenzorg, per e-mail bedrijfsbureau@slz.nl of per post Slotervaartziekenhuis, postbus 90440, 1006 BK Amsterdam.

Laurentius Ziekenhuis, Roermond - 22/07/06
Het Laurentius Ziekenhuis Roermond is een algemeen ziekenhuis met een PAAZ afdeling. Het is in 1931 opgericht en tot de dag van vandaag gevestigd in het centrum van Roermond, achter het station. Het ziekenhuis telt binnen zijn adherentiegebied 114.000 inwoners. In het ziekenhuis werken 1500 medewerkers (1100 fte) en 100 specialisten (75 fte). Het ziekenhuis heeft 429 erkende bedden, waar-van 384 algemeen en 45 psychiatrisch. In 2003 realiseer-de het ziekenhuis 12.400 klinische opnames, 8.100 dag-behandelingen en 76.000 eerste polikliniek bezoeken.

De vakgroep urologie.

 1. De vakgroep urologie bestaat thans uit 3 (2,2 Fte) ervaren allround urologen: Marcel de Bruin (1,0 Fte), Victor Zambon (0,5 Fte) en Herman Leliefeld (0,7 Fte). Tevens is een arts-assistent-niet-in-opleiding (1,0 Fte) op de urologie.
 2. De urologie wordt gemanaged door een medisch- en afdelingsmanager en het poliklinische team bestaat verder uit 6 verpleeg-kundigen en 4 secretaresses. Jaarlijks worden ca. 3.500 nieuwe patiënten behandeld en op de poliklinieken zijn uitgebreide diagnostische faciliteiten aanwezig, moderne röntgentafel, flex cystoscopen, echo- en urodynamica apparatuur. Participatie klinische trials worden uitgevoerd met een eigen trial-verpleegkundige. Ons doel is goede toegankelijke urologische zorg te leveren aan de regio in goede samenwerking met de eerste lijn.
 3. De kliniek bevat 10 urologische bedden, een goed team van verpleeg-kundigen met wie 750 opnamen op jaarbasis worden gerealiseerd. Verder worden ca. 400 dagbehandelingen uitgevoerd. Deze maken onderdeel uit van ca. 1.100 operaties, waaronder radicale prostatectomieën, laparoscopische nefrectomieën en blaasvervanging.
 4. De urologen verzorgen het co-schap urologie als onderdeel van de heelkunde, waarbij co-assistenten uit het AZM een week urologie stage lopen. Voorts wordt periodiek onderwijs gegeven aan HAIO's en co-assistenten.
 5. De vakgroep urologie bestaat uit vrijgevestigde urologen, waarbij geen goodwill is verschuldigd bij toelating.

Uw profiel. Wegens vertrek van dr. H.H.J. Leliefeld (0,7 Fte) en een uitbreiding van 0,3 Fte ontstaat een vacature voor een nieuwe full-time uroloog. Hij/zij moet de ambitie en enthousiasme hebben om de urologie-praktijk samen met de overige urologen verder uit te bouwen, collegiaal en flexibel met hen samen te werken en te participeren aan ontwikkeling en uitvoering van zorgvernieuwingen in de urologie.

Wij zoeken een goede uroloog die in staat is het vak in de volle breed-te uit te oefenen, beschikt over goede contactuele eigenschappen, bereid is tot intensieve regionale samenwerking en zich inzet voor organisatorische ziekenhuisactiviteiten. Ook belangstellenden die in de loop van 2006 of begin 2007 hun opleiding tot uroloog hopen te voltooien worden uitgenodigd te reageren.

Regionale samenwerking. Al vele jaren kent de urologie intensieve samenwerking in de regio. Een weekenddienstenregeling met de urologen uit Venlo/Venray (Meier, Lewicz en Lange) onderhoudt de noordelijke as. Collega Zambon is ook 50% uroloog in Sittard en vormt een brug met de zuidelijke as. De westelijke as met Weert is in ontwikkeling. Dit regionale netwerk opent de mogelijkheden om in de toekomst taak-verdelingen te organiseren. Voorts is een samenwerking met een zestal ziekenhuizen in Nederland die gebruik maken van een in Roermond ontwikkeld diagnostisch expert systeem als onderdeel van de incontinentie zorgstraat. Regelmatig wordt nascholing voor huis- en verpleeghuisart-sen in de regio georganiseerd. Thuiszorg krijgt extra coaching en begeleiding voor het omgaan met (suprapubische) catheters. Met enige regelmaat worden voordrachten voor landelijke en internationale urologen organisaties gehouden en komen publicaties tot stand.

Medische Staf. De toegelaten medisch specialisten zijn grotendeels als zelfstandig gevestigde ondernemers verbonden aan het ziekenhuis, een beperkt deel is in loondienst. Nagenoeg alle vrij-gevestigde specialisten vormen samen een stafmaatschap, waarbinnen verrekening van de lump sum plaatsvindt. De medische staf kent een kernstaf en een Stafbestuur die actief betrokken zijn bij de ontwikkelingen in het ziekenhuis. Ook nemen specialisten deel aan diverse commissies en projectgroepen binnen het ziekenhuis.

Informatie. Voor meer informatie en het profiel kunt u contact opnemen met drs. M.J.F.M. De Bruin, uroloog, tel. 0475 - 38 22 41 of drs. J.V. Zambon, uroloog, tel.nr. 0475 - 38 26 40.

Uw reactie. Uw schriftelijke reactie kunt u rechtstreeks richten, binnen drie weken na het verschijnen van deze advertentie, aan het Laurentius Ziekenhuis Roermond t.a.v. drs. M. Visser, Raad van Bestuur, Postbus 920, 6040 AX Roermond.

Ziekenhuis Gooi-Noord, Bussum - 01/07/06
Ziekenhuis Hilversum en Ziekenhuis Gooi-Noord maken per 1 januari 2006 deel uit van de fusiestichting, de Stichting Samenwerkende Ziekenhuizen Gooi-Noord en Hilversum. Dit moderne ziekenhuis op twee locaties, wil uitstekende specialistische zorg leveren en wil voor patiënten en verwijzers 'de eerste keus' zijn om naar toe te gaan. Door continu te werken aan kwaliteitsverbetering, vernieuwend te zijn in werkwijzen en service, maar ook door intensief samen te werken met andere zorgaanbieders. De Stichting Samenwerkende Ziekenhuizen Gooi-Noord en Hilversum kent 28 specialismen en tien medisch specialistische opleidingen. Er werken 3.300 medewerkers en zo'n 180 medisch specialisten.

Wegens uitbreiding van de maatschap urologie ontstaat er per 1 september 2006 een vacature voor een:

Uroloog 60%

De maatschap urologie hecht aan goede onderlinge samenwerking en zoekt een enthousiaste collega met goede contactuele en sociale vaardigheden, die het vak in de volle omvang beoefent. Ervaring in de laparoscopische technieken en endoscopische steen behandeling strekt tot aanbeveling. Voorts wordt bereidheid gevraagd te participeren in de activiteiten van de Vereniging Medische Staf en van het ziekenhuis.

De praktijk zal in maatschapsverband worden uitgeoefend met de urologen J.M.W. Scheltema en E. Bruijnes. Gezien het fusieproces van de Stichting is een traject gestart om tot verdere samenwerking en maatschapsvorming te komen met de 3 collega's in Hilversum. Bij de uitbreiding van de maatschap wordt de goodwill-regeling van de Orde van Medisch Specialisten als uitgangspunt gehanteerd.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de urologen in Zieken-huis Gooi-Noord, tel. 035 - 539 1917 en tot de voorzitter Raad van Bestuur, C.J.G. Zuiderwijk-Jacobs.

Uw schriftelijke sollicitatie, vergezeld van curriculum vitae en referenties, kunt u binnen 2 weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan de Raad van Bestuur, t.a.v. drs. C.J.G. Zuiderwijk-Jacobs, Postbus 10016, 1201 DA Hilversum of via e-mail naar svanede@zhh.nl. Eén van de waarnemend urologen neemt deel aan de procedure.

Maasziekenhuis Pantein, Boxmeer - 24/06/06
Steeds meer kiezen de 125.000 inwoners in het Land van Cuijk en Noord-Limburg voor het Maasziekenhuis Pantein als hun 'thuisziekenhuis'. Het is dan ook een ziekenhuis met duidelijke ambities en een organisatie met een visie op de toekomst. In de top en op het niveau van de clusters zijn de specialisten in ieder opzicht mede-verantwoordelijk. Het Maasziekenhuis heeft in mei 2001 als eerste algemene ziekenhuis het NIAZ-accreditatiebewijs ontvangen en is in 2005 volgens de nieuwe norm NIAZ geheraccrediteerd. Er werken nu bijna 60 specialisten en 800 medewerkers. Ons ziekenhuis telt 224 bedden, realiseert 15.000 klinische en dagopnamen en ruim 120.000 polikliniekbezoeken per jaar. Er worden meer dan 6500 operaties per jaar verricht en er is een samen-werking met diverse vakgroepen van het UMC St. Radboud Nijmegen, waarbij op dit moment ook operaties worden verricht door specialisten uit het UMC St. Radboud in het Maasziekenhuis. Naast alle basisspecialismen zijn er een aantal subspecialismen, dit aantal zal worden uitgebreid. Nieuwbouw zal gerealiseerd zijn in 2009.Het Maasziekenhuis is opleidingsziekenhuis voor huisartsen. Binnen Pantein werken we aan ketenkwaliteit in samenwerking met huisartsen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg en GGZ. Het Maasziekenhuis is gelegen te Boxmeer in een prachtig stukje Nederland, waar het bijzonder prettig wonen en leven is.
Wegens vertrek van een van onze urologen ontstaat er per 1 januari 2007 binnen de maatschap urologie een vacature voor een allround

UROLOOG m/v 0,8 fte
Gevraagd wordt een enthousiaste allround uroloog die het vak in de volle breedte kan uitoefenen. Belangstelling voor de functionele urologie en laparoscopie strekt tot aanbeveling. Daarnaast worden goede contactuele eigenschappen, samenwerking en organisatorisch talent zeer op prijs gesteld. U gaat samenwerken in de maatschap urologie met mevrouw Erika van Boven. Voor de weekenden is een samenwerkingsverband aangegaan met de maatschap urologie ziekenhuis Veghel.

Algemene informatie

 • Ook zij die hun opleiding binnenkort afronden worden verzocht te reageren.
 • Er wordt grote waarde gehecht aan goede contactuele eigenschappen en een natuurlijke oriëntatie - naast die op professionele kwaliteit - op organisatorische aspecten van het werk en het ziekenhuis.
 • De gangbare regels van de Orde van Medisch Specialisten worden gevolgd bij de toetreding tot de maatschap.

Inlichtingen

 • voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw E. van Boven (via tel. 0485-567567);
 • voor algemene informatie met de heer R. Verreussel, directeur (tel. 0485-567245) of via e-mailadres directie@maasziekenhuispantein.nl;
 • ook kunt u de website van het ziekenhuis raadplegen www.maasziekenhuispantein.nl.

Sollicitatie
Uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae graag binnen 3 weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan de directie van het Maasziekenhuis, Postbus 55, 5830 AB Boxmeer of mailen naar directie@maasziekenhuispantein.nl.

St. Elisabeth Ziekenhuis, Tilburg - 03/06/06
Het St. Elisabeth Ziekenhuis is een groot, algemeen ziekenhuis met een hoog ambitieniveau en is een van de 19 Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Wij staan voor optimale zorg door betrokken medewerkers en hebben een actieve opleidingscultuur. Jaarlijks bezoeken 281.000 patiënten de poliklinieken en worden er 41.000 patiënten opgenomen, waarvan 16.000 in dagbehandeling. Er zijn 28 specialismen. Er werken bijna 3.100 medewerkers en vrijwilligers.

In verband met het vertrek van een van onze urologen ontstaat per 1 januari 2007 een vacature voor een

Uroloog (m/v)

Ook kandidaten mat belangstelling voor deeltijdarbeid worden uitgenodigd te reageren.

De Maatschap Urologie Midden-Brabant is verantwoordelijk voor de urologische zorg in de regio Midden-Brabant. De urologen werken in het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg en in het TweeSteden ziekenhuis op de locaties Tilburg en Waalwijk. De urologie wordt in de volle breedte uitgeoefend. Dit betekent onder meer steenbehandeling met een eigen ESWL-apparaat, intensieve urogynaecologische samenwerking op het volledige gebied van incontinentie en toepassing van neuromodulatie. De maatschap vervult een belangrijke rol in de brachytherapie van prostaatkanker, ontwikkelt laparoscopische chirurgie en is actief op het gebied van de andrologie. Het verzorgen van de opleiding urologie binnen het opleidingscluster van het Universitair Medisch Centrum Utrecht neemt een belangrijke plaats in, evenals wetenschappelijk onderzoek. De maatschap participeert actief in de Werkgroep Kinderurologisch Overleg Brabant en in lokale en landelijke bestuurlijke organen. Wij zoeken een enthousiaste, jonge uroloog die zich herkent in bovengenoemde activiteiten en zich wil inzet-ten om één of meerdere deelgebieden verder ui te bouwen. Van de kandidaat wordt verwacht da deze bereid is in beide ziekenhuizen werkzaam ti zijn. Toetreding tot de maatschap zal geschieden volgens richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dr. J.H. van Roijen, uroloog, tel. (013) 539 29 26, of met dr. H.J.J.M. Berden, Raad van Bestuur St. Elisabeth Ziekenhuis, tel. (013) 539 23 00. Uw schriftelijke sollicitatie gelieve u – binnen drie weken na verschijnen van deze advertentie – te richten aan dr. H.J.J.M. Berden, Raad van Bestuur St. Elisabeth Ziekenhuis, Postbus 90151, 5000 LC Tilburg.

Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, Amsterdam - 13/05/06
De vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen
Negentien grote opleidingsziekenhuizen die hooggespecialiseerde medische zorg kunnen verlenen werken samen in de vereniging STZ. Kern van het samenwerkingsverband van deze 'teaching hospitals' vormen de medisch specialistische opleidingen.
Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) is een van de 19 Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen en is het enige grote algemene ziekenhuis dat letterlijk en figuurlijk midden in het hectische hoofdstedelijke leven staat. Het OLVG heeft ruim 2700 medewerkers en alle belangrijke medische specialismen zijn vertegenwoordigd. Het OLVG is een teaching hospital dat opleiden hoog in het vaandel heeft staan. Dit komt onder meer tot uitdrukking in de samenwerking met het AMC.

De maatschap urologie bestaat uit zes urologen en is van oudsher werkzaam in het OLVG en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ). Beide ziekenhuizen beschikken over de opleidingsbevoegdheid voor het niet-academische deel van de opleiding tot uroloog.

Door het vertrek van Drs. E.J. Messelink naar het Universitair Medisch Centrum Groningen ontstaat per 1 juli 2006 een vacature voor een

uroloog (0.8 - 1.0 fte)

De kandidaat zal werkzaam zijn in het OLVG.

Wij zoeken een enthousiaste, ambitieuze, allround collega die bij voorkeur aantoonbare belang-stelling heeft voor de functionele urologie en ondermeer in staat is zorg te dragen voor de voortzetting van ons bekkenbodemcentrum. Daarnaast verwachten wij van de kandidaat actieve participatie in de opleidingsactiviteiten, het lopend wetenschappelijk onderzoek en initiatie van nieuw onderzoek. Gezien de leeftijdopbouw van de maatschap worden met name kandidaten die binnenkort hun opleiding afronden of recent hebben afgerond uitgenodigd te solliciteren.

Aanstelling vindt plaats in volledig dienstverband van het OLVG. Inlichtingen worden gaarne verstrekt door de heer Dr. G. van Andel, uroloog, telefoon (020 599 3054 of de heer Dr. D.J. Hemrika, Lid Raad van Bestuur, telefoon (020) 599 3028.

Belangstellenden worden verzocht hun sollicitatie, voorzien van curriculum vitae, binnen twee weken na het verschijnen van deze advertentie te richten aan Dr. D.J. Hemrika, lid Raad van Bestuur van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis,

Ziekenhuisgroep Twente, Almelo/Hengelo - 29/04/06
De Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) bestaat uit het Twente-borg Ziekenhuis in Almelo, het Streekziekenhuis Midden-Twente en Zorgservices Twente, beide in Hengelo. Het motto is 'Het beste van twee zieken-huizen', waarbij gebruik wordt gemaakt van elkaars kennis en kunde. De ZGT verleent hoog-waardige medisch specialistische diagnostiek, behandeling en zorg. Wij willen zorg op maat leveren; in onze visie staat de individuele zorg-behoefte van de patiënt centraal. Deze zorgvisie kan alleen dan dagelijkse praktijk zijn, wanneer elke medewerker deze van harte onderschrijft en met overtuiging en enthousiasme toepast op zijn of haar werkgebied.

7e uroloog met ambitie

0,75 fte met uitbreiding binnen enkele jaren naar 1,0 fte

Uw vakgroep
De vakgroep urologie wordt gevormd door de urologen O.L.W.B. van Balen, T.F. Brons, dr. E.B. Cornel, H.E. Dijkema, G.J. Molijn, J.J. Visser en H.M.M. Zweers. Collega Visser zal in de loop van dit jaar zijn praktijk beëindigen. De werkzaamheden vinden plaats op beide locaties van de ZGT. Alle urologen maken deel uit van een stafmaatschap. Er bestaat concrete belang-stelling om te gaan opleiden. Het Twenteborg Ziekenhuis kent al negen specialistenopleidingen. De opleiding van co-assistenten wordt samen met het UMCG verzorgd. Op beide locaties van de ZGT worden laparoscopische operatiekamers gerealiseerd. Het ontwikkelen van sub- specialisaties heeft binnen onze vakgroep veel aandacht.

Uw profiel
U heeft een brede algemene belangstelling voor het hele vakgebied en ambities om zich in deelgebieden te profileren. Ervaring met laparoscopische ingrepen strekt tot aanbeveling. Bovenal heeft u een flexibele instelling en kunt u goed in een team functioneren.

Wat u kunt verwachten
U gaat deel uitmaken van een actieve groep, waarbinnen veel ruimte bestaat om nieuwe ontwikkelingen te realiseren. U komt te werken op twee locaties die beide voorzien zijn van zeer goede en moderne faciliteiten. De Stafmaatschap kent een goodwillregeling. In Twente krijgt u te maken met een uitstekende woon- en leefomgeving.

Informatie en sollicitatie
Nadere informatie kunt u inwinnen bij de heer H.M.M. Zweers, uroloog, telefoon (0546) 69 33 90, de heer dr. E.B. Cornel, uroloog, telefoon (074) 290 52 62, één van de andere vakgroepleden, en bij de heer A.C. van Alphen, arts, lid Raad van Bestuur a.i., telefoon (0546) 69 34 86. Op www.ziekenhuisgroeptwente.nl vindt u meer informatie over de ZGT. Voor informatie over de Maatschap Almelose Specialisten kunt u terecht op www.mas-site.nl. Ook kandidaten die in de loop van het komend jaar de opleiding beëindigen, nodigen wij uitdrukkelijk uit te reflecteren.

Uw schriftelijke sollicitatie kunt u binnen 3 weken richten aan de heer A.C. van Alphen, arts, lid Raad van Bestuur a.i., Ziekenhuisgroep Twente, postbus 7600, 7600 SZ Almelo.

UMC Groningen, Groningen - 15/04/06

Fellowship Kinderuroloog

Het UMCG is een belangrijk kenniscentrum dat medisch technologische bedrijvigheid aantrekt, nieuwe beroepen in de zorg ontwikkelt en voorop loopt bij nieuwe ontwikkelingen in de zorg. Het is het enige universitair medisch centrum in het noorden van het land en is eindpunt van verwijzing voor ongeveer drie miljoen Nederlanders. Het ziekenhuis heeft ruim 1.300 bedden. Er werken zo'n 8.500 mensen en het is daarmee een van de grootste werkgevers in het Noorden. Het UMCG is de afgelopen twee jaar door een landelijk weekblad uitgeroepen tot de beste werkgever in de overheid- en non-profitsector. Dit komt onder andere door een gedegen personeelsbeleid met goede arbeidsvoorwaarden, veel interne opleidingsmogelijkheden en de diverse hoog gewaardeerde personeelsvoorzieningen.

Wij bieden
De afdeling Urologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is op zoek naar een allround uroloog met bijzondere aandacht voor de kinderurologie. De afdeling biedt u de mogelijkheid om u te specialiseren tot kinderuroloog. Na afronding van de opleiding tot kinderuroloog is er uitzicht op toetreding tot de staf. Op de afdeling werken vijf urologen, vijf assistenten in opleiding tot uroloog en twee arts assistenten niet in opleiding. Verder beschikt Urologie over 24 bedden en een urologisch functiecentrum.
De onderzoekslijnen van Urologie liggen op het gebied van:

 • diagnostiek en pathogenese van oncologie;
 • incontinentie;
 • andrologie.

De afdeling heeft de opleidingsbevoegdheid voor het specialisme Urologie en draagt actief bij aan de opleiding tot arts. Daarnaast wordt een bijdrage geleverd aan de bij- en nascholingsprogramma's van diverse andere opleidingen. Op het gebied van de patiëntenzorg, de specialistenopleiding, het wetenschappelijk onderzoek en het onderwijs aan studenten wordt onder meer samengewerkt met het Martini Ziekenhuis in Groningen en de Isala Klinieken in Zwolle. Samen met het UMCG verzorgen zij de specialistische opleiding tot uroloog in de regio Noord-Nederland.
U werkt samen met urologen, kinderchirurgen en kinder-nefrologen. En u neemt deel aan de diverse activiteiten van de afdeling zoals diensten, overleg, onderwijs- en opleidingstaken.

Wij zoeken

 • U bent MRSC- en BIG-geregistreerde uroloog.
 • U heeft ervaring op het gebied van de algemene urologie.
 • U heeft interesse in de Kinderurologie en wilt zich daar verder in specialiseren.
bent enthousiasten wilt graag meewerken aan de opbouw van de nog jonge, zelfstandige afdeling Urologie. U heeft belangstelling voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek.
Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat u voldoende bescherming tegen hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat u kunt worden aangesteld.

Informatie
U wordt aangesteld voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling. Het aanstellingspercentage kan in overleg worden vastgesteld. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Meer informatie over deze vacature kunt u krijgen bij dhr. prof. dr. J.M. Nijman, hoofd afdeling Urologie, telefoon (050) 361 28 01. Uw sollicitatie kunt u - bij voorkeur - digitaal verzenden via het sollicitatieformulier die u vindt bij de vacature op www.umcg.nl Of stuur uw brief naar UMCG, bureau Arbeidsvoorziening, Postbus 30001, 9700 RB Groningen, Nederland. U kunt tot 15 mei 2006 solliciteren.

Ziekenhuis Amstelland, Amstelveen - 20/03/06
Ziekenhuis Amstelland vervult als algemeen ziekenhuis een belangrijke zorgfunctie voor de regio én voor de joodse gemeenschap in Nederland. Met 255 bedden en ruim 730 medewerkers biedt het ziekenhuis medische en verpleegkundige zorg van hoge kwaliteit in een patiëntvriendelijk kleinschalige omgeving. Jaarlijks verzorgen we ruim 15.000 opnames (inclusief dagbehandelingen). Vorig jaar is de nieuwbouw van een omvangrijk aantal afdelingen voltooid en in gebruik genomen. In dit complex zijn een nieuwe IC, de afdelingen Vrouw a Kind en Dagverpleging, de poliklinieken en het uitgebreide operatiecomplex gehuisvest. Een groot deel van de overige afdelingen, waaronder de functieafdelingen en de laatste poliklinieken, zijn recentelijk, of worden in de huidige bouwfase, volledig gerenoveerd.

De medische staf en de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Amstelland hebben besloten enkele vakgroepen uit te breiden om verder gestalte te geven aan de kwaliteitsimpuls die nodig is om hét preferente ziekenhuis te zijn en te blijven voor de regio Amstelland en, voor zover het de joodse bevolkingsgroep betreft, voor geheel Nederland. Wegens uitbreiding van de urologische praktijk ontstaat per 1 augustus 2006 een vacature voor een

2e UROLOOG (80-100%)

De zittende uroloog in Ziekenhuis Amstelland, de heer J.W. Noordzij, werkt in een maatschap met de urologen in het Slotervaart Ziekenhuis en het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam. De nieuwe uroloog zal volledig werkzaam zijn in Ziekenhuis Amstelland. Wij vragen een enthousiaste en ambitieuze collega met een brede belangstelling voor het vakgebied, die kwaliteitsgericht is en uitstekend in een team kan samenwerken. Ervaring in de laparoscopie wordt op prijs gesteld, interesse in organisatorische activiteiten strekt tot aanbeveling.

Toetreding tot de maatschap vindt plaats volgens de regels van de Orde van Medisch Specialisten. De medische staf van Ziekenhuis Amstelland kent een open selectieprocedure. Gezien de identiteit van het ziekenhuis worden alle geïnteresseerden, maar met name ook joodse kandidaten, uitgenodigd te reflecteren.

INFORMATIE EN SOLLICITATIE
Uw schriftelijke sollicitatie met volledig cv kunt u tot vier weken na het verschijnen van de advertentie richten aan: Raad van Bestuur Ziekenhuis Amstelland, postbus 328, 1180 AH Amstelveen. Inlichtingen kunnen worden verkregen bij de heer J.W. Noordzij (uroloog), bij de heer drs. J.C. Broertjes (lid Raad van Bestuur) of bij de voorzitter van de beoordelingscommissie, de heer J.W. Trum (gynaecoloog): telefoon 020 - 347 47 47.

Sint Lucas Andreas ziekenhuis, Amsterdam - 18/03/06
Het interconfessionele Sint Lucas Andreas Ziekenhuis bevindt zich in een volledig vernieuwd gebouw in Amsterdam-West. In ons ziekenhuis werken ruim 2200 mensen die allen streven naar het leveren van hoogstaande patiëntgerichte zorg in een multiculturele samenleving. Ons ziekenhuis ambieert om op het gebied van opleiding en wetenschappelijk onderzoek vernieuwend bezig te zijn. Hierdoor kan het hoge kwaliteitsniveau van de zorg in stand worden gehouden en verder worden uitgebouwd. Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis heeft alle medische mogelijkheden en specialismen die horen bij een Teaching Hospital dat is aangesloten bij de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen. Topzorg met gevoel, dat is het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis.

De maatschap urologie bestaat uit zes urologen en is van oudsher werkzaam in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. In beide ziekenhuizen wordt de perifere opleidingsstage urologie verzorgd binnen het cluster Amsterdam.

In verband met het vertrek van dr. T.J.M. Schlatmann uit het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is er een vacature ontstaan voor een

Uroloog (m/v)

De kandidaat zal in beide ziekenhuizen actief zijn, met een zwaarte-punt in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Bijzondere affiniteit met opleiding, aantoonbare wetenschappelijke belangstelling en goede contactuele eigenschappen worden op prijs gesteld. Daarnaast strekt ervaring met laparoscopische urologie tot aanbeveling. Toetreding tot de maatschap zal geschieden volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met drs. E.A. Heldeweg, uroloog, of een van de overige maatschapsleden, telefoonnummer (020) 510 8911, sein 233, dan wel met dr. J.Th.M. van der Schoot, voorzitter van de Raad van Bestuur, telefoonnummer (020) 510 8899.

Uw schriftelijke sollicitatie kunt u - binnen drie weken na verschijnen van dit blad - richten aan de Raad van Bestuur van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, Postbus 9243, 1006 AE Amsterdam.
Wilt u meer informatie over het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, kijkt u dan op onze website www.slaz.nl.

Slotervaart ziekenhuis, Amsterdam - 11/03/06
Het is prettig werken in het Slotervaartziekenhuis. Een algemeen ziekenhuis voor de inwoners van Amsterdam-West met een groot aantal speerpunten en een belangrijke opleidingsfunctie. Het werkklimaat kenmerkt zich door collegialiteit en respect voor de specifieke kennis en kunde van elke discipline. De lijnen zijn kort, de sfeer is informeel. Met het VU medisch centrum worden besprekingen gevoerd voor een bestuurlijke alliantie.

Wij zoeken een algemeen uroloog

De afdeling urologie beschikt over alle moderne onderzoekstechnieken. Alle facetten van de urologie komen aan bod. De afdeling heeft een speciale mannenpolikliniek en is een voorstander van deelname in themapoliklinieken. Als chef de clinique bent u medeverantwoordelijk voor zowel de polikliniek als de verpleegafdeling in samen-werking met de andere uroloog.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met dr. Y. Reisman, uroloog, tel. 020-512 5107 of per e-mail uryar@slz.nl. Richt uw brief met c.v., binnen 3 weken na verschijnen van deze advertentie aan de personeelsadviseur, Janine Hammers, Slotervaartziekenhuis, Postbus 90440, 1006 BK Amsterdam of per e-mail: Zie voor nadere informatie www.werkeninhetslotervaartziekenhuis.nl

Aanstelling geschiedt volgens de regeling AMS. Wij kennen prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals faciliteiten voor bijscholing, kinderopvang, goede OV-verbindingen en toch een parkeerplaats voor de auto.

Ziekenhuis Bernhoven, Oss/Veghel - 25/02/06
Op 1 januari 2000 zijn de ziekenhuizen in Oss en Veghel gefuseerd tot ziekenhuis Bernhoven. Nu nog werkend vanuit de locaties Oss en Veghel heeft het ziekenhuis toestemming voor vervangende nieuwbouw in Uden-noord. Het ziekenhuis heeft een verzorgingsgebied van 250.000 inwoners. In het ziekenhuis zijn circa 120 leden van de medische staf en 2000 medewerkers werkzaam.

Wegens vertrek peri juli 2006 van dr. J.J. Bade naar Curaçao, de flexibele terugtreding per i januari 2007 van A.J. Smans, alsmede uitbreiding van werkzaamheden ontstaat een vacature voor

TWEE UROLOGEN m/v (1,5 - 2,0 fte)

U bent primair werkzaam op de locatie Oss en u heeft interesse de urologie in de volle breedte uit te oefenen. Interesse en, zo mogelijk, aantoonbare vaardigheid in de laparoscopische urologie, de functionele urologie en/of kinderurologie strekt tot aanbeveling.

De urologen op de locatie Oss werken op dit moment in maatschapsverband met de urologen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, locatie GZG. Per 1 januari 2007 ontstaat binnen ziekenhuis Bernhoven de maatschap urologie Oss/Veghel.

Toetreding tot de maatschap en overdracht van de praktijk geschiedt volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Informatie
Inlichtingen omtrent de vacature worden graag verstrekt door:

 • A.J. Smans, tel. nr. 0413 - 22 97 31, en A. Niemer, tel.nr. 0413- 38 17 04
 • R. Peters, voorzitter Raad van Bestuur, tel.nr. 0412 - 62 10 45.
Bij de sollicitatieprocedure is een benoemingsadviescommissie van Raad van Bestuur en medische staf betrokken. De huidige fellow-uroloog zal mee solliciteren.

Solliciteren
Uw schriftelijke reactie op de vacature, vergezeld van uw curriculum vitae, ontvangen wij gaarne binnen 3 weken na publicatie, gericht aan: Ziekenhuis Bernhoven, t.a.v. R. Peters, voorzitter Raad van Bestuur, Postbus 10, 5340 BE Oss.

AGNIO biedt zich aan - 10/02/06
Bij deze wil ik kenbaar maken dat ik graag zou willen werken als arts-assistent niet in opleiding (AGNIO).
Graag zou ik per medio 2006 aanvullende klinische en indien mogelijk ook wetenschappelijke ervaring willen opdoen alvorens mij kandidaat te stellen voor een opleidingsplek in de Urologie.

Sinds mijn afstuderen eind juni 2005 ben ik werkzaam als AGNIO Urologie in het UMCU onder leiding van prof.dr. Bosch. Het eerste half jaar heb ik klinische ervaring opgedaan als zaalarts en sinds januari 2006 verricht ik fundamenteel-wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen hypoxie en de ernst en progressie van prostaatkanker. Helaas loopt over enkele maanden mijn contract ten einde en is inmiddels het aantal AGNIO-plekken in het UMCU zodanig gereduceerd dat verlenging van mijn contract niet mogelijk is.
Gezien het kleine aantal opleidingsplekken dit jaar en de beperkte sollicitatiemogelijkheden voor de opleiding, zou ik mijn kansen graag vergroot zien door een extra jaar ervaring als AGNIO Urologie of door promotieonderzoek.

Sinds ik het co-schap Urologie heb gevolgd in het UMCG, ben ik enorm enthousiast geraakt over het vak van uroloog. Mijn interesse is tijdens mijn 4 maanden durende keuzestage Urologie in het Mesos Medisch Centrum Oudenrijn/Overvecht te Utrecht en later tijdens mijn werk als AGNIO alleen nog maar gegroeid. Wat mij bijzonder aantrekt in het vak Urologie is met name de ideale combinatie van diagnostiek en therapie, met zowel beschouwende als chirurgische aspecten, alsook de grote diversiteit aan ziektebeelden, onderzoeken en behandelingen.

Mijn klinische ervaring op gebied van urologie heb ik opgebouwd in verscheidene ziekenhuizen. Dit stelt mij in staat op de hoogte te zijn van voor- en nadelen van verschillende handelswijzen. Mijn uitgebreide - internationale - ervaring in wetenschappelijk onderzoek kunt u misschien gebruiken in een van uw bestaande dan wel op te zetten projecten.

Dat ik mij niet alleen als arts, maar ook als persoon heb ontwikkeld blijkt uit het feit dat ik tijdens mijn studie niet alleen veel heb gewerkt, maar ook heb genoten van een rijk sociaal leven en diverse sporten en reizen. Goede eigenschappen voor het vak zouden mijn nauwgezetheid, leergierigheid en doorzettingsvermogen kunnen zijn.

Indien u hierin bent geïnteresseerd, kan ik u mijn curriculum vitae toezenden.

Ik zou deze brief graag mondeling willen toelichten in een gesprek.

Hoogachtend,

JH van Dijk

Nieuwegein

email: hierisjessica@hotmail.com

Scheper Ziekenhuis, Emmen - 18/02/06
Het Scheper Ziekenhuis heeft een regio-functie in Zuidoost Drenthe. Met ruim 1700 medewerkers en met meer dan 100 medisch specialisten bieden we zorg aan onze patiënten. We beschikken over 381 bedden in een modern gebouw, voorzien van de modernste technologie. Ook hebben we onze processen goed ondersteund door middel van automatisering. Het Scheper Ziekenhuis maakt deel uit van de Zorggroep Suydevelt.

De urologische maatschap van het Scheper Ziekenhuis Emmen heeft de zorg voor patiënten in het Scheper Ziekenhuis Emmen (circa 400 bedden) en het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg (circa 200 bedden). De maatschap bestaat momenteel uit twee personen.

In verband met uitbreiding en verdieping van de werkzaamheden is er binnen de maatschap plaats voor een

3e uroloog

Van de nieuwe collega wordt een brede inzetbaarheid verwacht, niet alleen binnen de prak-tijk maar ook binnen de ziekenhuizen (deel-name aan staf- en ziekenhuiscommissies). Gezien de patiëntenpopulatie strekt oncologische ervaring tot aanbeveling.
Het Scheper Ziekenhuis profileert zich ook op het gebied van (specialistische) opleidingen, deels in affiliatie met de Rijks Universiteit Groningen. Van de kandidaat wordt gevraagd daaraan actief deel te nemen.

De kandidaat zal, na toelating, deel uit maken van de Vereniging Medische Staf van het Scheper Ziekenhuis. De vereniging is derhalve betrokken bij de selectie van de kandidaten.

Inlichtingen
Inlichtingen kunnen ingewonnen worden bij de urologen, de heer M. Westerhof, telefoon (0591) 51 32 97 en de heer R. Hassankhan, telefoon (0524) 52 47 27 of bij de heer P.N.Th.M. Windt, voorzitter Raad van Bestuur, telefoon (0591) 69 18 00.
Uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae kunt u zenden aan de heer P.N.Th.M. Windt, voorzitter Raad van Bestuur Zorggroep Suydevelt, Postbus 30002, 7800 RA Emmen.

Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, Woerden - 11/02/06
Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis is een regionaal ziekenhuis in Woerden met een erkende bedden-capaciteit van 262 bedden. Vrijwel alle specialismen zijn aanwezig. Kenmerken zijn: een informeel werkklimaat, grote professionele betrokkenheid, korte lijnen met andere centra in de regio en de huisartsen. De centrale ligging en goede bereikbaarheid maken het een aantrekkelijke locatie om te werken.
De medische staf bestaat uit 73 personen. De onderlinge samenwerking is uitstekend en wordt gekenmerkt door directe communicatie, een doelgerichte aanpak van de patiëntenzorg en een actief kwaliteitsbeleid.

In verband met uitbreiding van de afdeling urologie is er een vacature voor een all round

Uroloog (fulltime) m/v

met belangstelling voor alle aspecten van het vakgebied, die zelfstandig kan werken en beschikt over ervaring in de urologische praktijk.

U zult deel gaan uitmaken van de Urologen Maatschap Centraal Nederland, thans bestaande uit zeven urologen. De maatschap is ook werkzaam in het St. Antonius ziekenhuis te Nieuwegein (opleidingskliniek urologie) en het Mesos Medisch Centrum te Utrecht. Het is de bedoeling dat u samen met één der urologen uit de maatschap het vakgebied in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis verder gaat ontwikkelen.

De urologen uit de regio Utrecht participeren in een gezamenlijke regeling voor de weekend-diensten.
Toetreding tot de maatschap zal plaatsvinden volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Informatie kunt u inwinnen bij de heren R.Th. Bijleveld en A.A.G.M. Giesbers, urologen, of bij de heer F.M. van Bemmelen, directeur medische zaken, via telefoonnummer 0348 - 427911.

Sollicitatie: schriftelijk binnen drie weken met curriculum vitae aan Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, ter attentie van de directeur medische zaken, Postbus 8000, 3440 JD te Woerden.

Zuwe bestaat uit het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, thuiszorgorganisatie Zuwe WeideSticht en de zorgcentra Zuwe Maria-Oord, Zuwe Snavelenburg en Zuwe Zorgcentrum Woerden.

BovenIJ ziekenhuis, Amsterdam - 28/01/06
Een vakkundige behandeling en een optimale begeleiding.
Dat is wat we onze patiënten in het BovenlJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord bieden.
Ons ziekenhuis is modern, algemeen opgezet met 313 bedden en heeft ongeveer 60 specialisten en 950 medewerkers. De lijnen zijn kort. De apparatuur, het niveau van de diagnostiek en de therapie zijn hoogwaardig. Het ziekenhuis is uitstekend bereikbaar, zowel met eigen auto als met openbaar vervoer en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

Wegens het vertrek van één van de urologen ontstaat er per I juli 2006 een vacature voor een

Uroloog

De urologen in het BovenIJ ziekenhuis werken in een maatschap met de urologen van het Slotervaartziekenhuis en het ziekenhuis Amstelland in Amstelveen. De nieuwe uroloog zal volledig werkzaam zijn in het BovenIJ ziekenhuis. We vragen een enthousiaste allround uroloog met brede belangstelling voor het vakgebied. Dankzij goede contactuele en communicatieve vaardigheden kunt u uitstekend in een team samenwerken. U bent kwaliteitsgericht. Ervaring in de laparoscopie en endourologie stellen wij zeer op prijs. Interesse in organisatorische activiteiten strekt tot aanbeveling. Overname van de praktijk zal plaatsvinden volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Voor inlichtingen over deze vacature kunt u zich wenden tot de heer drs. R.Vleeming, uroloog in het BovenlJ ziekenhuis, telefoon (020) 634 62 23 of de heer drs. J.J. Eigenhuis, anesthesioloog/voorzitter beoordelingscommissie, telefoon (020) 634 65 18.
Uw schriftelijke sollicitatie stuurt u, voorzien van cv en referenties, binnen drie weken na het verschijnen van deze advertentie naar het BovenIJ ziekenhuis, t.a.v. de heer C. de Boer, adjunct-directeur zorg, p/a Postbus 37610, 1030 BD Amsterdam. Voor meer informatie kunt u kijken op www.bovenlJ.nl.

Nederlandse Vereniging voor Urologie - 07/01/06
KANDIDATEN M/V VOOR EEN OPLEIDINGSPLAATS UROLOGIE IN 2009

De Nederlandse Vereniging voor Urologie nodigt jaarlijks kandidaten uit te solliciteren naar een opleidingsplaats urologie, ditmaal voor het jaar 2009.
Aan de opleiding urologie zal een tweejarige vooropleiding algemene heelkunde voorafgaan, aan te vangen per 1 januari 2007.
Kandidaten dienen vóór 10 mei 2006 het basis-artsexamen met goed gevolg te hebben afgelegd. Aanmelding dient schriftelijk te geschieden bij het Bureau van de Nederlandse Vereniging voor Urologie. Het inschrijfformulier en uitgebreide informatie over de procedure zullen u vervolgens worden toegezonden. Het inschrijfformulier dient UITERLIJK 1 maart 2006 te zijn geretourneerd aan het Bureau NVU te Utrecht.

Inlichtingen zijn te verkrijgen via het Bureau NVU, Postbus 20078, 3502 LB Utrecht, tel. (030) 2823218/417, fax (030) 2804741, e-mail: nvu@xs4all.nl

Andros Mannenkliniek, Arnhem - 07/01/06
De Andros Mannenkliniek is een Zelfstandig Behandel Centrum dat zich richt op het bieden van geïntegreerde zorg aan de ouder wordende man. Centraal staan de mannelijke verouderingsklachten die gerelateerd zijn aan prostaataandoeningen, seksuele disfunctie, mannelijk hormoon deficiëntie, metabool syndroom er problemen m.b.t. een slechte leefstijl. Ter uitbreiding van haar team is Andros Mannenkliniek per direct op zoek naar:

Uroloog / Basisarts m/v
32 uur per week

Functieomschrijving:
Als arts houdt u zich bezig met het medisch diagnostiseren, onderzoeken, behandelen en begeleiden van mannen mel genoemde verouderingsklachten.
Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken www.androsmannenkliniek.nl, of contact opnemen mei Drs. F. Ypma, uroloog, tel. 026-3891753.
Uw sollicitatie kunt u binnen twee weken richten aan: Andros Mannenkliniek, t.a.v. Drs. F. Ypma, Mr. E.N. van Kleffensstraat 5, 6842 CV Arnhem - E-mail: info@androsmannenkliniek.nl

IJsselland Ziekenhuis, Capelle aan den IJssel - 07/01/06
Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel durft te kiezen. Wij zijn een eigentijds algemeen ziekenhuis voor onze patiënten, met een grootte van 390 bedden. Onze speerpunten hierbij zijn de jonge-, sportieve- en inwendige mens. Het gevolg is een multidisciplinaire aanpak gerelateerd aan de dynamiek van de doelgroep. Wij, zo'n 1.300 medewerkers en 85 specialisten, spannen ons dagelijks in om dit mogelijk te maken. Als opleidingsziekenhuis voor diverse medisch specialismen hecht het IJsselland Ziekenhuis grote waarde aan innovatie en nieuwe ontwikkelingen, zoals marktwerking in de gezondheidszorg. Wij bieden ondernemende mensen een prettige werksfeer met openheid, respect voor elkaar en goede ontplooiingsmogelijkheden.

Voor onze maatschap Urologie zoeken wij een:

3e Uroloog m/v (Fulltime)

Wat wordt uw functie?
In verband met uitbreiding van facilitaire voorzieningen kan per 1 april 2006 de bestaande vacature van een 3e Uroloog worden ingevuld. De maatschap Urologie wordt momenteel gevormd door de heren D. Eland en E.C. Timmer.

Wat vragen wij?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze uroloog die in staat is het vakgebied in volle omvang uit te oefenen en die bereid is, vanuit zijn ervaring, de laparoscopische urologie mede te initiëren. Daarnaast beschikt u over goede contactuele vaardigheden.

Uw toekomstige werkplek
De polikliniek en OK zijn naar landelijke maatstaven zeer goed geoutilleerd en worden ondersteund door een enthousiaste groep medewerkers, bestaande uit polikliniek-assistenten en verpleegkundigen. De klinische afdeling urologie beschikt over 18 bedden met een zeer professioneel verpleegkundig team.

Wat bieden wij?
Er is een weekendregeling van kracht met de maatschap urologie van het Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse en het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland. Buiten kantooruren wordt er samengewerkt met de maatschap chirurgie voor eerste probleem opvang. Toetreding tot de maatschap verloopt volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Wilt u meer weten?
Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de bovengenoemde urologen bereikbaar via telefoonnummer 010-2585198, de voorzitter van de benoemingscommissie de heer dr. W.F. Lam, gynaecoloog of met mevrouw drs. A.M.M. de Goeij MCM, lid Raad van Bestuur, allen bereikbaar via telefoonnummer 010-2585000.

Uw schriftelijke reactie kunt u binnen drie weken richten aan het IJsselland Ziekenhuis, t.a.v. mevrouw drs. A.M.M. de Goeij MCM, lid Raad van Bestuur, Postbus 690, 2900 AR Capelle aan den IJssel.

info: www.ysl.nl

Vlietland Ziekenhuis, Schiedam/Vlaardingen - 10/12/05
Het Vlietland Ziekenhuis is een regionaal ziekenhuis in de regio Nieuwe Waterweg Noord en bestaat thans uit twee goed geoutilleerde algemene ziekenhuizen in Schiedam en Vlaardingen. In totaal beschikken we over 600 bedden. Het Vlietland Ziekenhuis zal over ca. 3 jaar (eind 2008) de gezamenlijke nieuwbouw in Schiedam in gebruik nemen.

In verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van een van de maatschapsleden is er peri april 2006 een vacature voor een:

Uroloog (m/v) o,8 fte

De maatschap urologie is op beide locaties volwaardig vertegenwoordigd met een eigen polikliniek, afdeling en operatiefaciliteiten. De urologen in het Vlietland Ziekenhuis maken deel uit van een grote stadsmaatschap bestaande uit 8 urologen verdeeld over 3 ziekenhuizen (4 locaties), waaronder één opleidingsziekenhuis. Door de omvang van de maatschap bestaat de mogelijkheid om, met name na het betrekken van de nieuwbouw, een eigen aandachtsgebied op te bouwen.

Onze voorkeur gaat uit naar een enthousiaste uroloog met belangstelling voor alle aspecten van het vakgebied. Ervaring met moderne endoscopische technieken wordt op prijs gesteld. U beschikt over goede contactuele vaardigheden en bent bereid actief te participeren in de maatschap, medische staf en ziekenhuisorganisatie.

Ons aanbod
Wij bieden u een aantrekkelijke functie als zelfstandig functionerend medisch specialist in een organisatie die volop in beweging is. De functie van cardioloog wordt uitgevoerd in dienstverband conform de regels van het Lokaal Initiatief. Voor de functies van anesthesioloog en uroloog vindt overname van de praktijk plaats volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch specialisten.

Informatie en sollicitatie
Indien u belangstelling heeft voor een van de bovenstaande functies kunt u contact opnemen met mevrouw j. van Vliet MHA, lid Raad van Bestuur, tel. 010-2044992 of voor de functie van cardioloog met de heer H.A.M. Spierenburg of de heer R. van der Heijden, cardiologen, tel. 010-2493000. Over de functie van anesthesioloog kunt u nadere inlichtingen krijgen bij de heer dr. M. Fennema, tel. 010-2493000. Omtrent de vacature uroloog kunt u contact opnemen met een der urologen: de heer D.L. Liem, tel. 010-2493991 of de heer I.L. Lie, tel. 010-2044310.

Voor alle functies kunt u uw schriftelijke sollicitatie - binnen 3 weken na het verschijnen van deze advertentie - richten aan het Vlietland Ziekenhuis, t.a.v. de heer drs. F.X.M. Elshof, manager Personeel en Organisatie, Postbus 215, 3100 AE Schiedam of per e-mail felshof®ssvz.nl Meer informatie over ons ziekenhuis vindt u op www.vlietland-ziekenhuis.nl

Rijnland Ziekenhuis, Leiderdorp/Alphen a/d Rijn - 19/11/05
Het Rijnland Ziekenhuis is een ziekenhuis met 470 bedden op twee locaties in Leiderdorp en Alphen a/d Rijn. De renovatie en nieuwbouw van locatie Leiderdorp heeft geresulteerd in een geheel gemoderniseerd ziekenhuis met een volledig nieuw OK-complex. Op de locatie Alphen is een omvangrijk nieuwbouwtraject onlangs gestart. Wij zijn een algemeen opleidingszieken-huis voor de regio Zuid-Holland Noord en richten ons op samenwerking met andere zorgaanbieders. Wij hechten aan een goede werksfeer waarbinnen we met plezier ons werk doen. Hierbij staat de patiënt centraal.

De vakgroep urologie bestaat uit twee fulltime werkende urologen, die op beide locaties werkzaam zijn. Er bestaat een nauwe samenwerking met de urologen van het Diaconessenhuis in Leiden, hetgeen subspecialisatie mogelijk maakt. Naast patiëntenzorg investeert de vakgroep ook in zorgvernieuwende projecten en bestuurlijke activiteiten. De vakgroep bereidt zich voor om opleiding aan te vragen.

Wegens uitbreiding van de erkenning en het stafvoorzitterschap van een van de maatschapsleden hebben wij per 1 januari 2006 een vacature voor een derde

Uroloog m/v
0,6 - 0,8 fte (het streven is 1,00 fte per 1-1-2008)

Wij vragen:
Een gedreven collega met een hands-on mentaliteit. U bent een teamspeler en u heeft gevoel voor humor. Speerpunten in uw werkzaamheden zullen zijn: alle modaliteiten van niersteenbehandeling, laparoscopische urologische interventies en grote chirurgie. U beschikt over aantoonbare wetenschappelijke belangstelling. U participeert in het co-assistenten onderwijs en draagt actief bij tot het opzetten van onderwijs voor assistenten. Daarnaast neemt u deel aan bestuurlijke activiteiten, zowel binnen de ziekenhuisorganisatie als binnen de medische staf.

Wij bieden:
Een plezierige werksfeer in een goed functionerende maatschap, met ruimte voor subspecialisatie. Ondersteuning en faciliteiten zijn goed geoutilleerd. Op de locatie Leiderdorp is onlangs een nieuwe polikliniek in gebruik genomen, met een nieuwe eigen niersteenvergruizer. Een tweede polikliniek bevindt zich op de locatie Alphen a/d Rijn, waar uitgebreide (ver)nieuwbouw zojuist gestart is. Toetreding tot de maatschap vindt plaats volgens de richtlijnen en normen van de Orde Medisch Specialisten.
Om tot een goede wederzijdse kennismaking te komen nodigen wij serieuze kandidaten uit om tegen waarneemtarief één of meerdere dagen op onze afdeling mee te werken.

Informatie:
Nadere inlichtingen kunt u inwinnen bij dr. E.A. van Royen, voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij de leden van de maatschap urologie, Wim Sneller en Peter Vegt, via het algemene nummer van het ziekenhuis 071 - 58 28 282.
U kunt uw schriftelijke sollicitatie, voorzien van CV, binnen drie weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan het Rijnland Ziekenhuis t.a.v. de Raad van Bestuur, Postbus 4220, 2350 CC Leiderdorp, onder vermelding van vacaturenummer 71.

Vlietland Ziekenhuis, Vlaardingen/Schiedam - 12/11/05
Het Vlietland Ziekenhuis is een regionaal ziekenhuis in de regio Nieuwe Waterweg Noord en bestaat thans uit twee goed geoutilleerde algemene ziekenhuizen op de locaties Vlaardingen en Schiedam. Het Vlietland Ziekenhuis verzorgt een regio van 175.000 inwoners en beschikt in totaal over 600 bedden Over ca. 3 jaar zal de nieuwbouw te Schiedam in gebruik genomen worden.

Het Vlietland Ziekenhuis streeft naar een gedifferentieerd behandel- en zorgaanbod, waarbij kwaliteit, klantgerichtheid, gastvrijheid en goede afstemming met de overige zorgpartners in de regio centraal staan. Naast de huidige specialismen zal het Vlietland Ziekenhuis in de toekomst beschikken over een GAAZ (geriatrische afdeling) en een Multi-disciplinaire Oncologische Unit.

In verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van een van de maatschapsleden is er per 1 april 2006 een vacature voor een

UROLOOG m/v (0,8 fte)

De Urologie is op beide locaties volwaardig vertegenwoordigd met een eigen polikliniek, afdeling en operatiefaciliteiten.
De urologen in het Vlietland Ziekenhuis maken deel uit van een grote stadsmaatschap bestaande uit 8 urologen verdeeld over 3 ziekenhuizen (4 locaties) waaronder één opleidingsziekenhuis.

Uw profiel
Onze voorkeur gaat uit naar een enthousiast uroloog met belangstelling voor alle aspecten van het vakgebied. Ervaring met moderne endoscopische technieken wordt op prijs gesteld. U beschikt over goede contactuele vaardigheden en bent bereid actief te participeren in de maatschap, medische staf en ziekenhuisorganisatie.

Ons aanbod
Wij bieden u een aantrekkelijke functie als zelfstandig functionerend uroloog waarin alle aspecten van het vakgebied aanwezig zijn in een organisatie die volop in beweging is. Door de omvang van de maatschap bestaat de mogelijkheid om, met name na het betrekken van de nieuwbouw, een eigen aandachtsgebied op te bouwen. Overname van de praktijk vindt plaats volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Informatie/sollicitatie
Voor nadere inlichtingen omtrent de vacature kunt u contact opnemen met een der urologen: de heer D.L. Liem, tel. 010-2493991, de heer I.L. Lie, tel. 010-2044310 of mevrouw J. van Vliet MHA, lid Raad van Bestuur Vlietland Ziekenhuis, tel. 010-2044992.

Uw schriftelijke sollicitatie kunt u binnen 3 weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan het Vlietland Ziekenhuis, t.a.v. de heer drs. F.X.M. Elshof, manager Personeel en Organisatie, Postbus 215, 3100 AE Schiedam of per e-mail felshof@ssvz.nl.

Diaconessenhuis, Leiden - 29/10/05
Professionele zorg, hoogwaardige dienstverlening, en de persoonlijkheid en de charme van een overzichtelijk ziekenhuis. Dat is het Diaconessenhuis Leiden. Een algemeen ziekenhuis met 1200 medewerkers, 300 bedden en een verzorgingsgebied van 130.000 inwoners. Vrijwel alle specialismen zijn er vertegenwoordigd. De duif in ons logo symboliseert geborgenheid. Een gevoel dat we patiënten en hun bezoekers graag mee willen geven. En nieuwe medewerkers. Zodat ook zij zich meteen thuis voelen in ons ziekenhuis.

In verband met uitbreiding van de maatschap urologie ontstaat in de eerste helft van 2006 een vacature voor een

uroloog m/v (0,6 tot 0,8 fte)

Wij zoeken een kandidaat die het vak in volle omvang kan uitoefenen en daarnaast belangstelling heeft om een specifiek aandachtsgebied te ontwikkelen. Een en ander in onderling overleg te bepalen. Verder verwachten wij leidinggevende kwaliteiten om samen met een arts-assistent en een physician assistant de patiëntenzorg in goede banen te leiden.

De maatschap urologie wordt nu gevormd door de heren H.J. Arendsen en M.T. de Goeij, en heeft de oncologie en de kinderurologie als aandachtsgebieden. Er is een samen-werkingsverband met de maatschap urologie van het Rijnland ziekenhuis en een goede verstandhouding met de afdeling urologie van het LUMC. De nieuwbouw van de polikliniek van het Diaconessenhuis nadert zijn voltooiing en het OK-complex zal binnenkort worden gerenoveerd.

Opneming in de maatschap geschiedt volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten. De benoemingsadviescommissie van de medische staf is betrokken bij de sollicitatieprocedure.

Inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij de leden van de maatschap en bij de directeur patiëntenzorg van het Diaconessenhuis, de heer A.J. Lamping, arts. Allen zijn telefonisch bereikbaar onder nummer 071 - 5178178.

Belangstellenden worden uitgenodigd hun sollicitatie, vergezeld van een curriculum vitae, binnen drie weken na het verschijnen van deze advertentie te richten aan drs. A.J. Lamping, directeur patiëntenzorg van het Diaconessenhuis Leiden op onderstaand adres.

Diaconessenhuis Leiden, Postbus 9650, 2300 RD Leiden.
www.diaconessenhuis.nl

Rode Kruis Ziekenhuis, Beverwijk - 10/09/05
Ook buiten ons brandwondencentrum bieden we gewoon topzorg.

In verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van een van onze maatschapsleden is de urologie-praktijk van het Rode Kruis Ziekenhuis per begin 2006 op zoek naar een nieuwe collega.

Uroloog (0,6-0,8 fte)

Onze urologische praktijk wordt in volte omvang beoefend. Wij verwachten dan ook van onze nieuwe collega dat deze het specialisme urologie in zijn gehele omvang beheerst. Daarnaast zijn goede contactuele vaardigheden en de bereidheid deel te nemen aan stafactiviteiten belangrijke voorwaarden bij de toetreding tot onze maatschap. Toetreding tot de maatschap geschiedt volgens de richtlijnen en het advies van de Orde van Medisch Specialisten.

Ook Assistenten in het laatste jaar van hun opleiding worden uitgenodigd te solliciteren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de huidige maatschapleden en de Raad van Bestuur van de Rode Kruis Ziekenhuis. Telefoon (0251) 265 555.

Belangstelling? Stuur uw reactie binnen 4 weken naar het Rode Kruis Ziekenhuis, t.a.v. de heer drs. H. Vermeulen, voorzitter Raad van Bestuur, p/a cluster P&O, postbus 1074, Beverwijk. E-mail: posec@rkz.nl. Kijk voor meer informatie www.rkz.nl.

St. Jans Gasthuis, Weert - 27/08/05
Het St. Jans Gasthuis is een algemeen middelgroot streekziekenhuis voor het westelijk deel van Midden-Limburg en het zuidoosten van Noord-Brabant met een erkende capaciteit van 300 bedden.

Er wordt een breed pakket aan medisch-diagnostische en therapeutische voorzieningen geboden. Voor vrijwel iedere diagnose en nagenoeg iedere behandeling kan de patiënt bij het ziekenhuis terecht. Het ziekenhuis kent over het algemeen korte wachttijden. Ruim 750 medewerkers werken in een informele en plezierige sfeer waarbij de patiënt centraal staat in het zorg- en behandelproces. Zo'n 60 specialisten, verdeeld over 24 specialismen / vakgroepen staan dagelijks klaar voor het verlenen van individuele zorg. Voor meer specifieke specialistische zorg bestaat er een intensieve samen-werking met het Academisch Ziekenhuis Maastricht.

Wegens het vertrek van één van onze urologen is er momenteel een vacature voor een

Uroloog (m/v) (0.8 FTE)

De te benoemen uroloog zal samenwerken met collega J.W. Langeveld in een maatschap. Gevraagd wordt een uroloog die in de volle breedte het vak wil uitoefenen. Bekendheid met de moderne, endoscopische technieken strekt tot aanbeveling.

Het St. Jans Gasthuis heeft 5 klinische OK's en 2 poliklinische OK's. In de komende jaren zal de polikliniek urologie en cystoscopiekamer volledig worden vernieuwd en zal een nieuw OK-complex worden gebouwd. Wij hechten grote waarde aan een goede samenwerking binnen de maatschap en het ziekenhuis en vragen daarom een collega met uitstekende communicatieve vaardigheden.
Er zijn besprekingen gaande met de collega-urologen van het Laurentius ziekenhuis te Roermond en omliggende ziekenhuizen, teneinde te komen tot een structurele samenwerking. Toetreding tot de maatschap en overdracht van de praktijk geschiedt volgens richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Informatie
Inlichtingen omtrent deze vacature zijn te verkrijgen bij J.W. Langeveld, uroloog, bij drs. H.J.B. Janssen, algemeen directeur, of bij dr. H.H.J. Leliefeld, uroloog te Roermond.

Sollicitaties
Uw sollicitatiebrief met CV kunt u tot 10 september a.s. mailen aan het transferpunt van Zorg aan Zet. Graag met vermelding van vacaturenummer NTVG 3044. Uw sollicitatie per mail wordt altijd door ons bevestigd. Uiteraard kunt u uw sollicitatie ook sturen naar ons postadres: postbus 5034, 6097 ZG Heel. Wilt u het vacaturenummer dan op zowel de sollicitatie-brief als op de envelop vermelden?

Onze vacatures vindt u op onze website: www.vmczorg.nl
Jeroen Bosch Ziekenhuis, 's Hertogenbosch - 23/07/05
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis verzorgt vanuit vijf locaties de medisch-specialistische zorg in de regio 's-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Onze organisatie is ontstaan uit een fusie tussen het Bosch Medicentrum en het Carolus-Liduina Ziekenhuis. Per 2009 zullen deze locaties worden samengevoegd in een nieuw te bouwen ziekenhuis op de locatie van het Willem-Alexander ziekenhuis. In dit opleidingsziekenhuis werken 4000 medewerkers en 220 specialisten. Met de nieuwste methoden en technieken bieden zij de best mogelijke zorg aan onze patiënten. Zorg op maat, respect en openheid zijn vanzelfsprekend. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis biedt een stimulerend werkklimaat met volop kansen voor professionals met een hart voor zorg. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is lid van de Samenwerkende To klinische opleidings Ziekenhuizen.

In verband met het vertrek van dr. A.P.M. van der Meijden uit locaties GZG/WA en drs. V.W.J. de Kort uit locatie CLZ in de eerste helft van 2006 zoeken de urologen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

2 Urologen m/v

De functie
Wij zoeken twee enthousiaste collega's die het vak in de volle breedte willen beoefenen, maar wel zien dat differentiatie ook binnen de urologie noodzaak zal gaan worden. Promotie en/of belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek strekken tot aanbeveling.

De maatschap locatie GZG en WA bestaat uit 6 fulltime werkende urologen verdeeld over 's-Hertogenbosch (3,5) en het Bernhoven Ziekenhuis locatie Oss (2,5). De maatschap CLZ bestaat uit 3 urologen die gezamenlijk 2,5 FTE invullen. Er is een opleidingserkenning binnen het Utrechtse opleidingscluster voor wat betreft opleiding tot uroloog. Opleiding van co-assistenten geschiedt vanuit het Nijmeegse opleidingscluster. Tevens is er vanuit de Hogeschool Nijmegen een physician assistant in opleiding verbonden aan de afdeling. Wij vinden opleiding erg belangrijk en verwachten dan ook dat de nieuwe uroloog hieraan een actieve bijdrage zal leveren. Naar verwachting zal de nieuwbouw van het JBZ in 2009 gereed zijn. Echter, wij verwachten dat er ruim daarvoor een Jeroen Bosch Ziekenhuis brede maatschap zal zijn ontstaan door samengaan van alle urologen van de locaties Groot Zieken-gasthuis, Willem-Alexander, Carolus en Liduina in één maatschap.

Wij bieden
Na een selectieprocedure. waarvan een individueel assessment onderdeel kan uitmaken, bieden wij een plaats in een goed functionerende maatschap. Overname van de praktijk zal geschieden volgens de richtlijnen van de OMS.

Interesse?
Uw schriftelijke reactie kunt u binnen 2 weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan drs. F.J.M. Croonen, voorzitter van de Raad van Bestuur, postbus 90153, 5200 ME 's-Hertogenbosch. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot één van de maatschapsleden, tel. 073- 699 24 07 (GZG) of 073-699 6o to (CLZ). Algemene informatie over het Jeroen Bosch Ziekenhuis staat vermeld op de website www.jeroenboschziekenhuis.nl/jaarverslag.
Ziekenhuisgroep Twente - 18/06/05
De Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) bestaat uit het Twente-borg Ziekenhuis in Almelo, het Streekziekenhuis Midden-Twente en Zorgservices Twente, beide in Hengelo. Het motto is 'Het beste van twee zieken-huizen', waarbij gebruik word) gemaakt van elkaars kennis en kunde. De ZGT verleent hoog-waardige medisch specialistische diagnostiek, behandeling en zorg. Wij willen zorg op maat leveren; in onze visie staat de individuele zorg-behoefte van de patiënt centraal. Deze zorgvisie kan alleen dan dagelijkse praktijk zijn, wanneer elke medewerker deze van harte onderschrijft en met overtuiging en enthousiasme toepast op zijn of haar werkgebied.

7e Uroloog

met ambitie

Uw vakgroep
De vakgroep urologie wordt gevormd door de urologen T.F. Brons, dr. E.B. Cornel, H.E. Dijkema, G.J. Molijn, J.J. Visser en H.M.M. Zweers. De werkzaamheden vinden plaats op beide locaties van de ZGT. Alle urologen maken deel uit van een stafmaat-schap. Er bestaat concrete belangstelling om te gaan opleiden. Op beide locaties van de ZGT worden laparoscopische operatiekamers gerealiseerd. Binnen ZGT is een zelfstandig behandelcentrum opgericht, waarin ook de urologen participeren. Het ontwikkelen van subspecialisaties heeft binnen onze vakgroep veel aandacht.

Uw profiel
U heeft een brede algemene belangstelling voor het gehele vakgebied maar heeft ambities om zich in deelgebieden te profileren. Affiniteit of de nodige ervaring met kinderurologie en laparoscopische ingrepen strekt tot aanbeveling. Bovenal heeft u een flexibele instelling en kunt u goed in een team functioneren.

Wat kunt u van ons verwachten?
U gaat deel uitmaken van een actieve groep, waarbinnen veel ruimte bestaat om nieuwe ontwikkelingen te realiseren. U komt te werken op twee locaties die beide voorzien zijn van zeer goede faciliteiten. In Twente krijgt u te maken met een uitstekende woon- en leefomgeving.

Informatie en sollicitatie
Nadere informatie kunt u inwinnen bij de heer H.M.M. Zweers, uroloog, telefoon (0546) 69 33 90, de heer dr. E.B. Cornel, uroloog, telefoon (074) 290 52 60, één van de andere vakgroepleden, of met de heer P. Oostinga, arts, lid Raad van Bestuur, telefoon (0546) 69 34 86. Voor meer informatie over onze ziekenhuizen kunt u terecht op www.ziekenhuisgroeptwente.nl.

Uw schriftelijke sollicitatie kunt u binnen 3 weken richten aan de heer P. Oostinga, arts, lid Raad van Bestuur Ziekenhuisgroep Twente, postbus 7600, 7600 SZ Almelo.

MC Leeuwarden, Leeuwarden - 18/06/05
Medisch Centrum Leeuwarden zoekt een

Uroloog

www.mcl.nl

UMC Groningen, Groningen - 16/04/05

All Round Uroloog gevraagd

In verband met pensionering van collega S. Geluk ontstaat per 1 juli 2005 een vacature voor een uroloog (naar keuze 0,7-1,0 FTE).
De maatschap Urologie Vlissingen-Goes bestaat overigens uit John H. Vriesde, dr. Frans M. Bentvelsen en Joris J.P. Jaspars. Wij zijn op zoek naar een collega met goede contactuele eigenschappen en die het vak in de volle omvang wil uitoefenen.

Schriftelijke sollicitaties, vergezeld van een CV graag richten aan de Raad van Bestuur Ziekenhuis Walcheren, t.a.v. de heer J.W. van den Blink, Postbus 3200, 4380 DD Vlissingen met een copy aan de maatschap Urologie.
Toetreding volgens OMS richtlijnen.

Meer weten?

www.umcg.nl

Of vraag de vacaturetekst op bij het wervingssecretariaat, telefoonnummer (050) 361 98 09.

Sint Jans Gasthuis, Weert - 26/03/05
Het St. Jans Gasthuis is een algemeen middelgroot streekziekenhuis voor het westelijk deel van Midden-Limburg en het zuidoosten van Noord-Brabant met een erkende capaciteit van ca. 300 bedden. Er wordt een breed pakket aan medisch-diagnostische en therapeutische voorzieningen geboden.
Voor vrijwel iedere diagnose en nagenoeg iedere behandeling kan de patiënt bij het ziekenhuis terecht. Het ziekenhuis kent over het algemeen korte wachttijden.
Ruim 750 medewerkers werken in een informele en plezierige sfeer waarbij de patiënt centraal staat in het zorg- en behandel-proces. Zo'n 60 specialisten, verdeeld over 24 specialismen/ vakgroepen staan dagelijks, klaar voor het verlenen van individuele zorg.
Voor meer specifieke specialistische zorg bestaat er een intensieve samenwerking met het Academisch Ziekenhuis Maastricht.

Wegens het vertrek van één van onze urologen is er momenteel een vacature voor een Uroloog (m/v) (0.8 FTE)

Functie-inhoud
De te benoemen uroloog zal samenwerken met collega J. Langeveld in een maatschap. Gevraagd wordt een uroloog die in de volle breedte het vak wil uitoefenen. De laatste jaren is de productie en adherentie van de urologie aanzienlijk gestegen.
Het St. Jans Gasthuis heeft 5 klinische OK's en 2 poliklinische OK's. In de komende jaren zal de poli urologie en cytoscopie kamer volledig worden vernieuwd en zal een nieuw OK-complex worden gebouwd.

Wat vragen wij
Wij hechten grote waarde aan een goede samenwerking binnen de maatschap en het ziekenhuis en vragen daarom een collega met uitstekende communicatieve vaardigheden.
Het ziekenhuis streeft naar meer samenwerking op maatschaps- en ziekenhuisniveau met collega ziekenhuizen. Van de nieuwe collega worden hierin initiatieven verwacht.

Procedure
Toetreding tot de maatschap en overdracht van de praktijk geschiedt volgens richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Informatie
Inlichtingen omtrent deze vacature zijn te verkrijgen bij J. Langeveld, of bij F. Plukker, algemeen directeur a.i.

Solliciteren
Uw schriftelijke sollicitatie voorzien van uw curriculum vitae, kunt u tot 3 weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan het transferpunt van Zorg aan Zet, dat voor ons de werving verzorgt, postbus 5034, 6097 ZG Heel. Graag met vermelding van vacaturenummer NTVG2831 op brief en envelop.

Onze vacatures vindt u op onze website www.vmczorg.nl

Maaslandziekenhuis, Sittard - 05/02/05
Het Maaslandziekenhuis maakt onderdeel uit van Orbis medisch en zorgconcern. Orbis verleent zorg aan circa 200.000 inwoners in het gebied rond de stad Sittard-Geleen. Het concern, waar circa 4.000 mensen werkzaam zijn, bestaat uit het Maasland-ziekenhuis en een negental moderne zorgcentra, verspreid over de regio. Als voortrekker in zorgcontinuiteit staat het medisch en zorgconcern Orbis vernieuwing en verbetering van de dienst-verlening voor. Samen met de zorgpartners in de regio wordt gewerkt aan de zorg-concepten voor de 21ste eeuw. Professionaliteit en patiëntgerichtheid staan in de ontwikkeling centraal. De nieuwbouw van het Maaslandziekenhuis, dat in 2008 in gebruik wordt genomen, speelt hierin een belangrijke rol.

In verband met uitbreiding van de maatschap Urologie (momenteel 2,5 fte) is er plaats voor een

Uroloog m/v 0,8 fte

De maatschap bestaat momenteel uit R.J. Bosshardt, J.G. van Loghem en J.V. Zambon.
Gezocht wordt naar een all round uroloog. Ervaring in de functionele urologie strekt tot aanbeveling. Van de kandidaat wordt verwacht dat hij actief participeert in de ontwikkelingen betreffende het EPD in het ziekenhuis en de urologie in het bijzonder.

Het Maaslandziekenhuis profileert zich als opleidingsziekenhuis. Een actieve instelling hierin wordt verwacht. Het hebben van een promotie of bezig zijn met promotie strekt tot aanbeveling.
Een interne kandidaat participeert in deze selectieprocedure.

Inlichtingen over deze vacature zijn verkrijgbaar bij dhr. J.G. van Loghem, uroloog (046-459 78 43), dhr. G.A.G. Geeraerts, psychiater, voorzitter selectiecommissie (046-459 93 93), en dhr. C. Sterk, algemeen directeur (046-459 77 05)

Uw sollicitatie met curriculum vitae kan tot drie weken na het verschijnen van deze advertentie worden gericht aan de Directie Maaslandziekenhuis, t.a.v. dhr. C. Sterk, Postbus 5500, 6130 MB Sittard. Deze advertentie vindt u ook op www.zorgpersoneel.nl.

Nederlandse Vereniging voor Urologie, Utecht - 08/01/05
KANDIDATEN M/V VOOR EEN OPLEIDINGSPLAATS UROLOGIE IN 2008

De Nederlandse Vereniging voor Urologie nodigt jaarlijks kandidaten uit te solliciteren naar een opleidingsplaats urologie, ditmaal voor het jaar 2008.
Aan de opleiding urologie zal een tweejarige vooropleiding algemene heelkunde voorafgaan, aan te vangen per 1 januari 2006.

Kandidaten dienen vóór 13 mei 2005 het basis-artsexamen met goed gevolg te hebben afgelegd.
Aanmelding dient schriftelijk te geschieden bij het Bureau van de Nederlandse Vereniging voor Urologie. Het inschrijfformulier en uitgebreide informatie over de procedure zullen u vervolgens worden toegezonden. Het inschrijfformulier dient UITERLIJK 1 maart 2005 te zijn geretourneerd aan het Bureau NVU te Utrecht.

Inlichtingen: Bureau NVU, Postbus 20078, 3502 LB Utrecht, T. 030 2823218 / 811 F. 030 2804741 / E. nvu@xs4all.nl / W. www.nvu.nl

Ziekenhuis Walcheren, Vlissingen - 11/12/04
Ziekenhuis Walcheren ligt op een steenworp afstand van de Westerschelde. Net als de Schelde biedt ons ziekenhuis ruimte, uitzicht, soms storm en dan weer verstilde momenten. Waar we samen met passie voor mensen zorgen, willen wij elkaar ruimte bieden om de zorg te verbeteren en onszelf te ontwikkelen; de gezamenlijke transmurale afdeling met Zorgstroom past hier uitstekend in.
Wonen en werken in Zeeland betekent volop ruimte, het strand onder handbereik, geen files, goedkoop wonen en de meeste zonuren van Nederland.
In verband met pensionering van collega S. Geluk ontstaat per 1 juli 2005 een vacature voor een

allround uroloog (0,7 fte)

Wij zoeken een enthousiaste allround uroloog met goede contactuele eigenschappen, die het vak in volle omvang wil uitoefenen. Actieve betrokkenheid bij de activiteiten van de Medische Staf Vereniging en de Stafmaatschap wordt verwacht.
In Midden- en Noord-Zeeland werken de urologen van Ziekenhuis Walcheren te Vlissingen en de Oosterscheldeziekenhuizen te Goes samen in één maatschap. Toetreding tot de maatschap zal plaatsvinden volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.
Informatie over de functie kunt u inwinnen bij de heer J.H. Vriesde, uroloog (0118) 425 224 en de heer J.W. van den Blink, arts, lid Raad van Bestuur (0118) 425 381.

Schriftelijke sollicitaties, vergezeld van een curriculum vitae, kunt u binnen 4 weken sturen aan de Raad van Bestuur Ziekenhuis Walcheren, t.a.v. de heer J.W. van den Blink, Postbus 3200, 4380 DD Vlissingen.

Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, Nijmegen - 30/10/04
Met 653 bedden, ruim 2.800 medewerkers en 27 medische specialismen is het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis een groot algemeen topklinisch ziekenhuis voor Nijmegen en omgeving. Het CWZ is een van de negentien Samenwerkende Topklinische opleidings-Ziekenhuizen.

Per heden ontstaat er door uitbreiding van de vakgroep een vacature voor een uroloog. De vak-groep bestaat uit 4 urologen en 4 assistent-artsen en oefent het vakgebied in volle breedte uit. Urologie heeft faciliteiten op de afdelingen kort verblijf en dagbehandeling en beschikt over 20 klinische bedden. Er bestaat een constructieve samenwerking met andere specialismen, wat af te lezen is uit deelname aan diverse multidisciplinaire werkgroepen. De vakgroep urologie participeert in de urologische opleiding in het cluster Nijmegen. Ook bestaat er een nauw samenwerkingsverband met het research laboratorium van het UMC St Radboud en wordt er deelgenomen aan klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Wij zoeken een betrokken en communicatieve collega met belangstelling voor functionele urologie en urolithiasis en de ambitie deze aandachtsgebieden verder te ontwikkelen. Bovendien verwachten wij een enthousiaste participatie in het perifere deel van de opleiding tot uroloog en het onderwijs aan co-assistenten. Daarnaast zet u zich graag in voor de organisatorische kant van de afdeling urologie, kwaliteitsprojecten, bestuurlijke- en managementtaken en overige activiteiten van de medische staf van het ziekenhuis. Toetreding tot de vakgroep zal plaatsvinden conform AMS.

De huidige chef de clinique zal deelnemen aan de sollicitatieprocedure.

Interesse?
Stuur een sollicitatiebrief met cv naar de beleidsafdeling personeel & opleidingen, t.a.v. de heer J. Beckers, personeelsmanager, postbus 9015, 6500 GS Nijmegen, of per mail: j.beckers@cwz.nl. Uw brief met cv ontvangen wij graag uiterlijk 4 november a.s.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 10 november 2004 vanaf 15.30 uur.

Meer informatie bij de urologen J.P.A. van Basten, R.F.L.M. Corten, H.F.M. Karthaus en H. Vergunst, telefoon (024) 365 88 31 of de heer H.J.M.M. Hendriks, adjunct-directeur patiëntenzorg, telefoon (024) 365 89 01.
www.cwz.nl
<Jeroen Bosch Ziekenhuis, Den Bosch - 30/10/04
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis verzorgt vanuit vijf locaties de medisch-specialistische zorg in de regio 's-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Onze organisatie is ontstaan uit een fusie tussen het Bosch Medicentrum en het Carolus-Liduina Ziekenhuis. In dit opleidingsziekenhuis werken vierduizend medewerkers en tweehonderdentwintig specialisten. Met de nieuwste methoden en technieken bieden zij de best mogelijke zorg aan onze patiënten. Zorg op maat, respect en openheid zijn vanzelfsprekend. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis biedt een stimulerend werkklimaat met volop kansen voor professionals met een hart voor zorg. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is lid van de Samen-werkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen.

In verband met het vertrek per 01.04.2005 van dr. J.W. Hoekstra nodigen de urologen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis locaties Groot Ziekengasthuis en Willem-Alexander belangstellenden uit om te solliciteren naar de functie van

Uroloog (100%) m/v

De functie
Wij zoeken een enthousiaste collega die het vak in de volle breedte wil beoefenen, maar wel ziet dat differentiatie ook binnen de urologie noodzaak zal gaan worden. Promotie en/of belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek strekt tot aanbeveling, evenals belang-stelling en ervaring in de kinderurologie. De maatschap bestaat uit 3 fulltime werkende urologen in 's-Hertogenbosch en 2 fulltime werkende urologen in het Bernhoven Ziekenhuis locatie Oss. Er is een opleidingserkenning binnen het Utrechtse opleidingscluster voor wat betreft opleiding tot uroloog. Opleiding van co-assistenten geschiedt vanuit het Nijmeegse opleidingscluster. Tevens is er vanuit de Hogeschool Nijmegen een physician assistant in opleiding verbonden aan de afdeling. Wij vinden opleiding erg belangrijk en verwachten dan ook dat de nieuwe uroloog hieraan een actieve bijdrage zal leveren.
Naar verwachting zal de nieuwbouw van het JBZ in 2009 gereed zijn.
Ruim daarvoor echter verwachten wij dat een Jeroen Bosch Ziekenhuis brede maatschap zal zijn ontstaan door samengaan van alle urologen van de locaties Groot Ziekengasthuis, Willem-Alexander, Carolus en Liduina in één maatschap.

Wij bieden
Na een selectieprocedure, waarvan een individueel assessment onderdeel kan uitmaken, bieden wij een plaats in een goed functionerende maatschap. Overname van de praktijk zal geschieden volgens de richtlijnen van de OMS.

Interesse?
Uw schriftelijke reactie kunt u binnen 2 weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan drs. F.J.M. Croonen, voorzitter van de Raad van Bestuur, Postbus 90153, 5200 ME 's-Hertogenbosch. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de maatschapsleden dr. H.P. Beerlage of, dr. A.P.M. van der Meijden, tel. 074- 699 2407. Algemene informatie over het Jeroen Bosch Ziekenhuis staat vermeld op de website www.jeroenboschziekenhuis.nl/jaarverslag.
Beatrixziekenhuis, Gorinchem - 13/09/04
De maatschap urologie van het Beatrixziekenhuis te Gorinchem zoekt een

allround uroloog (0.5 - o.8 fte)

In 2005 wil de maatschap urologie uitbreiden met een allround uroloog.
Momenteel wordt de praktijk door twee urologen uitgevoerd, namelijk dhrn. R. Gilhuis en R.I. Nooter. Vrijwel alle facetten voorkomend in een urologie-praktijk worden hier bedreven. Het is de wens om in de toekomst ook laparoscopische ingrepen te gaan verrichten. Streefdatum met betrekking tot de uitbreiding is januari 2005. Wij nodigen nadrukkelijk ook arts-assistenten uit, die aan het laatste jaar van hun opleiding bezig zijn, om te reflecteren. Het Beatrixziekenhuis te Gorinchem is een middelgroot centrumzieken-huis met 323 bedden. In het ziekenhuis heerst tussen stafleden, directie en personeel een open en goede sfeer. De lijnen zijn kort en iedereen kent elkaar. De centrale ligging van Gorinchem maakt dat belangrijke verwijscentra nooit ver zijn. Van het file-leed merkt u weinig door de aantrekkelijke woonomgeving in en nabij Gorinchem.

Voor meer informatie over de praktijk kunt u kontakt opnemen met de urologen, tel.(0183) 64 42 65 (Beatrixziekenhuis)), buiten kantooruren (0183) 62 21 50 of (0345) 68 42 05.

Uw schriftelijke sollicitatie en curriculum vitae kunt u richten aan de Rivas Zorggroep, locatie Beatrixziekenhuis, t.a.v. dhr. F.J. van Oosterhout, medisch manager/orthopedisch chirurg, voorzitter toelatingscommissie urologie, Postbus 90 4200 AB Gorinchem.

Deventer Ziekenhuis, Deventer - 05/08/04
Gevraagd:

Academisch geinteresseerd uroloog Erasmus MC

Aandachtsgebieden: endoscopische en minimaal invasieve chirurgie

Het Erasmus MC is het meest veelzijdige universitair medisch centrum van Nederland. Waar onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg zijn samengebracht. Waar gewerkt wordt in de geest van samen denken en vooral: samen doen. Met de ambities die bij het Erasmus MC passen. Beter worden.

DE AFDELING De afdeling Urologie bestaat uit de sectoren Oncologische Urologie, Steenziekten, Functionele en Reconstructieve Urologie, Kinderurologie en Andrologie. Elke sector is samengesteld uit clinici en basale wetenschappers, die zich gezamenlijk richten op nieuwe ontwikkelingen, van laboratorium tot kliniek. Multidisciplinaire behandelingen zijn gestructureerd in het Voortplantingscentrum, het Bekkenbodemcentrum, de joint-clinic prostaatcarcinoom en het Kinderniercentrum. De afdeling Urologie coördineert nationale en door de Europese Unie gefinancierde onderzoeksprogramma’s.

FUNCTIE-INHOUD Als uroloog bent u verantwoordelijk voor de klinische en poliklinische behandeling van algemeen urologische patiënten. Daarnaast richt u zich met name op de verdere ontwikkeling van endoscopische en minimaal invasieve technieken, zoals robot-chirurgie. Gedurende ten minste een dag per week verricht u wetenschappelijk onderzoek. U participeert in de opleiding van studenten, arts-assistenten en fellows, en ondersteunt daar het skillslab voor endoscopische, laparoscopische en microchirurgische procedures.

FUNCTIE-EISEN U bent uroloog met een aantoonbare academische nieuwsgierigheid. Bij voorkeur bent u gepromoveerd. U maakt graag deel uit van een enthousiast team met een sterk ontwikkelde internationaal erkende onderzoekspoot.

ARBEIDSVOORWAARDEN Tijdens het gesprek zal u een passend salarisaanbod worden gedaan. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Academische Ziekenhuizen.

INLICHTINGEN Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met prof.dr. C.H. Bangma, afdelingshoofd, telefoon (010) 463 36 07. Voor overige informatie kunt u terecht bij mw. drs. M. Went, P&O-adviseur, telefoon (010) 463 55 09.

SOLLICITATIE Uw brief met curriculum vitae kunt u binnen 3 weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan Erasmus MC, Clusterbureau 12, t.a.v. mw. drs. M. Went, P&O-adviseur, Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam, onder vermelding van vacaturenummer LG.UR.C12 op de brief en de envelop.

www.erasmusmc.nl/werken

Deventer Ziekenhuis, Deventer - 04/08/04
Gezocht:

Arts-assistent m/v (AGNIO)

ten behoeve van het specialisme Urologie

Het Deventer Ziekenhuis heeft een belangrijke medische taak in de regio. Zorgen voor het welzijn van zo’n 200.000 mensen. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. Afgezien van de vele specialismen en moderne apparatuur, draait het daarbij vooral om de inzet en het enthousiasme van meer dan 2000 medewerkers. Zij immers vormen de schakel tussen techniek en warmte. Tussen zijn en welzijn. In het Deventer Ziekenhuis kan na toelating tot de opleiding het perifere deel van de opleiding tot uroloog worden gevolgd in samenwerking met het cluster Nijmegen-Deventer-Arnhem. De vakgroep bestaat uit drie urologen en drie arts-assistenten. Er is plaats voor 1 arts-assistent niet in opleiding. Deze plaats kan gezien worden als een goede voorbereiding voor de landelijke toelatingsprocedure urologie.
De aanstellingsduur is minimaal één jaar.

Informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: uroloog/opleider A.F.G.V.M.Ypma op telefoonnummer (0570) 646890.

Arbeidsvoorwaarden
De salariëring is op basis van FWG 65 en bedraagt maximaal € 4.528,33,-- bruto per maand op basis van 38 uur per week. De arbeidsvoorwaarden zijn concurrerend te noemen. Zo kennen we een aantrekkelijke regeling voor kinderopvang, bieden we een spaarloon- en PC-privé regeling, korting op verzekeringen en hypotheken en draagt de werkgever haar steentje bij in de ziektekostenverzekering en de pensioenpremie.
Uw schriftelijke sollicitatie kunt u richten aan het Deventer Ziekenhuis t.a.v. de Personeelsadministratie. Sollicitaties dient u, voorzien van een curriculum vitae, te richten aan het Deventer Ziekenhuis, afdeling PSA, t.a.v. mevrouw A. Neijmeijer, postbus 5001, 7400 GC te Deventer.

Twenteborg Ziekenhuis, Almelo - 26/07/04
Gezocht:

Waarnemer uroloog

Waar: Almelo: Ziekenhuisgroep Twente, lokatie Twenteborg Ziekenhuis
Wanneer: Per 1 september, in overleg 1 of 2 weken eerder
Hoeveel: 3 dagen per week, bijv. maandag, dinsdag, woensdag
Diensten: Niet perse nodig
Reden: Uitval door ziekte
Duur: Waarschijnlijk tot einde 2004
Vakgroep: Hero Dijkema, Gerd Jan Molijn, Henny Zweers, Jan Visser (Almelo) samen met Theo Brons, Erik Cornel (Hengelo)
Inlichtingen: Hero Dijkema: 0546-693681, 0546-816966, 06-53 62715, h.dijkema@twenteborg.nl

UMC St Radboud, Nijmegen - 24/07/04
UMC St Radboud is een topkenniscentrum in de gezondheidszorg van internationaal niveau, verbonden met de Katholieke Universiteit Nijmegen. Achtduizend medewerkers werken aan onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg. Hun betrokkenheid en professionaliteit bepalen de eigen koers en het karakter van UMC St Radboud. Samen met Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en GGz wordt gebouwd aan de campus Heijendaal in het groene hart van Nijmegen. Stapsgewijs tot 2009 verrijzen prachtige locaties die nauw aan elkaar zijn gekoppeld.

Het Kinderurologisch Centrum Nijmegen vormt een van de pijlers van de afdeling Urologie en heeft een belangrijke groei doorgemaakt. Mede hierdoor wordt verwacht dat de operatiecapaciteit het komende jaar uitgebreid zal worden. In 2005 wordt het nieuwe operatie-dagbehandelingcentrum in gebruik genomen in het nieuwe Universitair Kinderziekenhuis, hetgeen gesitueerd is in het nieuwe gebouw voor Vrouw en Kind. Hierin komen de kinderurologische polikliniek en de verpleegafdeling met de kindernefrourologie unit. Binnen afzienbare tijd wordt gestart met de nieuwbouw van de SEH en diagnostiekgebouw, het operatiekamercomplex (waaronder een centrum voor minimaal invasieve therapie van vier OK's), IC's, poliklinieken en stafaccommodatie.

Voor het Kinderurologisch Centrum Nijmegen van de afdeling Urologie zoeken wij een derde

Kinderuroloog.

Als Kinderuroloog functioneert u als staflid binnen de pijler Kinderurologie van de afdeling Urologie. Uw werk-terrein omvat de volledige kinderurologie. U participeert in de algemene taken van de afdelingsstaf en neemt deel aan het onderwijs-programma kinderurologie en urologie.

U bent erkend als kinderuroloog en geregistreerd als uroloog. U heeft ervaring in de kinderurologie. Onderzoek op dit gebied initieert u. Uiteraard kunt u intensief samenwerken met andere onderzoekers binnen de hoofdlijnen van onderzoek van het UMC. Urologen met interesse in de kinderurologie en die bereid zijn om een fellowship kinderurologie te volgen, worden ook uitgenodigd om te reageren.

Wij bieden een fulltime aanstelling volgens de honoreringsregeling academisch medisch specialisten. Het salaris is afhankelijk van ervaring en wetenschappelijke prestaties.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dr. W.F.J. Feitz of drs. R.P.E. de Gier, kinderurologen, telefoon 024—36139 20.
Uw schriftelijke sollicitatie en cv kunt u binnen 3 weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan mevrouw K.M. Hilbrands, personeelsadviseur, UMC St Radboud, 920 CSS, Postbus 9101, 6500 HB Nijmegen. Vermeld daarbij code N 5766 op brief en envelop.

UZ Gasthuisberg, Leuven, Belgie - 07/05/04
In Leuven is voor 1 jaar vanaf 1 augustus 2005 plaats voor een jonge

uroloog

Het voordeel is dat men daar Nederlands spreekt en het is tevens een goede kliniek met veel activiteiten.

Inlichtingen: Prof. H. van Poppel, Dept. of Urology, UZ Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven, Belgium, Tel: 0032 16 34 66 87, Fax: 0032 16 34 69 31, e-mail: sofie.hendriks@uz.kuleuven.ac.be

Gemini Ziekenhuis, Den Helder - 20/03/04
Op het zonnigste plekje van Nederland, op het snijvlak van de Noordzee en de Waddenzee, ligt het Gemini Ziekenhuis. Het ziekenhuis biedt hoogwaardige gespecialiseerde medische zorg voor inwoners van Noord-Holland-Noord en Texel. Met 310 bedden en ruim 1000 medewerkers is het Gemini Ziekenhuis een middelgroot ziekenhuis. Het Gemini Ziekenhuis is ondernemend en innovatief. Het werkt nauw samen met andere zorgaanbieders om in te spelen op vernieuwingen in de gezondheidszorg.
Kwaliteit in zorg en een menselijke maat kenmerken het ziekenhuis.
Kernwaarden zijn wederzijds respect, een goede werksfeer, maat-schappelijke verankering en doelmatigheid. De medische staf van het Gemini Ziekenhuis bestaat uit 56 specialisten, verdeeld over 21 specialismen. Wij zijn op zoek naar een fulltime

tweede uroloog m/v (70-100%)

in verband met uitbreiding van werkzaamheden. Gezocht wordt een algemeen geïnteresseerde uroloog met goede contactuele eigenschappen, humor en belangstelling voor management. De chirurgen en uroloog zijn vrijgevestigd en lid van de Vereniging voor Vrijgevestigde Specialisten, VVSK. Toetreding tot de maatschap chirurgie/urologie en het lidmaatschap van de VVSK zal plaatsvinden conform de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot: J.J.M. Jutte, H.D. Tjeenk Willink, C.A. Rottier (chirurgen), H.G.J. Hegge (militair chirurg) en O.K. Kisman (uroloog). Telefonisch zijn zij bereikbaar via 0223-696969. Uw schriftelijke reactie kunt u vergezeld van uw curriculum vitae binnen vier weken na verschijnen van dit blad richten aan het Gemini Ziekenhuis, t.a.v. drs. F.L.A. Korver MBA, voorzitter Raad van Bestuur, Huisduinerweg 3, 1782 GZ Den Helder.

Isala Klinieken, Zwolle, Diaconessenhuis, Meppel - 11/02/04
Binnen de maatschap Urologie Zwolle-Meppel ontstaat aan het einde van dit jaar (2004) een vacature door de pensionering van drs. N.J.W. van Baasbank.
De vakgroep bestaat nu uit zes urologen en drie arts-assistenten, waarvan twee in opleiding tot uroloog. De Urologen zijn werkzaam in de Isala-klinieken te Zwolle en het Diaconessenhuis in Meppel.

De Isala-klinieken te Zwolle behoort tot een van de zestien Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen en is met zijn 6000 medewerkers en bijna 1100 bedden het grootste niet-academische ziekenhuis van Nederland. De instelling kent twee ziekenhuislocaties in Zwolle (Weezenlanden en Sophia).
Het Diaconessenhuis in Meppel is een modern streekziekenhuis voor de bevolking van Zuidwest-Drenthe, Noordwest-Overijssel en Zuidoost-Friesland. Het ziekenhuis bestaat sinds 1937 en heeft 330 bedden.

De vakgroep Urologie heeft in deze regio een belangrijke functie met betrekking tot de kinderurologie. Het ontstaan van het Incontinentiecentrum Meppel voor kinderen en adolescenten is hier een duidelijk voorbeeld van. Wij zoeken derhalve een enthousiaste en communicatieve collega, die de algemene urologie kan uitoefenen met als aandachtsgebied kinderurologie.
Bovendien verwachten wij actieve participatie in de opleiding tot uroloog en het onderwijs aan co-assistenten. Van de kandidaat wordt verder verwacht, dat hij zich actief inzet in bestuurlijke en managementtaken en overige activiteiten van de medische staf.

Inlichtingen kunnen worden gewonnen bij:
W.H. Hirdes, voorzitter maatschap urologie
J.W. van Capelle, opleider
Beide zijn bereikbaar via het secretariaat urologie, tel 038-4242740 of 038-425519

Waterlandziekenhuis, Purmerend - 07/02/04
Het Waterlandziekenhuis in Purmerend is een modern ziekenhuis met ruim 1.150 medewerkers en vrijwel alle medisch specialismen. Het ziekenhuis heeft een capaciteit van 347 bedden en biedt jaarlijks zorg aan 10.000 opgenomen patiënten en 150.000 poliklinische patiënten uit de regio Waterland. De ziekenhuisorganisatie heeft een actieve rol in het netwerk van zorgaanbieders, is aanspreekbaar op goede kwaliteit en realiseert de zorg op integere, transparante en innovatieve wijze. Wegens uitbreiding van activiteiten zoekt de maatschap Urologie op korte termijn een

uroloog m/v (voor 0,8 -1,0 fte)

De urologie wordt in het Waterlandziekenhuis breed uitgeoefend door W.B. Ríer en H.J. Ubels, urologen. De maatschap zal haar urologische activiteiten ook uitbreiden tot het Behandelcentrum Waterland-Oost in Volendam. De weekenddiensten binnen de regio worden in samenwerking tussen de maatschappen Urologie van het Waterlandziekenhuis en het Zaans Medisch Centrum De Heel uitgevoerd.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste uroloog die het vak in de volle breedte wil uitoefenen. Belangstelling voor c.q. bereidheid tot verdere ontwikkeling van de laparoscopisch-urologische chirurgie in het Waterlandziekenhuis strekt tot aanbeveling. Toetreding tot de maatschap zal plaatsvinden volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Heeft u interesse? Bel dan voor meer informatie met de heer W.B. Rier, telefoon (0299) 45 75 82, de heer H.J. Ubels, telefoon (0299) 45 75 81, of met mevrouw drs. J. Schraverus, voorzitter Raad van Bestuur, telefoon (0299) 45 72 01. Uw sollicitatie, voorzien van c.v., kunt u binnen drie weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan mevrouw drs. J. Schraverus, Postbus 250, 1440 AG Purmerend, of per e-mail versturen naar directie@wlz.nl

Nederlandse Vereniging voor Urologie, Utrecht - 10/01/04

KANDIDATEN M/V
0PLEIDINGSPLAATS UROL0GIE IN 2007

De Nederlandse Vereniging voor Urologie nodigt jaarlijks kandidaten uit te solliciteren naar een opleidingsplaats urologie, ditmaal voor het jaar 2007. Aan de opleiding urologie zal een tweejarige vooropleiding algemene heelkunde voorafgaan, aan te vangen per 1 januari 2005.
De inschrijving voor deelname aan de selectieprocedure is mogelijk tot 1 maart 2004. Kandidaten dienen voor 28 mei 2004 het basis-artsexamen met goed gevolg te hebben afgelegd.
Aanmelding dient schriftelijk te geschieden bij het Bureau van de Nederlandse Vereniging voor Urologie. Het inschrijfformulier en uitgebreide informatie over de procedure zullen u vervolgens worden toegezonden.

Inlichtingen:
Bureau NVU
Postbus 20078
3502 LB Utrecht
Tel. (030) 282 3811/218
Fax (030) 280 4741
E-mail nvu@xs4all.nl

Universitair Medisch Centrum St. Radboud, Nijmegen - 17/12/03
De afdeling Urologie van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nederland neemt zowel nationaal als internationaal een vooraanstaande positie in. Zowel op het gebied van de patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs wordt steeds het hoogste niveau nagestreefd. Aan dit streven wordt invulling gegeven door het ontwikkelen en toepassen van nieuwe technieken en behandelingsvormen van urologische patiënten. Patiëntgebonden en fundamenteel onderzoek vormen de basis voor de urologische topzorg. Om deze topzorg te behouden en verder uit te bouwen is de afdeling Urologie in pijlers verdeeld, te weten Oncologische Urologie, Kinderurologie, Functionele Urologie, Andrologische Urologie en Minimaal Invasieve en Laparoscopische Urologie.
Voor twee van deze pijlers zoeken wij op korte termijn 2 enthousiaste urologen (m/v) voor de functies van:

Fellow Minimaal Invasieve Urologie en Laparoscopie (fulltime, m/v)

De beoogde kandidaat heeft aantoonbare affiniteit met het deelgebied van de Minimaal Invasieve Urologie. De functie-inhoud behelst alle facetten van de Minimaal Invasieve Urologie en Laparoscopie, zoals: steenbehandeling, minimaal invasieve procedures BPH, laparoscopische (donor)nefrectomie, prostatectomie etc. Mogelijkheden tot promotie aanwezig. De aanstelling is fulltime voor de duur van minimaal 2 jaar. De honorering is volgens de zgn. UMS schalen. Indien u interesse heeft in deze baan, gelieve contact op te nemen met: Dr. P.F.A. Mulders of Drs. B.C. Knipscheer (tel. 024-3610871).

Fellow Functionele Urologie (fulltime, m/v)

De beoogde kandidaat heeft aantoonbare affiniteit met het deelgebied van de Functionele Urologie. De functie-inhoud behelst alle facetten van de Functionele Urologie, zoals het draaien van poliklinische spreekuren, het zelfstandig of onder supervisie uitvoeren van operatieve ingrepen en het doen van wetenschappelijk onderzoek. Tevens zal de fellow betrokken zijn bij de zogenaamde Mannenkliniek. Getoonde interesse middels publicaties op het gebied van de Functionele Urologie of Andrologische Urologie strekken tot aanbeveling. Mogelijkheden tot promotie zijn aanwezig. De aanstelling is fulltime voor de duur van 3 jaar. De honorering is volgens de zgn. UMS schalen.

Indien u interesse heeft in deze baan, gelieve contact op te nemen met: Dr. B.L.H. Bemelmans of Dr. E.J.H. Meuleman (tel. 024-3616712).
Uw schriftelijke sollicitatie kunt u vergezeld van uw curriculum vitae toesturen aan:
Mevrouw Drs. T. van Bohemen, personeelsfunctionaris CSS/2
Tel. : 024-3613859
E-mail adres : sollicitatie@css2bb.umcn.nl.
Postadres :
Universitair Medisch Centrum St. Radboud
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen

Catharina Ziekenhuis, Eindhoven - 12/12/03
Geavanceerde techniek & hoogwaardige zorg
Het Catharina-ziekenhuis is één van de 18 Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) in Nederland. Het ziekenhuis heeft innovatie en kwaliteit hoog in het vaandel staan en streeft bewust naar een inspirerende en richtinggevende rol in de gezondheidszorg.
De aanwezige kennis en kunde wordt graag met anderen gedeeld. Zowel op medisch vlak als binnen de verpleegkundige en paramedische professie. Interesse in een baan in het Catharine-ziekenhuis? Het arbeidsvoorwaadenpakket wordt in overleg samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan werktijden, kinderopvang en doorgroeimogelijkheden.

Per 1 januari 2004 ontstaat op de afdeling Urologie een vacature voor een

AGNIO Urologie

De Maatschap Urologie heeft binnen het cluster met Maastricht en Heerlen een opleidingsbevoegdheid sinds 1997. Het betreft hier een aanstelling voor bepaalde tijd waarna de mogelijkheid bestaat om na gebleken geschiktheid door te stromen in de opleiding tot uroloog.

Informatie
Nadere inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij de leden van de maatschap, tel. (040) 239 70 80.

Sollicitatie
Uw schriftelijke sollicitatie, vergezeld van curriculum vitae, kunt u binnen drie weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan mevr. I. Trommelen van de dienst Personeel & Organisatie.

Catharina-ziekenhuis, Michelangelolaan 2, Postbus 1350, 5602 ZA Eindhoven, tel.: (040) 239 9111.

VieCuri, Venlo/Venray - 20/10/03
VieCuri, Medisch Centrum voor Noord-Limburg is een algemeen opleidingsziekenhuis met locaties in Venlo en Venray en een verzorgingsgebied van ongeveer 280.000 inwoners. Patiënten uit de regio Noord-Limburg kunnen er voor vrijwel alle specialismen terecht. Binnen VieCuri zetten 133 specialisten met gemiddeld 39 arts-assistenten, ruim 2500 medewerkers en een groot aantal vrijwilligers zich in voor een kwalitatief goede behandeling, verzorging en begeleiding van de patiënten. De ziekenhuisorganisatie beschikt over 569 bedden, waarvan 481 op de locatie Venlo en 88 op de locatie Venray. Zowel in de directe patiëntenzorg als de ondersteunende dienstverlening staat het patiëntgericht handelen voorop.

Omdat één van onze urologen, de heer J.C. Scheepers gezien zijn leeftijd zal terugtreden uit de praktijk, ontstaat per 1 januari 2004 binnen de maatschap Urologie van VieCuri een vacature voor een

3e UROLOOG (m/v)

Wij zoeken een enthousiaste allround collega, die het vak in de volle omvang wil uitoefenen. Van de nieuwe collega wordt tevens een actieve participatie in de activiteiten van medische staf en management verwacht. De maatschap bestaat uit 3 urologen, die hun praktijk uitoefenen op beide locaties van VieCuri. Voor de weekenddiensten wordt samengewerkt met de collegae van het St. Laurentius Ziekenhuis Roermond.
De praktijk wordt in vrije vestiging uitgeoefend, praktijkoverdracht geschiedt conform de richtlijnen van de OMS. Voor meer informatie kunt U contact opnemen met een van de urologen van de maatschap, de heren R.B.C.B. Lewicz, A.H.P. Meier en/of J.C. Scheepers (telefoon 077-3205270) en/of met de heer Drs. P.J.H. van Dreumel, voorzitter Raad van Bestuur (telefoon 077-3206500).
Een schriftelijke reactie kunt U binnen drie weken na verschijnen van deze publicatie richten aan de Raad van Bestuur VieCuri, Medisch Centrum voor Noord-Limburg, Postbus 1926, 5900 BX Venlo.

Ziekenhuis Leyenburg, Den Haag - 30/08/03
Ziekenhuis Leyenburg is een topklinisch opleidingsziekenhuis in de Haagse Regio, waar bijna alle medische specialismen zijn vertegenwoordigd. Ons ziekenhuis bouwt volop aan de toekomst om continu topzorg te kunnen blijven leveren. Na jarenlange voorbereidingen zijn we op 1 juli jongstleden gestart met dotteren en de eerste openhartoperatie in ons ziekenhuis volgt begin september 2003. De fusiebesprekingen met het Juliana Kinderziekenhuis/Rode Kruis Ziekenhuis lopen voorspoedig. Samen bouwen aan de gezondheidszorg in Den Haag opent nieuwe mogelijkheden voor onze patiënten én onze medewerkers. Met de Sint Maartenskliniek in Nijmegen hebben we recent een intentieovereenkomst gesloten voor de start van een regionaal orthopedisch centrum voor Den Haag in 2005.

Binnen de maatschap urologie bestaat door de pensionering van dr. P.L. Venema een vacature voor een fulltime

Uroloog m/v

Vanwege de voorgenomen fusie van Ziekenhuis Leyenburg en Stichting Samenwerkende Ziekenhuizen Juliana Kinderziekenhuis / Rode Kruis Ziekenhuis, gaan de maatschappen urologie van beide ziekenhuizen per 1 juli 2004 fuseren. drs. F.M.J.A. Froeling, dr. M. Kiewiet de Jonge en dr. R.F. Kropman zullen met de nieuw te benoemen uroloog een maatschap vormen.
Door de schaalvergroting bestaat de mogelijkheid de specialisatie in deelgebieden van de urologie verder te ontwikkelen en uit te bouwen.

Binnen de maatschap urologie bestaat specialisatie op het gebied van de kinderurologie en de behandeling van incontinentie voor urine. Daarnaast worden er laparoscopische ingrepen verricht en wordt brachytherapie van het prostaatcarcinoom toegepast. Ook is er een sterke belangstelling voor seksuologie. De vakgroep heeft opleidingsbevoegdheid voor twee assistenten in affiliatie met het LUMC.

Wij zoeken een enthousiaste collega met specifieke belangstelling voor diagnostiek en behandeling van incontinentie voor urine en laparoscopische technieken. Bij voorkeur heeft u ook ervaring in laparoscopische technieken. Daarnaast bent u bereid een bijdrage te leveren aan de opleiding van arts-assistenten en co-assistenten.
Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de heer R. Treffers, arts, lid Raad van Bestuur, telefoon (070) 359 2653 of met dr. R.F. Kropman, medisch manager afdeling urologie, telefoon (070) 359 2534 of (070) 323 9770.
Uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae kunt u binnen vier weken richten aan de heer R. Treffers, arts, lid Raad van Bestuur, Postbus 40551, 2504 LN Den Haag. Vermeld bij uw sollicitatie vacaturenummer 2003-067 NTVG.

Ziekenhuis Amstelveen, Amstelveen - 10/08/03
Ziekenhuis Amstelveen is een middelgroot (250 bedden) algemeen ziekenhuis, waar nagenoeg alle denkbare specialismen vertegenwoordigd zijn. Het is een druk ziekenhuis, verantwoordelijk voor de klinisch medische zorg in de grote regio Amstelveen waar zo'n 130.000 mensen wonen.
De relatieve kleinschaligheid zorgt voor een prettige werksfeer met korte informele communicatielijnen, terwijl daarnaast in medisch-technisch opzicht veel mogelijk is. Er werken doorgaans zo'n tien AGNIO's op verschillende afdelingen van het ziekenhuis.

De vakgroepen Urologie en Orthopedie zoeken een

Arts-assistent (AGNIO)

die voor beide vakgroepen werkzaam zal zijn. Een full-time dienstverband volgens de voorwaarden van de VAD ligt voor de hand, maar werken in deeltijd is bespreekbaar.
De werkzaamheden bestaan deels uit afdelingswerk, maar al naar gelang de interesse van de kandida(a)t(e) is veel mogelijk. Zo zal ook regelmatig in een 1-op-1 basis samen met de specialist worden geopereerd en behoren ook poliklinische werkzaamheden tot de mogelijkheden. Daarnaast zal worden deelgenomen in het algemene dienstrooster van avond, nacht en weekenddiensten voor het gehele ziekenhuis.

Het dienstverband geldt in principe voor een half jaar met verlenging tot een jaar, maar ook hier is flexibiliteit regel. Vrijwel alle arts-assistenten zullen immers na hun dienstverband in het Ziekenhuis Amstelveen elders in opleiding komen, soms op zeer korte termijn - zo leert de recente ervaring.

In het geval u interesse heeft in een dynamische baan als AGNIO in het ziekenhuis Amstelveen, dan kunt u contact opnemen met J.W. Noordzij, uroloog, Ziekenhuis Amstelveen, Laan van de helende Meesters 8, Amstelveen. Telefoon: 020- 347 4747, pieper 1184. Of direct met de polikliniek urologie: 020-347 4091. Bellen gaat sneller dan schrijven, en dat curriculum vitae komt later wel.

Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, Nijmegen - 10/08/03
Met 653 bedden, ruim 2700 medewerkers en 27 medische specialismen is het CWZ een groot algemeen ziekenhuis. Het CWZ is een van de zestien Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen.

Per 1 januari 2004 ontstaat er door uitbreiding van de vakgroep een vacature voor een

uroloog

De vakgroep bestaat uit 3 urologen, een chef de clinique en 3 arts-assistenten en oefent het vakgebied in volle breedte uit.
Urologie heeft faciliteiten op de afdelingen kort verblijf en dagbehandeling en beschikt over 20 klinische bedden. Jaarlijks worden er 4800 nieuwe patiënten op de polikliniek gezien en vinden er 1100 dagbehandelingen en 900 klinische opnamen plaats. Er bestaat een constructieve samenwerking met andere specialismen, wat af te lezen is uit deelname aan diverse multidisciplinaire werkgroepen. De vakgroep urologie participeert in de urologische opleiding in het cluster Nijmegen. Ook bestaat er een nauw samenwerkingsverband met het research laboratorium van het UMC St. Radboud en wordt er deelgenomen aan klinisch wetenschappelijk onderzoek.
Wij zoeken een betrokken en communicatieve collega met aantoonbare ervaring in de laparoscopische urologische chirurgie en de ambitie deze techniek verder te ontwikkelen. Bovendien verwachten wij een enthousiaste participatie in het perifere deel van de opleiding tot uroloog en het onderwijs aan co-assistenten. Een afgerond promotieonderzoek strekt tot aanbeveling. Daarnaast zet u zich graag in voor de organisatorische kant van de afdeling urologie, kwaliteitsprojecten, bestuurlijke- en managementtaken en overige activiteiten van de medische staf van het ziekenhuis.

Toetreding tot de vakgroep zal plaatsvinden conform de regeling dienstverband van het CWZ.

Meer informatie bij de urologen R.FL.M. Corten, H.F.M. Karthaus en H. Vergunst, telefoon (024) 365 88 31 of de heer C. van Dun, hoofd zorgdienst chirurgische specialismen, telefoon (024) 365 89 01.

Interesse?
Uw sollicitatiebrief met curriculum vitae kunt u sturen naar het CWZ t.a.v. de heer J. Beckers, P&O-adviseur chirurgische specialismen, postbus 9015, 6500 GS Nijmegen, of per mail: werving@cwz.nl. Uw brief met CV ontvangen wij graag uiterlijk 1 september a.s. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 september 2003 vanaf 17.00 uur.

St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein - 30/07/03
Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein is een groot modern algemeen ziekenhuis met een medische staf van circa 145 leden, waarin bijna alle specialismen, deels met een boven regionale functie, vertegenwoordigd zijn. Er is een groot aantal specialistische opleidingen. Het ziekenhuis heeft 584 bedden.
Mesos Medisch Centrum bestaat uit de locaties Mesos Oudenrijn en Mesos Overvecht, en Mesos Diabetes Centrum Bilthoven. Mesos Medisch Centrum heeft een medische staf van 110 leden en beschikt over 529 bedden. Het St. Antonius Ziekenhuis en Mesos Medisch Centrum werken nauw samen in één concern: de AntoniusMesosGroep.

Wegens toenemende vraag naar urologische zorg is er bij de maatschap urologie per 1 januari 2004 een vacature voor een

Uroloog (m/v)

die het vak in de volle breedte fulltime wil uitoefenen De maatschap bestaat uit de urologen R.Th. Bijleveld, A.A.G.M. Giesbers en dr. P.L.M. Vijverberg. De maatschap verzorgt ook de urologie in het Hofpoort Ziekenhuis te Woerden.

Binnen het SUWU (Samenwerkingsverband Urologen Westelijk Utrecht) wordt nauw samengewerkt met de maatschap urologie van het Mesos Medisch Centrum te Utrecht. Deze samenwerking is vastgelegd in een samenwerkingscontract. Het ligt in de bedoeling per 01-01-2005 te komen tot een volledige fusie, waardoor een maatschap van zeven urologen zal ontstaan.
Thans worden de weekenddiensten binnen de regio gezamenlijk verzorgd door een groep van negen urologen.

Binnen de maatschap staat verbetering van de kwaliteit van de urologische zorg centraal, waarbij sprake is van een verdeling van aandachtsgebieden.
De intentie is om vanaf 2005 actief te participeren in de opleiding urologie binnen het cluster Utrecht.

Gezocht wordt naar een enthousiaste uroloog die het vak in de volle breedte wil uitoefenen en bereid is zich verder te bekwamen in een der deelgebieden van de urologie. Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij bereid is te participeren in onderzoek en opleiding. Aantoonbare wetenschappelijke belangstelling, bij voorkeur in de vorm van een proefschrift of een nog lopend promotieonderzoek, strekt tot aanbeveling.

Toetreding tot de maatschap zal plaatsvinden volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Aanvullende informatie kan telefonisch worden verkregen bij de leden van de maatschap, telefoon (030) 609 2016, of bij de heer J.E. Landheer, Raad van Bestuur, telefoon (030) 609 27 28.

Uw schriftelijke sollicitatie, vergezeld van uw curriculum vitae en lijst met publicaties, kunt u binnen vier weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan de Raad van Bestuur van het St Antonius Ziekenhuis, t.a.v. de heer J.E. Landheer, Postbus 2500, 3430 EM Nieuwegein.

Erasmus MC, Rotterdam - 26/07/03
Het Erasmus MC is het meest veelzijdige universitair medisch centrum van Nederland. Waar onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg zijn samengebracht. Waar gewerkt wordt in de geest van samen denken en vooral: samen doen. Met de ambities die bij het Erasmus MC passen. Beter worden.

Handen uit de mouwen

Uroloog

U bent een uroloog met klinische en academische belangstelling op het gebied van de non-invasieve en endoscopische urologie, de functionele en reconstructieve urologie en de steenpathologie. Voor inlichtingen: prof. dr. C.H. Bangma, telefoon 010 - 463 36 07.

SOLLICITATIE De volledige vacatureteksten zijn te vinden op www.erasmusmc.nl/werken. Uw schriftelijke sollicitatie kunt u binnen 3 weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan Erasmus MC, t.a.v. mw. drs. M. Went, P&O-adviseur cluster 12, Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam.

Meander Medisch Centrum, Amersfoort/Baarn - 28/06/03
MEANDER, EEN NIEUW MEDISCH CENTRUM... Meander Medisch Centrum is ontstaan uit een fusie tussen Medisch Centrum Molendael en Ziekenhuis Eemland. Zo'n 200 medisch specialisten, ruim 3000 professionele medewerkers en talloze vrijwilligers staan samen garant voor uitstekende ziekenhuiszorg. We leveren die zorg op vier locaties in Amersfoort, Baarn en Soest. We werken daarbij nauw samen met onder meer huisartsen, verpleeg- en verzorgingshuizen en de regionale zorgverzekeraar. ...MET GEZONDE AMBITIES We willen een laagdrempelige, patiëntgerichte organisatie zijn en stellen ons open voor overleg met alle betrokkenen. Want we hebben immers geen andere dan medische geheimen. We hebben de ambitie om in samenwerking met het UMC Utrecht, onze rol als opleidingsziekenhuis verder uit te bouwen. Zo kunnen we onze patiënten specialistische behandelingen aanbieden die steeds geënt zijn op de laatste ontwikkelingen in de medische wetenschap en technologie. Een ambitie die ons verplicht voortdurend te investeren in de kwaliteit en deskundigheid van onze medewerkers. De wens steeds te vernieuwen geldt niet alleen voor onze werkwijze; in 2008 staat er een nieuwe Amersfoortse vestiging van ons ziekenhuis aan de Maatweg. Kortom, we werken hard aan de toekomst van de zorg in onze regio. Ook u kunt aan die toekomst meebouwen!

De vakgroep Urologie van Meander Medisch Centrum oefent het vak uit in de volle breedte. Ook laparoscopie, met inbegrip van de laparoscopische tumornefrectomie behoort tot het therapeutisch arsenaal. Dit zullen we de komende tijd verder ontwikkelen. Binnen onze maatschap zijn momenteel vier urologen werkzaam. Wij bieden klinische en poliklinische zorg op locatie Lichtenberg in Amersfoort. In Baarn bieden we ieder een dagdeel per week poliklinische zorg en doen we kleine verrichtingen.
In verband met uitbreiding van de praktijk bestaat er binnen de maatschap Urologie een vacature voor een allround

uroloog m/v

Van onze nieuwe collega verwachten we veel enthousiasme voor het vak, een flexibele instelling en goede communicatieve eigenschappen. U participeert in het onderwijs aan coassistenten. Ook managementtaken en stafactiviteiten behoren tot uw werkterrein.
Toetreding tot de maatschap vindt plaats volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de urologen N.P.H. van Adrichem, P. Dom, dr. A. Kooistra en P. Vos, allen te bereiken via telefoonnummer (033) 422 23 45. Ook kunt u contact opnemen met mevrouw C.J.W. Hirschler-Schulte, lid van de Raad van Bestuur, telefoon (033) 422 20 06. Uw schriftelijke sollicitatie kunt u tot 14 dagen na verschijnen van deze advertentie richten aan: Raad van Bestuur Meander Medisch Centrum, t.a.v. mevrouw C.J.W. Hirschler-Schulte, Postbus 1502, 3800 BM Amersfoort.
Ook kandidaten die hun opleiding eind 2003 afronden, nodigen wij uit te reageren.

Reinier de Graaf Groep, Delft - 21/06/03
De Reinier de Graaf Groep is een groot algemeen ziekenhuis dat zich richt op de inwoners van Delft, het Westland, Voorburg, Rijswijk, Den Haag-zuidoost en de plaatsen Pijnacker en Nootdorp, een gebied waar ruim 400.000 mensen wonen en werken. Tot de Reinier de Graaf Groep behoren het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, het Diaconessenhuis Voorburg en het Behandelcentrum Westland in Naaldwijk. Over dertig specialismen verspreid zijn hier ruim 150 medisch specialisten werkzaam. Binnen de Reinier de Graaf Groep is sprake van integraal en duaal management. Dat wil zeggen dat medisch specialisten en managers samen verantwoordelijkheid dragen voor het goed functioneren van (een deel van) de organisatie. De Reinier de Graaf Groep is een van de 16 leden van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) en streeft met succes naar nationale en internationale erkenning voor het door haar gevoerde kwaliteitsbeleid.

De maatschap urologie van de Reinier de Graaf Groep bestaat uit vijf urologen die in alle locaties van de Reinier de Graaf Groep werkzaam zijn. In verband met vertrek van een van de leden van de Maatschap door onvoorziene persoonlijke omstandigheden is er per direct plaats voor

Uroloog m/v

Van de kandidaten wordt, naast een goede vakbekwaamheid, verwacht dat zij:

 • Het vak in zijn volle omvang beheersen maar iedere subspecialisatie strekt tot aanbeveling;
 • Beschikken over goede contactuele en sociale eigenschappen, waarbij het kunnen werken in een team belangrijk is;
 • Bereid zijn locatie overschrijdende werkzaamheden te verrichten;
 • Bereid zijn actiefdeel te nemen aan organisatorische taken binnen de afdeling urologie maar ook aan kwaliteitsprojecten, bestuurlijke- en managementtaken en overige activiteiten van (de medische stafvan) het ziekenhuis.
Toetreding tot de maatschap zal gebeuren volgens de richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten. Ook zij die binnen afzienbare tijd de opleiding afronden, worden uitgenodigd te solliciteren. Ook het invullen van een parttime functie behoort tot de mogelijkheden.

Informatie
Informatie over de functie kunt u inwinnen bij de maatschap urologie, de heer J.F.A.T. Bogdanowicz, de heer J. van der Hoeven, de heer R.J. Tegelaar, de heer J.G. de Wall, telefoon 015-2604113 en bij de heer ir. L. Touwen, algemeen directeur, telefoon 015-2603881.
Voor meer informatie over de Reinier de Graaf Groep kunt u onze website raadplegen: www.rdgg.nl
Uw brief met curriculum vitae ontvangen wij graag binnen 3 weken. U kunt uw sollicitatiebrief richten aan ir. L. Touwen, algemeen directeur, Reinier de Graaf Groep, postbus 5011, 2600 GA Delft. Solliciteren per e-mail kan 00k. Het adres is: sollicitatie@rdgg.nl.

Sint Franciscus Gasthuis, Rotterdam - 21/06/03
Al ruim een eeuw neemt het Sint Franciscus Gasthuis (SFG) een belangrijke en gewaardeerde plaats in op de kaart van Rotterdam. Het SFG streek voortdurend naar zichtbaar betere zorg, opleidingen en een prettig werkklimaat. Om dit te bereiken is het SFG continu in ontwikkeling onder het motto: 'zichtbaar naar beter'. Nu en in de toekomst.

In verband met uitbreiding van de maatschap bestaat per 1 januari 2004 een vacature voor een

uroloog m/v (o,8 fte)

die in maatschapsverband met de urologen Dr. J.H.M. Blom, E.R. Boevé, I.L. Lie, D.L. Liem, F. van Meenen en H.J.R.R. de Puysseleyr de praktijk zal uitoefenen.
De maatschap urologie is verantwoordelijk voor de urologische zorg in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam en het Vlietland Ziekenhuis te Schiedam en Vlaardingen. Maatschapsvorming met de uroloog van het Havenziekenhuis te Rotterdam is in voorbereiding. Vrijwel alle urologische ingrepen worden verricht.
De afdeling urologie van het Sint Franciscus Gasthuis participeert in de urologische opleiding in het cluster Rotterdam.

Van de nieuwe collega wordt verwacht dat hij/zij alle aspecten van de urologie beheerst. Ervaring met laparoscopische technieken strekt tot aanbeveling. Affiniteit tot en ervaring met wetenschappelijk onderzoek worden verwacht.
Bij de selectie is een vacaturecommissie uit de medische staf van het Sint Franciscus Gasthuis betrokken.

Informatie kan worden verkregen bij Dr. J.H.M. Blom en E.R. Boevé, telefoonnummer 010 - 4616257 en bij de voorzitter van de Raad van Bestuur Dr. P.L. Batenburg, telefoonnummer 010 - 4616003.
Uw schriftelijke reactie kunt u voor 14 juli 2003 richten aan de stafafdeling Personeel & Organisatie van het Sint Franciscus Gasthuis, postbus 10900, 3004 BA Rotterdam. Of kijk op www.sfg.nl.

St. Radboud, Academisch Ziekenhuis, Nijmegen - 14/06/03
Universitair Medisch Centrum St Radboud omvat het academisch ziekenhuis en de faculteit der medische wetenschappen. UMC St Radboud is een topkenniscentrum in de gezondheidszorg van internationaal niveau, verbonden met de Katholieke Universiteit Nijmegen. Achtduizend medewerkers werken aan onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg. Hun betrokkenheid en professionaliteit bepalen de eigen koers en het karakter van UMC St Radboud. Samen met Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en GGZ wordt gebouwd aan de campus Heijendaal in het groene hart van Nijmegen. Stapsgewijs tot 2009 verrijzen prachtige locaties die nauw aan elkaarzijn gekoppeld.
Binnen UMC St Radboud Nijmegen staat de zorg voor patiënten voorop. Maar daar blijft het niet bij. Wetenschappelijk onderzoek ter onderbouwing van de patiëntenzorg is in het UMC St Radboud nooit ver van het bed verwijderd. Ons streven daarbij is om topreferente patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs steeds beter te realiseren. Bent u op zoek naar een functie in een academische omgeving? Dan is de vacature binnen de afdeling Urologie CSS/2 wellicht iets voor u.

Wij zijn 0p zoek naar een

arts-assistent in opleiding Urologie

die de chirurgische vooropleiding heeft gevolgd. Ook een arts-assistent niet in opleiding 0f een arts-assistent, in opleiding voor een chirurgisch specialisme, die na de vooropleiding de overstap wil maken naar de opleiding Urologie, kan solliciteren.

Uw werkzaamheden liggen 0p het gebied van de patiëntenzorg, zowel in de pre- als in postoperatieve fase, als tijdens het assisteren bij operaties. Bij gebleken geschiktheid behoort een opleidingplaats Urologie tot de mogelijkheden. Om deze functie goed te kunnen vervullen dient u in het bezit te zijn van een artsdiploma. Wij bieden een arts-assistent in opleiding een aanstelling van 46 uur per week voor de duur van de opleiding. Een arts-assistent niet in opleiding krijgt een aanstelling voor de duur van 1 jaar. Het salaris bedraagt maximaal EUR 3.828 bruto per maand (schaal 11A)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dr. Heesakkers of prof. dr. F. Witjes, telefoon 024-36139 20. Uw schriftelijke sollicitatie kunt u binnen veertien dagen na het verschijnen van deze advertentie richten aan mevrouw drs. T. van Bohemen, personeelsadviseur, UMC St Radboud, 970 CSS/2, Postbus 9101, 6500 HB Nijmegen met vermelding van code P-05068 0p brief en envelop. Solliciteren per e-mail kan ook: sollicitatie@css2bb.umcn.nl

Atrium Medisch Centrum, Heerlen - 19/04/03
De drie ziekenhuizen in de fraaie euregio Oostelijk Zuid-Limburg zijn gefuseerd tot één krachtige, nieuwe organisatie: Atrium medisch centrum. Op drie locaties, te Heerlen, Brunssum en Kerkrade, wordt op vernieuwende wijze vorm gegeven aan de patiëntenzorg. Atrium MC is een groot algemeen ziekenhuis én het grootste perifere opleidingsziekenhuis voor medisch specialisten in Nederland. Het heeft een erkenning voor 1.171 bedden, een medische staf van 180 leden en circa 150 arts-assistenten. Atrium MC maakt deel uit van de Stichting Gezondheidszorg Oostelijk Zuid-Limburg. Deze biedt behalve patiéntgerichte ziekenhuiszorg ook ouderenzorg. Met 4.200 medewerkers is de stichting één van de grotere werkgevers in de regio.

Binnen de maatschap Urologie ontstaat met onmiddellijke ingang een vacature voor een chef de clinique

Functie-informatie
De maatschap Urologie functioneert op drie locaties en heeft een opleidingscapaciteit voor 3 arts-assistenten. De opleiding tot uroloog is één van de erkende opleidingen verbonden aan het ziekenhuis.

Functie-eisen

 • goede contactuele en dienstverlenende eigenschappen; bereidheid tot medewerking aan de opleiding van coassistenten;
 • belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek. Arbeidsvoorwaarden Arbeidsvoorwaarden conform CAO-ziekenhuizen.
Salaris
overeenkomstig FWG-functiegroep 70 (min. € 3.318 en max. € 5.178 bruto per mnd) bij een 36-urige werkweek.

Inlichtingen
Inlichtingen worden verstrekt door opleider urologie dr. K. Delaere, (045) 57 66426. Schriftelijke sollicitaties kunt u binnen twee weken richten aan Bureau Onderwijs, t.a.v. mevr. P. Geelen of mevr. A. Körver. Vermeld in de linkerbovenhoek van uw brief vacaturenummer AA-03070.
Atrium Medisch Centrum, Postbus 4446, 6401 CX Heerlen.

Schwarz Pharma, Monheim, Duitsland - 29/03/03
SCHWARZ PHARMA is a listed company with 3,800 employees worldwide. In 2003 the turnover will reach probably more than €1 billion. We develop and market innovative patented medications for cardiac and circulatory indications, CNS and urology. The hallmarks of our farm are innovation, teamwork and globality. You will find that we have a convincing strategy as welt as plenty of space for individual empowerment.

Our research organisation SCHWARZ BIOSCIENCES operates with 350 research staff at our Monheim/Germany and Raleigh/USA sites.
Join us now as

Urologist f/m

You are responsible for all medically-scientific aspects of the Clinical development plan. Together with an international team you care for multinational clinical studies and provide the appropriate evaluations of the study results.
Beyond that you are responsible for the contact to important international opinion leaders.
You fit best into our team, if you have as a doctor of medicine in urology at least three-year clinical experienee and practical experiences in diagnosis and treatment of incontinence. Ideally you have already collaborated in the execution of clinical studies.
Because of the internationality of the task you need good knowledge of English in word and writing. Your office wilt be at our location in Monheim.

Did we excite your curiosity? Then we look forward to your application documents. Kindly send them to us preferably on-line (www.schwarzpharma-jobs.com) and due to possible international interviewer in English language.

For further information please contact Dr. Johannes Wankum (tel. +49 (0)2173-48-1332), Human Resources Department, Alfred Nobel Strasse 10, 40789 Monheim, Germany Schwarz Pharma is an equal opportunities employer.

Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem - 01/03/03
Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is een modern en goed geoutilleerd centrum-ziekenhuis met 448 bedden en 1500 medewerkers waarin bijna alle specialismen aanwezig zijn. In het ziekenhuis is een goed samenwerkingsklimaat en er zijn opleidingen voor interne geneeskunde, de klinische psychologie en de tropenopleiding heelkunde. Tevens zijn er in affiliatie met de K.U. Nijmegen co-schappen voor diverse vakken. Ons ziekenhuis ligt in de Achterhoek in een zeer goede woonomgeving. Meer informatie over het Slingeland Ziekenhuis kunt u vinden op internet: www.slingeland.nl.

In verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van drs. T.I. Tan bestaat er binnen de maatschap urologie in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem per 1 oktober 2003 een vacature voor een

Uroloogm/v

De urologie wordt in zijn volle breedte uitgeoefend in een maatschapsverband met de heer A.D.H. Geboers. Van de kandidaat wordt een brede belangstelling verwacht voor de algehele urologie en de bereidheid om te participeren in de opleiding van co-assistenten. Speciale interesse en eventueel ervaring in laparoscopische en oncologische urologie strekt tot aanbeveling. Collegae die binnenkort de opleiding hopen te voltooien, nodigen wij eveneens uit om te solliciteren.

De maatschap urologie in het Slingeland Ziekenhuis bestaat uit 2 personen. Er is een samenwerkingsverband met afspraken over de verdeling van weekenddiensten met de collegae uit het Beatrix Ziekenhuis te Winterswijk.
De maatschap maakt deel uit van de stafmaatschap vrijgevestigd specialisten van het Slingeland Ziekenhuis. Toetreding tot de maatschap zal plaatsvinden conform de richtlijnen van de Orde voor Medisch Specialisten.

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met de heer A.D.H. Geboers, uroloog, telefoon (0314) 32 95 72 en de heer M.RL.M. van Woensel, directeur medische zaken, telefoon (0314) 32 91 64.

Uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae kunt u tot drie weken na het verschijnen van dit blad richten aan de heer M.RL.M. van Woensel, directeur medische zaken van het Slingeland Ziekenhuis, postbus 169, 7000 AD Doetinchem.

KANDIDATEN M/V VOOR EEN OPLEIDINGSPLAATS UROLOGIE IN 2006 - 04/01/03
De Nederlandse Vereniging voor Urologie nodigt jaarlijks kandidaten uit te solliciteren naar een opleidingsplaats urologie, ditmaal voor het jaar 2006. Aan de opleiding urologie zal een tweejarige vooropleiding algemene heelkunde voorafgaan, aan te vangen per 1 januari 2004.
De inschrijving voor deelname aan de selectieprocedure is mogelijk tot 1 maart 2003. Kandidaten dienen vóór 15 april 2003 het basis-artsexamen met goed gevolg te hebben afgelegd. Aanmelding dient schriftelijk te geschieden bij het Bureau van de Nederlandse Vereniging voor Urologie.
Het inschrijfformulier en uitgebreide informatie over de procedure zullen u vervolgens worden toegezonden. Inlichtingen: Bureau NVU, Postbus 20061, 3502 LB Utrecht, Tel. 030 2823811/218, Fax. 030 2804741, email nvu@xs4all.nl
Gemini Ziekenhuis, Den Helder - 04/01/03
Tussen de Noordzee en de Waddenzee ligt het Gemini Ziekenhuis. Met 310 bedden en ruim 1000 medewerkers vormt het een solide en evenwichtige bron van medische voorzieningen, gericht op de kop van NoordHolland en Texel. De sfeer is persoonlijk en open. Onder het motto `Goed zijn is samen beter worden' loopt een organisatie, ontwikkelingstraject, De visie voor de komende jaren is vastgelegd in een strategisch ziekenhuisplan. Het Gemini Ziekenhuis streeft naar het leveren van hoogwaardige dienstverlening vanuit een efficiënte organisatie met medewerkers die klantgericht, flexibel en communicatief zijn ingesteld.

De medische staf van het Gemini Ziekenhuis bestaat uit 56 specialisten, verdeeld over 21 specialismen. Deze staf draagt de verantwoordelijkheid voor het bevorderen van een optimale geneeskundige verzorging van de patiënten. Ook behartigt de medische staf de functionele belangen van haar leden.
Wegens uitbreiding in de maatschap Chirurgie en Urologie is er een vacature ontstaan voor een

TWEEDE UROLOOG m/v 70%

Vraag & aanbod
In dit kader wordt gezocht naar een uroloog die in staat is het specialisme in volle omvang uit te oefenen. Ook kandidaten die binnenkort de opleiding afronden worden uitgenodigd te reageren. Kwaliteitsgericht denken en normering hiervan vindt plaats binnen een eigen beleidsplan. Samenwerking in teamverband voor optimale klantgerichtheid bij de incontinentiezorg is een speerpunt op de polikliniek, evenals de begeleiding van oncologische patiënten. Hierbij zijn zeer gemotiveerde urologie, verpleegkundigen een belangrijke factor. U beschikt over goede contactuele en sociale vaardigheden alsmede organisatorische kwaliteiten. Een actieve participatie in algemene en organisatorische taken binnen de medische staf is gewenst. De praktijkovername vindt plaats volgens de voorwaarden zoals vastgesteld door de medische staf en volgens de normen van de Orde van Medisch Specialisten. U zult participeren in het verband van de Vereniging van Vrijgevestigde Medisch Specialisten Kop van Noord-Holland (V.V.S.K.).

Informatie & sollicitatie
Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer O.K. Kísman, uroloog, telefoon (0223) 69 62 94, de heer W.W.J. Clarijs, chirurg, telefoon (0223) 69 65 37, of de heer drs. F.L.A. Korver MBA, Raad van Bestuur, met als aandachtsgebied Patiëntenzorg, telefoon (0223) 69 62 75.
Uw schriftelijke reactie kunt u, vergezeld van een curriculum vitae, binnen drie weken richten aan het Gemini Ziekenhuis, t.a.v. de heer drs. F.L.A. Korver MBA, Raad van Bestuur, Huisduinerweg 3, 1782 GZ Den Helder.

Mesos Medisch Centrum, Oudenrijn/Overvecht - 21/12/02
Mesos Medisch Centrum bestaat uit de ziekenhuizen Mesos Oudenrijn en Mesos Overvecht en het Diabetes Centrum Bilthoven. Mesos Medisch Centrum beschikt over 529 bedden.
De afdeling Psychiatrie op locatie Overvecht is een regionale voorziening met consultfuncties voor andere ziekenhuizen in de regio.
In het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn gaat Mesos een nieuw ziekenhuis bouwen. Er wordt niet alleen een nieuw gebouw neergezet, maar ook een heel nieuw concept in de gezondheidszorg. De patiënt staat hierin centraal en alle zorg- en behandelmogelijkheden zijn daaromheen georganiseerd. Binnen Mesos wordt nu al volop gebouwd aan dit nieuwe concept. Mesos Medisch Centrum werkt nauw samen met het St. Antonius Ziekenhuis, het Bartholomeus Gasthuis, Rusthuis de Wartburg, de Stichting Solij, de SHBU-zorgcentra en Thuiszorg Stad Utrecht in de Stichting Rhijnhuysen: het samenwerkingsverband voor zorgaanbieders in West-Utrecht.

Uroloog m/v voor 100%

De maatschap
In verband met het beëindigen van de praktijk van collega H.C. Carton ontstaat in Mesos Medisch Centrum per 1 februari 2003 een vacature voor een fulltime uroloog. De maatschap Urologie bestaat uit de heren K.W.H. Gisolf en A.R. Meyer en werkt op dit moment op twee locaties. Medio 2007 zal één nieuw ziekenhuis worden betrokken in Leidsche Rijn. Er is sprake van een vrije vestiging.
Met de maatschap Urologie van het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein wordt nauw samengewerkt. Dit is vastgelegd in een samenwerkingscontract. De vorming van een maatschap Urologie Mesos Medisch Centrum - St. Antonius Ziekenhuis is in voorbereiding.

Uw profiel
Wij zoeken een enthousiaste uroloog met goede contactuele eigenschappen. Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij de urologie in de volle breedte beoefent. De mogelijkheid bestaat om een eigen aandachtsgebied te ontwikkelen, waarbij belangstelling voor de kinderurologie tot aanbeveling strekt. Deelname aan activiteiten van stafbestuur en ziekenhuiscommissies wordt als vanzelfsprekend beschouwd.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer K.W.H. Gisolf, uroloog, telefoon (030) 295 37 93 of de heer A.G. Kloet, lid Raad van Bestuur, telefoon (030) 295 35 01.
Wilt u meer informatie over Mesos Medisch Centrum? Kijk dan op onze internetsite www.mesos.nl.

Sollicitaties
Uw schriftelijke sollicitatie kunt u, vergezeld van uw curriculum vitae, binnen 3 weken na het verschijnen van dit bericht, richten aan Mesos Medisch Centrum, t.a.v. de heer A.G. Kloet, lid Raad van Bestuur, Postbus 8605, 3503 RP Utrecht.

Nij Smellinghe, Drachten - 23/11/02
Nij Smellinghe is een dynamisch en financieel gezond ziekenhuis dat onlangs vrijwel geheel vernieuwd en gemoderniseerd is. Het ziekenhuis telt 339 bedden en een verzorgingsgebied van circa 110.000 mensen. Alle moderne mogelijkheden tot diagnostiek zijn aanwezig, waaronder een MRI en spiraal CT. Er is een sterke automatiseringsstructuur met een ziekenhuisbreed intranet en digitale beoordelingsmogelijkheden van radiodiagnostisch onderzoek op elke werkplek. In een zich vormend geÏntegreerd medisch bedrijf zijn de onderlinge verhoudingen binnen de medische staf met 75 specialisten, directie en andere medewerkers uitstekend. Samenwerking met anderen is een vanzelfsprekendheid. Er is een 24-uurs aanwezigheid van artsassistenten en is er een affiliatie met het Academisch Ziekenhuis en de Rijksuniversiteit Groningen.

Door het vertrek naar elders van een uroloog ontstaat per 1 mei 2003, of eventueel eerder, een vacature voor een allround:

Uroloog m/v

Als uroloog zorgt u samen met uw collega voor een groeiende patiëntenstroom. De urologie wordt in de volle breedte uitgeoefend en aandacht wordt geschonken aan innoverende technieken. Gewenst zijn dan ook een ruime chirurgische ervaring en belangstelling voor nieuwe ontwikkelingen. Interesse in urodynamica en incontinentie strekt tot aanbeveling.
Voor de diensten bestaat een samenwerking met de twee collegae uit Heerenveen. Verdere samenwerking zal binnen de regio op termijn worden uitgebouwd. Het ziekenhuis is geaffilieerd met het AZG voor de opleiding van co-assistenten. Wij verwachten dat u een bijdrage levert aan het werk van de medische staf en haar commissies en dat u actief participeert in commissies en projecten van de ziekenhuisorganisatie. Praktijkovername vindt plaats op basis van normen van de Orde van Medisch Specialisten.
Het ziekenhuis beschikt over een nieuw O. K. complex met 7 operatiekamers. Het beddenhuis is volledig gerenoveerd en in de komende jaren worden de poliklinieken geheel gerenoveerd.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen, ook kan een afspraak worden gemaakt om nader kennis te maken en een dag mee te lopen: S. Smorenburg, uroloog (0512) 58 88 88, privé: (050) 525 90 40.

Uw schriftelijke reactie kunt u vergezeld van een curriculum vitae binnen 3 weken na het verschijnen van deze advertentie richten aan:
Ziekenhuis Nij Smellinghe
t.a.v. dhr. C. Meer MBA directeur,
postbus 20200
9200 DA Drachten
e-mail: directie@nijsmellinghe.nl

Flevoziekenhuis, Almere - 02/11/02

Het Flevoziekenhuis biedt zorg aan de Almeerse bevolking, die momenteel meer dan 160.000 inwoners telt en toeneemt tot 180.000 in het jaar 2005. Het ziekenhuis groeit met deze bevolkingsaanwas mee. De voorbereidingen voor de eerste uitbreiding zijn in volle gang. Vrijwel alle gangbare specialismen zijn aanwezig. Teamwork en 'open communicatie zijn kenmerkend voor de manier waarop de ruim 1200 medewerkers met elkaar omgaan. Het ziekenhuis werkt samen met overige zorgaanbieders in Almere. Almere, gelegen aan het groene hart van de Randstad, staat bekend om de vele unieke woonmogelijkheden en uitstekende voorzieningen.

Binnen de maatschap van de vakgroep Urologie ontstaat een vacature voor een

3e UROLOOG (m/v) (deeltijd is bespreekbaar)

Wij zoeken een enthousiaste allround 2e collega-uroloog met goede communicatieve vaardigheden die vanuit een vanzelfsprekende interesse in de ontwikkelingen binnen het vakgebied de praktijk samen op een hoger plan wil brengen. Dit uit zich in een actieve deelname en bijdrage aan medische projecten maar ook op het gebied van de organisatie. Wij bieden een praktijk waarin de urologie in volle breedte wordt uitgeoefend. Daarnaast kenmerkt de instelling zich door een plezierige werksfeer in een jong, groeiend en geïntegreerd medisch specialistisch ziekenhuis. Opname in de maatschap geschiedt op basis van richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten.

Informatie

Informatie kunt u inwinnen bij de heer S.H.Oerlemans, uroloog, telefoon (036) 539 8718, of bij de heer B. van Aken, adjunct-directeur Zorg a.i., telefoon (036) 539 87 80. Uw schriftelijke sollicitatie, voorzien van curriculum vitae, kunt u tot 2 weken na verschijnen van deze advertentie richten aan het Flevoziekenhuis, t.a.v. de heer M.J. Ploeg, hoofd afdeling PO&O, Postbus 3005, 1300 EG Almere. E-mail: personeelsadministratie@flevoziekenhuis.nl

TweeSteden Ziekenhuis, Tilburg/Waalwijk - 01/10/02

Het TweeSteden Ziekenhuis, met vestigingen in Tilburg en Waalwijk, telt 575 bedden en heeft vrijwel alle basis- en deelspecialismen in huis. De adherentie van het totale verzorgingsgebied omvat ongeveer 190.000 inwoners. In het ziekenhuis werken 115 medisch specialisten. Opleidingsbevoegdheid is er voor de specialismen interne geneeskunde, Klinische geriatrie, neurologie, gynaecologie/obstetrie, psychiatrie en klinische farmacie. In totaal biedt het TweeSteden Ziekenhuis werk aan ruim 1.900 mensen.

Wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van een van de urologen ontstaat er begin 2003 in ons ziekenhuis een vacature voor een:

Uroloog m/v

Situatieschets

Als gevolg van de fusie in 1997 is de urologie in het TweeSteden Ziekenhuis de afgelopen jaren door twee vakgroepen beoefend die tezamen 6 urologen tellen. Vier van deze urologen hebben het St. Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg als hoofdvestiging. Recentelijk is besloten tot een fusie van beide vakgroepen, inhoudend dat er een Maatschap Urologie Midden-Brabant wordt gevormd die zowel het St. Elisabeth Ziekenhuis als het TweeSteden Ziekenhuis zal bedienen. In dit verband is voorts van belang dat het St. Elisabeth Ziekenhuis voor de urologie over de opleidingsbevoegdheid beschikt.

Profielschets

De gedachten gaan uit naar een jonge uroloog die het specialisme in zijn volle omvang kan uitoefenen. Affiniteit met het opleiden van arts-assistenten is daarbij een basisvoorwaarde. Van belang is voorts dat de kandidaat bereid is op meerdere locaties werkzaam te zijn. Daarbij dient de kandidaat het als een uitdaging te zien om toe te treden tot de te vormen regionale maatschap.

Informatie

Nadere inlichtingen met betrekking tot de hiervoor geschetste functie kunnen worden ingewonnen bij de heer drs. R.J.A.M. Davits, uroloog vestiging Tilburg, telefoon 013-4655400, de heer drs. J.J.M. Schroeder, uroloog, St. Elisabeth Ziekenhuis, telefoon 013-5392926, vestiging Waalwijk, telefoon 0416-682743, dan wel bij de voorzitter van de raad van bestuur, dr. J.H. Schaaf, telefoon 013-4655202.

Uw schriftelijke sollicitatie gelieve u binnen drie weken na het verschijnen van deze advertentie te richten aan de raad van bestuur van het TweeSteden Ziekenhuis, Postbus 90107, 5000 LA Tilburg.

Erasmus MC Universitair Medisch Centrum, Rotterdam - 01/10/02

De afdeling Urologie heeft een vacature:

Academisch geïnteresseerd uroloog (v/m)

De afdeling

De afdeling Urologie van het Erasmus MC bestaat uit een aantal sectoren: Oncologische Urologie, Steenvorming, Functionele en Reconstructieve Urologie (Furore), en de subafdelingen Kinderurologie en Andrologie. Elke sector is samengesteld uit clinici en basale wetenschappers, die zich gezamenlijk richten op nieuwe ontwikkelingen, van laboratorium tot kliniek. Dit wordt ondermeer ondersteund door een internationaal georiënteerd trial- en researchbureau, het Experimenteel Dier Centrum, het Josephine Nefkens Instituut voor experimenteel en translationeel oncologisch onderzoek, het Bekkenbodemcentrum ABC, en het Voortplantingscentrum. Speerpunten vormen de vroegdetectie van prostaatcarcinoom (European Randomized Study of Screening for Prostate Cancer), de longitudinale studie met betrekking tot BPH, neuromodulatie van de blaas, kristalvorming in de nier, microchirurgie en geassisteerde fertiliteitsbehandelingen, obstructieve uropathie bij kinderen, niet-invasieve urodynamica, laparoscopische operatietechnieken, HDR-brachytherapie, endocriene veranderingen bij de oudere man, moleculaire diagnostiek en gentherapie voor prostaat- en blaascarcinoom. Er bestaat derhalve intensieve samenwerking met de afdeling Pathologie, Cardiologie, Klinische Chemie, Radiologie en Epidemiologie, en op klinisch niveau met Vrouwenziekten en Verloskunde, Radiotherapie en Medische Oncologie.

Functie-inhoud

Als uroloog bent u werkzaam in het Erasmus MC, waar u verantwoordelijk bent voor de klinische en poliklinische behandeling van algemeen urologische patiënten. Waar relevant werkt u multidisciplinair. Daarnaast bent u werkzaam, of ontwikkelt u zich, in een aandachtsgebied naar keuze. U verricht wetenschappelijk onderzoek in daarvoor gereserveerde tijd, en werkt aan een dissertatie indien van toepassing. U neemt deel aan onderwijsactiviteiten in het kader van de opleiding van studenten, arts-assistenten en fellows. Functie-eisen - U bent uroloog en u heeft een aantoonbare academische instelling. Bij voorkeur bent u gepromoveerd. U maakt graag deel uit van een enthousiast team met een sterk ontwikkelde onderzoekspoot.

Arbeidsvoorwaarden

Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek zal u een passend salarisaanbod worden gedaan. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Academische Ziekenhuizen. De vacature bestaat per 1 oktober 2002. Inlichtingen - Voor nadere informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Prof. Dr. C.H. Bangma, afdelingshoofd, telefoon 010-463.4239. Overige inlichtingen bij mw. Drs. M. Went, P&O adviseur cluster 12, telefoon 010-463.34351.

Sollicitatie

Uw schriftelijke sollicitatie kunt u binnen drie weken richten aan mw. Drs. M. Went, P&O adviseur cluster 12, Erasmus MC, Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam.

Ziekenhuis Hilversum, Hilversum - 07/09/02

Aandacht voor kwaliteit van zorg, ondernemend, servicegericht en innovatief. Eigenschappen die Ziekenhuis Hilversum hoog in het vaandel draagt en waar het aan blijft werken. Samen met u?

Ziekenhuis Hilversum is een modern algemeen ziekenhuis dat in een aantrekkelijke woon- en werkomgeving ligt. Het ziekenhuis telt 490 erkende bedden, 1500 medewerkers, 85 medisch specialisten en 24 verschillende specialismen. Ons ziekenhuis wordt gekenmerkt door een prettig werkklimaat, korte lijnen en een goede collegiale sfeer.

In verband met verdere uitbreiding van de maatschap ontstaat er per 01-01-2003 een vacature voor een:

3E UROLOOG M/V 100% (deeltijd is bespreekbaar)

Wij zoeken een enthousiaste allround collega die het vakgebied in de volle omvang kan uitoefenen. U bent bereid te investeren in nieuwe ontwikkelingen binnen de urologie en beschikt over goede contactuele eigenschappen en een patiëntvriendelijke instelling. Ook wilt u participeren in management taken binnen de vakgroep urologie en gaat u actief deel nemen aan organisatorische taken en kwaliteitsprojecten van medische staf en ziekenhuis. Ook kandidaten die binnenkort de opleiding afronden worden uitgenodigd te reflecteren. Onze vakgroep beschikt over de meest moderne apparatuur en de urologie wordt in volle omvang uitgevoerd. Op korte termijn vindt (ver) nieuwbouw plaats van de poliklinieken. Verder neemt het ziekenhuis deel aan een lokaal experiment tussen ziekenhuis, medisch specialisten en zorgverzekeraars.

Informatie

Opname in de maatschap geschiedt op basis van richtlijnen van de Orde van Medisch Specialisten. Voor informatie kunt u contact opnemen met de heren E. Hoogendijk of B.Y.W. Zeijlemaker, urologen, telefoon 035 - 688 75 65 of met de heer J.H.G.J. Goossen, arts, directeur, telefoon 035 - 688 74 05. Algemene informatie over het ziekenhuis en deze vacature kunt u vinden op internet, www.ziekenhuishilversum.nl of www.zorghart.nl

Uitsluitend schriftelijke sollicitaties kunt u binnen drie weken richten aan Ziekenhuis Hilversum, t.a.v. de heer J.H.G.1. Goossen, arts, directeur, Postbus 10016, 1201 DA Hilversum of via e-mail naar flankhof@ziekenhuishilversum.nl 
HOME
© 2002-2018: UROlog.nl
- Professional section: Please read our Disclaimer